Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vie mut heiluvaan Aurajoen lauttaan

Turussa Aurajoen yli liikennöi mitä ihanin Föri . Föri on pieni ja oranssi lossi. Se tosin liikennöi niin kaukana keskustasta, että harvakse...

kuva2
Turussa Aurajoen yli liikennöi mitä ihanin Föri. Föri on pieni ja oranssi lossi. Se tosin liikennöi niin kaukana keskustasta, että harvakseltaan sen kyytiin on todellista tarvetta. Aina joskus kävelyretket kuitenkin yltävät Förille saakka, jolloin on mukava vaihtaa joen puolta ja palata kotiin toista puolta. Vähäisestä käyttöasteesta huolimatta Föri on ihana. Juuri sellainen lifestyle-elämänkohotusihana, josta näköjään voi hyvin tehdä oman postauksensakin.
Vähän vahingossa löysimme itsemme eilen Föriltä. Iltapäivä alkoi voileipäkakkukahveilla, josta lähdimme yksissä tuumin porukalla kävelylle. Kävelyreitti kulki tuttuja uomiaan ja pian purjehdimmekin Atlantin Suomenlahden Aurajoen yli.

Föreillessäni mieleeni juolahtaa erilaisia järjettömiä ideoita, joita on miltei mahdotonta vastustaa. Ja aina vain mahdottomammaksi se tulee, matka toisensa jälkeen.
Förille astuessani nimittäin suunnittelen aina ottavani Förin pelastusliivikaapeista pelastusliivejä ja jakavani matkan alussa oman pelastautumisasusteen jokaiselle matkustajalle. Ihan vain varmuuden ja oman mielenrauhani vuoksi. Ja tietenkin kanssamatkustajien turvallisuuden vuoksi.  Kanssamatkustajien ilmeet olisivat näkemisen arvoisia.

kuva4

Förillä matkustaessamme suunnittelimme toisaalta vielä vähän laajempaa performanssia: voisin asiantuntevasti esitellä seuralaiselleni Förin hienouksia. Tässä on penkit, tässä on koneistetusti ylös ja alas liikkuva turvapuomi ja täällä pelastusliivikaapit,  Seuralainen voisi terävänä huomauttaa heti, että pelastusliivejä ei ole riittävästi kaikille. Siihen voisi epämääräisesti mutista jotain siitä, kuinka ensimmäisen luokan matkustajat pelastetaan ensin ja että mitään hätää ei ole. Föriltä löytyy muuten oikeasti aivan riittävästi pelastusliivejä: Ylläolevan kuvan 66 liivin kaapin lisäksi Föriltä löytyy toinen, pienempi kaappi, jossa taisi olla vielä kymmenet pelastusliivit.

Förillä on siis luultavasti pelastusliivejä suunnilleen koko päivän matkustajamäärälle, ei suinkaan yhdelle lautalliselle kerrallaan. Turvallista, turvallista.

kuva3

 

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Ah, mahtava Föri. Mäkin olen aikonut tehdä siitä postauksen, onhan tuo Föri nyt aivan huippu juttu! Ilmaisia elämyksiä lapsiperheille :D

  VastaaPoista
 2. Tämän kylän homopoika9. huhtikuuta 2014 klo 17.30

  Tee ihmeessä postaus! Föri on ihana! Ja tosiaan vieläpä ilmainen elämys. Kaupunkikulttuuria parhaimmillaan.

  VastaaPoista
 3. Förillä on muuten vieraskirja, mutta sinne ei pääse kaikki kirjoittamaan. (en minäkään, kuulin säännöllisemmin matkustaneelta tämän)

  VastaaPoista