Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kesäretki Tampereelle

Eilen herättiin Killen kanssa aamuvarhain ja olimme ovesta ulkona jo ennen kuin liikennevalot paloivat tai ketään liikkui missään. Tai niin ...

tampere-3

Eilen herättiin Killen kanssa aamuvarhain ja olimme ovesta ulkona jo ennen kuin liikennevalot paloivat tai ketään liikkui missään. Tai niin ainakin luulimme, sillä matkalla rautatieasemalle kohtasimme ilmeisesti edellisen illan jäljiltä vielä vähän humalassa olevan keskisuomalaisen nuoren miehen, joka halusi Turun vierailustaan muistoksi yhteiskuvan aitojen saaristolaisten, eli meidän, kanssa. Mikäs siinä! Kaverikuva päivässä pitää keskisuomalaisen tyytyväisenä.

tampere-4

Juna Tampereelle oli oikein vanhan liiton juna: vessakin oli aito ja alkuperäinen junan vessa ja raiteet kolisivat iloisesti sinivalkoisten vaunujen puksuttaessa eteenpäin. En tiennyt, että tällaisilla junilla enää liikennöidään! Toisaalta hauskaa ja sympaattista, toisaalta vähän ärsyttävää: kerran kesässä on ihan ok, mutta jatkuvasti en ehkä jaksaisi. Samassa vaunussa matkusti myös mies, joka nosti matkustajien päiden yläpuolelle tavarahyllylle kaksi laatikkoa tuontioluita, vetokärryineen päivineen. Miehen vaimokin epäili laatikoiden ylhäällä pysyvyyttä, mutta mies totesi pontevasti, että EI NE TIPU. Itse näin vähän eri kulmasta hyllylle pakatut laatikot enkä ollut hiukkaakaan vakuuttunut. Parista metristä putoava kalja voi mennä yllättävästi päähän. Onneksi näin ei kuitenkaan käynyt. Jännästi jännitettävää matkalle kuitenkin tuli tästä kuoleman halveksunnasta.

tampere-5

Kuolematta pääsimme kuitenkin kaikki Tampereelle, jossa oli tukahduttavan kuuma. Mustiin farkkuihin jalkansa verhonnut Kille totesi perseensä palavan. Minullapa olikin upouudet shortsit, ja olin muuten sanalla sanoen huomattavan paljon tyylikkäimpiäkin tamperelaisia tyylikkäämpi. Tamperelaisista saatu mielikuva ei ollut järin mairitteleva, mutta toisaalta tilanne korjaantui piipahdettuamme Muotikirppikselle: kaikki tyylikkäät tamperelaiset olivatkin siellä! Siellä oli myös Nelliina, jonka kanssa olin jokunen vuosi sitten Tampereella puhumassa bloggaamisesta sekä Veera, jonka kanssa jutusteltiin kameroista ja kehitettiin myös eeppisiä suunnitelmia sille, kuinka nousta blogimaailman ehdottomasti luetuimmaksi ja skandaalinkäryisimmäksi bloggariksi.

tampere-6

Muotikirppiksen lisäksi kävimme mm. Sara Hildenin museon Andy Warhol-näyttelyssä, joka on avoinna 29.5. asti. Vielä ehtii siis! Näyttely oli kerrassaan mainio ja yllättävästi sitä näki töitä, joita ei ollut tiennyt Warholin edes tehneen! Niin sitä vain taiteenystäväkin sai yllättyä. Näyttely ei myöskään ollut liian laaja, vaan oikeastaan juuri sopiva: rahalle sai vastinetta, mutta museossa ei tarvinnut vaellella tuntikausia, kuten esim. Ateneumin Tove Jansson-näyttelyssä, joka toki sekin oli ihana. Tampereella päin liikkuvien kannattaa siis piipahtaa mahdollisuuksien mukaan Warholia katsomassa, muutama hlbti-vivahteinen teoskin löytyi. Ja nyt tuntuu tyhmältä puhua hlbti-vivahteista, yhtä queeriahan koko Warhol oli. Menkää, käykää!

tampere-7

Kävimme Twitter-suosittelujen perusteella syömässä 2h + k-nimisessä ravintolassa. Suositukset pitivät hyvin paikkansa, sillä ravintola oli oikein kiva! Söimme alkuruuaksi valkosipuli-pekonietanoita, voi hyvä luoja miten ihanat etanat! Alan jatkossa syödä etanoita kaikkialla, ehkä jopa omassa kodissani. Lisää fiiliksiä 2h + k:sta tulossa jossain vaiheessa Jätä mullekin!-blogiin!

Loppupäivän käytimme erinäiseen vaelteluun siellä täällä: kummempaa suunnitelmaa päivälle ei ollut. Lopulta istuimme rautatieasemalla jo tuntia ennen junan lähtöä, kun voimat hupenivat ja tuntui, että mitään nähtävää ei enää ole. Lopulta koko rautatieasema oli sekaisin junien ollessa myöhässä.

Kotiin kuitenkin lopulta päästiin, tällä kertaa modernilla uuden liiton junalla, jonka vessakin oli niin moderni, että tuskin kukaan matkustajista ymmärsi lukita ovea perässään.

"Hyvät matkustajat, rakkaat ystävät ja työtoverit. Tamperelaisille valitettavasti totean, että saavumme Turkuun", kuulutti konduktööri juuri ennen Turkua. Miksi valitella tamperelaisille, kun voisi onnitella turkulaisia kotiinpaluusta ja Tampereesta selviytymisestä?

Yleisesti ottaen vihaan ja vastustan kaupunkien välille rakennettavia kilpailu- ja eripura-asetelmia. Jokaisessa kaupungissa on hyvät ja huonot puolensa. Siitä huolimatta sanon, että Turku on maailman paras paikka ja vierailu Tampereella toimi siitä ihan hyvänä muistutuksena.

Varmistusta Turun ihanuudelle antoi Humalistonkadun pukuliikkeen näyteikkuna:tampere-10

Kaksi miesten pukua vierekkäin, Just married-pallo välissä. Awws.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Jaa sä löysit hyvät kulmat kuvata noita patsaita. :D Itekin niitä Tampereella kattelin ja mietin saisko niistä pari otosta. Just married = Hieno löytö! :)

  VastaaPoista
 2. " Parista metristä putoava kalja voi mennä yllättävästi päähän. "
  Oli pokassa pitelemistä atk-tunnilla lueskellessa :D Tarvii ehkä nauru pulauttaa pihalle vielä tämän päivän aikana, jossain soveliaammassa paikassa.

  VastaaPoista
 3. :( tamperelaisena sanon et tampere on ihana paikka kun vaan tietää lähteä keskustan ulkopuolellekin parhaisiin paikkoihin. turku on mahtava mut niin on tamperekin ;)

  VastaaPoista
 4. Okei, tää meni tunteisiin ja pahasti. t. tamperelainenforever

  VastaaPoista
 5. Tämän kylän homopoika22. toukokuuta 2014 klo 19.09

  Joo, tietty paikoissa on puolensa eikä vastakkainasettelua kannata silleen rakentaa. Mut kyl Turku on silti paras.

  VastaaPoista