Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tom of Finlandilla talous kuntoon - nämä tuotteet saatava tuotantoon!

Mediat ympäri maailmaa ovat kohisseet Tom of Finland -postimerkeistä, jotka Itella julkaisee ensi syksynä. Syytä riemuun onkin: mikäpä ol...

Mediat ympäri maailmaa ovat kohisseet Tom of Finland-postimerkeistä, jotka Itella julkaisee ensi syksynä. Syytä riemuun onkin: mikäpä olisikaan mukavampaa, kuin lähettää viralliset kirjeet ja mummin syntymäpäiväkortit miehekkäällä peppupostimerkillä.

Mukavuuden lisäksi on myös hienoa, että kansainvälisesti tunnetuimmasta taiteilijastamme, Touko Laaksosesta eli Tom of Finlandista, tulee näin viimeinkin tunnettu myös Suomessa. Tunnettu tosiasiahan on, että erityisesti taidealalla ulkomailla menestyvät suomalaiset lähtevät suoraan ulkomaille menestymään. Hyvällä tuurilla heistä saa jälkeenpäin lukea Suomessakin Imagesta.

Mikäli Touko on vielä sinulle vieras, voit lukea hänestä lisää esimerkiksi viime joulukuisesta postauksestani täältä.

Tom of Finlandin taiteesta innostuneena olen sitä mieltä, että pelkkä postimerkki ei riitä. Postimerkkiuutiset ulkomaiden medioissa ovat tuoneet positiivista näkyvyyttä Suomelle. Millaisiin mittoihin Tom of Finland-tuoteperheellä voitaisikaan kasvaa? Tom of Finlandilla olisi hyvinkin mahdollista laittaa Suomen talous nousuun ja tehdä Tomista mitä huomattavin vientituote, Muumien ja Angry Birdsien rinnalle tai jopa edelle. Koska tätä ideaa ei selvästikään ole firmoissa saatu, päätin vähän auttaa. Ottakaa koppi, maamme vientitoivot!

Suomalainen design on maailmalla hyvin tunnettua. Miksei siis voisi yhdistää kahta maailmalla tunnettua asiaa, Aalto-maljakkoa ja Tom of Finlandia? Se kävisi näppärästi esimerkiksi näin. Kuvitelkaapa siihen keväiset tulppaanit ja maljakko keittiön pöytään. Parhautta!


 Aalto-maljakko on ehkä turhan kallis hankinta, erityisesti Tom-kuosi nostaa toki hintaa. Siksi olisi hyvä tuoda myös arkipäiväisempi, pienemmän budjetin tuote markkinoille. Miltäpä näyttäisi Tom of Iittala, Tom Teema-muki?

Postimerkit ovat tunnetusti tätä nykyä tarrallisia. Osa kansasta tuohtui luullessaan joutuvansa nuolemaan postimerkin takapuolta, osa taas tuohtui kun kuuli, että nuolemaan ei pääse. Vaan ei hätää! Maailma on täynnä asioita, joita voi nuolla.

Klassisin esimerkki nuoltavista asioista on näin kesän korvalla tietysti jäätelö. Parhaiten Tom-henkeen sopii Fazerin Salmiakki-jäätelö. Salmiakkikuorrutteen päälle tiivistyvä kosteus tuo mieleen hikisen nahan ja saa näin ollen nykypäivän Tomit ja Tomin pojat villiksi ympäri maailmaa. Ei huono, sanoo varmasti Jorma Uotinenkin.Salmiakki ei kuitenkaan kaikille maistu, vaikka se kansallisherkku onkin. Jos (jäätelön) nuoleminen ei riitä, on hyvä kokeilla myös imemistä. Sehän onnistuu täydellisesti tikkarilla. Fazerin olisi syytä ottaa tästäkin koppi, ja laittaa hetkeksi iänikuiset Muumit jäähylle. Kuten näette, olen suunnitellut pakkauskuoseja vähän eri sesongeille: itse ottaisin hyvinkin mielelläni joulukortit Tom-postimerkin lisäksi joulutom-tikkarilla varustettuna.Kuten näette, Tom of Finlandia on aivan suotta kainosteltu Suomessa. Nyt on kuitenkin aika lakata kainostelemasta ja laittaa Suomen talouskoneiston nahka natisemaan ja rattaat pyörimään.

Nämä ovat vasta esimerkkejä oivallisista Tom of Finland-tuotteista, lisää on mahdollista keksiä. Kerro oma ehdotuksesi kommenttiboksissa!

You Might Also Like

18 kommenttia

 1. Ihan mahtavia! Ostaisin tuon Teema-mukin! Listasta puuttuvat ainakin Tom of Finland -verhot, -lakanat ja -pyyhkeet. Miksei samalla tehtäisi myös esim. patakintaita?

  VastaaPoista
 2. kiirettä pukkaa, mutta mites ois pääsiäismunat..... :)

  VastaaPoista
 3. Marimekon menetettyä uskottavuuttaan plagiaatiokohujen vuoksi on aika, että Tom of Finland -kuosi valloittaa maailman!

  VastaaPoista
 4. Hei noi tikkarithan olis just hienoja! :)

  VastaaPoista
 5. Oletko jo ollut säätiöön yhteydessä? Siis http://tomoffinlandfoundation.org/

  VastaaPoista
 6. Hienoja ideoita! Muita mahdollisia tuotteita olisivat suklaarusinat, lakritsipötköt ja tottakai lenkkimakkarat. HK:n Tom ja isoon nälkään Tom XL?

  VastaaPoista
 7. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.52

  TOTTA, lenkkimakkarat olisivat ihan todella mahtavia! Loistava idea!

  VastaaPoista
 8. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.53

  Totta, Tom-keittiö- ja kotisarja toisi hienosti esiin sitä näkökulmaa, että mieskin voi tehdä kotitöitä!

  VastaaPoista
 9. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.54

  Fabulous!

  VastaaPoista
 10. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.54

  Mietin itsekin Marimekkoa, mutta en tullut ajatelleeksikaan kokonaista Tom-kuosia!

  VastaaPoista
 11. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.55

  Niin minustakin!

  VastaaPoista
 12. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 12.55

  En ole vielä, mutta ideat alkaa olla sen verran hulppeita, että kohta on varmaan pakko :D.

  VastaaPoista
 13. Hanna Manna Anna Panna17. huhtikuuta 2014 klo 17.05

  Jos tykkää Tom of Finlandista salaa, voi käyttää Tom of Finland kalsareita.

  Ne, jotka fanittavat taidetta ylpeänä, käyttävät taatusti mielellään Tom of Finland kravattia. T-paita on aika vanhanaikasta, mutta toisaalta ne menee kaupaksi aina. Ja mä ostan sellaisen, jos noi kalsarit ei ole sopivan kokoiset minulle.

  VastaaPoista
 14. Tämän kylän homopoika17. huhtikuuta 2014 klo 17.28

  TOM the Movie-elokuvan joukkorahoituksessa olisi riittävällä rahallisella tuella ollut mahdollista saada maailman hienoin t-paita. Harmi, ettei paitoja ole muuten myynnissä. Olisivat olleet todella siistejä!

  VastaaPoista
 15. Olen käynyt katselemassa näitä jo useamman kerran. Ovat sen verran helmet.

  VastaaPoista
 16. Mites olis ainoa asia, mihin perverssituotteet sopivat: Paskapaperi. Tosin käyttäisin itse mieluummin puhdasta ja homovapaata. Toisaalta, olisihan se hienoa, että paskakultturi päätyisi sinne minne se kuuluukin eli viemäriin.

  VastaaPoista
 17. Nämä ideat alkaa mennä niin pitkälle, että kohta jo tavallisellakin lähikauppa-asiakkaalla alkaa olla vaikeuksia näkemättä muuta kuin Tom of Finlad -tuotteita. Mikä olisi hyvä ;-)

  VastaaPoista
 18. Itselleni tuli ensimmäisenä mieleen maitotölkkien kyljet. Kuinka huvittavaa olisi mummolassa vieraillessa kaataa maitoa tölkistä, jota koristaa alastomat miehet tai nähdä "rujot raksamiehet" hörppimässä suoraan tölkistä.

  VastaaPoista