Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vuoden homolta esikoisromaani syksyllä

  [caption id="attachment_786" align="alignnone" width="1200"] Elias Koskimiehen esikoisromaani julkaistaan s...

 

[caption id="attachment_786" align="alignnone" width="1200"]eliaskoskimies Elias Koskimiehen esikoisromaani julkaistaan syksyllä.[/caption]

 

Vuoden homonakin palkittu ohjaaja ja käsikirjoittaja Elias Koskimies julkaisee syksyllä esikoisromaaninsa Ihmepoika.

Omakohtaisiin kokemuksiin perustuvasta romaanista kerrotaan kirjan julkaisevan Gummeruksen syyskauden julkaisuja esittelevässä kuvastossa näin:

"Pohjanmaa, 1990. Kylän pojat harrastavat pesäpalloa ja wunderbaumeja. Koulussa tytöt polttavat tupakkaa hiuslakan huuruisessa vessassa. Mahtava nuoruus vie heitä kaikkia mukanaan. Kaikkia muita, paitsi poikaa, joka pukeutuu kimaltavaan hattuun ja tolppakorkokenkiin.

Tämä 16-vuotias, 154-senttinen, isopäinen poika hammasraudoissa tuijottaa huoneessaan Madonnan julistetta ja unelmoi kansainvälisestä megatähteydestä. Ikkunan takana avautuva Pikkumetsä on hänelle taianomainen paikka, jossa lymyilevät lumileopardit, kannibaaliheimo ja taivaaseen muuttava mustalaisleiri.

Perheen yllä lepää yhä raskaana kahden vuoden takainen tragedia: isän äkillinen kuolema sai heidät kaikki sekaisin. Isä oli vähän etäinen mutta lempeä piipunpolttaja, perheen koossa pitävä voima. Isä oli se, joka olisi halunnut rakentaa taloon tornin, mutta äiti tahtoi pesukoneen.

Poika odottaa kiihkeästi täyttävänsä kahdeksantoista, sillä silloin hän lentää lumouksen perässä New Yorkiin. Sitä ennen hänen on elettävä kipeät nuoruusvuotensa kylässä, jossa edes nokkahuilua soittava helluntailaistyttö ei halua olla hänen ystävänsä. Elias Koskimiehen omakohtainen romaani Ihmepoika on koskettava, naurattava ja ennen kaikkea paljas. Se saa hehkunsa rikkaista yksityiskohdista, kerronnan maagisuudesta sekä naurun ja melankolian vaihelusta." 

Aiemmin  Elias Koskimieheltä on ilmestynyt Korusähkeitä-niminen hulvaton satiiri. Itse olen ollut hyvinkin mieltynyt Koskimiehen töihin, niin Korusähkeitä-kirjaan kuin ohjauksiin ja käsikirjoituksiinkin. Ihmepoika kuulostaa varmasti monen, varsinkin homopojan, elämältä ja lapsuudelta. Toisaalta romaanin kuvaus kuulostaa juuri sellaiselta, mitä on kirjoitettu ja tehty jo huomattavan usein ennenkin. Ja mikä kiinnostaa vuosi ja sukupolvi toisensa jälkeen. On kiinnostavaa nähdä, jatkaako Koskimies romaanissaan tunnetulla mustalla huumorillaan vai paljastaako Ihmepoika Koskimiehestä aivan uusia puolia.

Jäämme odottamaan innolla.

You Might Also Like

3 kommenttia

  1. voitko joskus tehä sellasen postauksen sun tietämistä/lukemista kirjoista jotka käsittelee enemmän tai vähemmän homojen kasvutarinoita? t. laiska joka ei itse jaksa ottaa selvää :D

    VastaaPoista
  2. Tämän kylän homopoika4. huhtikuuta 2014 klo 13.22

    Voin! Täytyypä ottaa työn alle.

    VastaaPoista