Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Älä ole mielipidevanki – käytä äänesi!

Ehdottomasti aion äänestää, mutta ei aavistustakaan ehdokkaasta , on ollut laajasti kuulemani lause viime aikoina. Europarlamenttivaalien en...

äläolemielipidevanki

Ehdottomasti aion äänestää, mutta ei aavistustakaan ehdokkaasta, on ollut laajasti kuulemani lause viime aikoina. Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys tosiaan on aivan kohta, 14.-20. toukokuuta, joten ehdokasta on hyvä miettiä vaikka nyt!

Olen ihmeissäni ja huolissani siitä, kuinka naurettavan alhainen äänestysprosentti Suomella eurovaaleissa on. Viime vaaleissa äänestysprosentti jäi selvästi alle neljänkymmenen. NELJÄNKYMMENEN. En voi uskoa. Mielestäni on itsestäänselvää, että ääni tulee käyttää, kun äänioikeus on annettu. Muu on silkkaa typeryyttä.

Eurovaaleihin voi mielestäni suhtautua vähän kuin Euroviisuihin: molemmat ovat euro-alkuisia ja molemmat perustuvat äänestykseen. Haluan ehdottomasti saada suomalaisten äänestysprosentin nousuun molemmissa, mutta erityisesti eurovaaleissa. Vaaleissa äänestäminen ei tietenkään ole viihdettä tai hupia, vaan ei siihen liian suurta kynnystäkään pidä kasvattaa. Mitään täysivaltaista uppoutumista politiikan kiemuroihin en aina jaksa itsekään, mutta jonkinlaista hajua käsiteltävistä aiheista kannattaa hankkia. Sen verran seuraamista, että vaaleissa äänestäminen ei tuota kohtuuttomia ponnistuksia.

En nyt lähde nimeltä mainitsemaan sopivia ehdokkaita, sillä en vielä itsekään ole täysin varma ehdokkaastani. Jokainen valitkoon ehdokkaansa omien painotuksiensa ja ajatustensa mukaan. Laitan tähän kuitenkin Setan Facebookissa julkaiseman listauksen Suomen MEP-ehdokkaista, jotka ovat sitoutuneet edistämään HLBTI-oikeuksia EU:ssa. Tämä listaus on mielestäni hyvinkin tärkeä, sillä suhteellista vaalitapaa noudattavissa vaaleissa puolueella on todella merkitystä: vaikka äänestäisit nuorta ja HLBTI-oikeuksiin myönteisesti suhtautuvaa ehdokasta esimerkiksi Kokoomukselta, on täysin mahdollista (ja todennäköistä), että äänesi sataa loppujen lopuksi keski-ikäisen konservatiiviänkyrän laariin. Tämä on siis hyvä muistaa ehdokasta valitessaan.

Tästäkin syystä oma ehdokkaani valikoituu suurella todennäköisyydellä Vihreiden joukosta. Kaikki eivät toki pidä HLBTI-oikeuksien ajamista merkittävänä, mutta on silkkaa typeryyttä äänestää ehdokasta, joka ei näe oikeuksiasi tärkeinä. Päivittyvä lista sitoomuksen allekirjoittaneista löytyy ILGA Europen sivuilta. Lista siis elää edelleen, ja ehdokkaat voivat vielä allekirjoittaa sitoomuksen.

eurovaalihlbti

Ja edelleen mitään nimiä sanomatta en äänestä puoluetta (enkä äänestäisi toki muutenkaan), joka jo hyvissä ajoin alkoi suunnitella yhteistyötä Iso-Britannian UKIP-puolueen kanssa, joka on maahanmuutto ja EU-kriittinen, eli Suomeksi sanottuna kaappirasistien sekopäiden puolue. Vaan etteköhän te oikeat ja fiksut ehdokkaat ja löydä itsekin!

Europarlamenttivaalien ennakkoäänestys siis 14.-20.5., varsinainen vaalipäivä 25.5. Uurnille mars, jokainen täysi-ikäinen!

 

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. Olen äänestänyt kaikissa vaaleissa äänioikeuden saatuani, mutta eurovaalien kanssa oli nyt vähän motivaatiopulaa. Pienen pohdinnan jälkeen totesin kuitenkin että pitänee mennä kuitenkin....

  http://kideblogi.fi/ilmansinuaolenlyijya/2014/05/09/pari-sanaa-aanestamisesta/

  VastaaPoista
 2. Jos Vihreät ei jostain syystä tunnu puolueena omalta, listalla on esim. myös täällä kirjoittava Helena Eronen. Muutos 2011 on kummallinen puolue, se pyrkii tekemään itsensä tarpeettomaksi...

  VastaaPoista
 3. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 16.55

  Joo, ehdottomasti pitää. Olisin voinut kirjoittaa tuon postauksesi itsekin, Meppigalleriat nimittäin hirvittävät itseänikin.

  VastaaPoista
 4. http://voteforeducation.eu/ linkin takaa löytyy myös Europen Students Unionin vaalikampanja, jossa varsinkin opiskelijoiden ja korkeakoulutuksen puolesta ovat ehdokkaat voineet käydä allekirjoittamassa manifestin. Vaikka pääteemana onkin koulutus, on ESU myös nostanut tasa-arvon itselleen tärkeäksi. tälleen vinkkinä.

  Itselleni tärkeitä ovat korkeakoulutus ja opiskelijoiden sekä työvoiman liikkuvuus, mutta myös HLBTI -oikeudet.

  toivottavasti saataisiin näissä vaaleissa myös nuoret vaaliuurnille ja MEPien keski-iän hienoinen lasku aikaiseksi

  VastaaPoista
 5. en missään nimessä aio äänestää jonkun suuripalkkaiseen ja mitättömään virkaan! ja sitä ei voi kukaan multa kieltää, vapaassa maassa!
  ei ole pakko äänestää sanoo kaikkitietävät sitten mitä sylki suuhun tuo!

  VastaaPoista
 6. Hieno kannanotto, eipä olisi tullut ajatelleekseni tarkistaa, onko oma ehdokas seksuaalivähemmistöjen oikeuksien puolesta - ja näytti olevan allekirjoittaneiden listassa. Tämä vahvisti päätöstäni, ensi viikolla kaikki kipin kapin vaaliuurnille!

  VastaaPoista
 7. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 22.16

  Kiitos vinkistä, Vili! Hyvä kommentti muutenkin!

  VastaaPoista
 8. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 22.17

  Tuo nyt on ainakin typerää: kyseisiin virkoihin (joita nyt en kuitenkaan pitäisi mitättöminä) joka tapauksessa valitaan joku. Virat eivät siis suinkaan jää täyttämättä, jos joku jättää äänioikeutensa käyttämättä.

  Pakko ei toki ole, mutta äänestämisenvastustaminen kuulostaa minusta aika hölmöltä.

  VastaaPoista
 9. Tämän kylän homopoika10. toukokuuta 2014 klo 22.17

  Hienoa! Hyviä äänestyksiä, muistahan käydä vaalikahvilla :D!

  VastaaPoista
 10. Vihreät ovat erinomainen valinta, ei pelkästään HLBTI-asioiden vaan yleensäkin fiksun eurooppapolitiikkansa takia. Itse aion äänestää jotain nuorta vihreää HLBTI-myönteistä ehdokasta, kenties Ozan Yanaria, Oras Tynkkystä tai Otso Kivekästä. (Jostain syystä tykkään enemmän miesehdokkaista, vaikka on siellä hyviä naisehdokkaitakin.)

  VastaaPoista