Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rakastan pääsiäisen lampaanpaistia ja kevätaamuja, jolloin herää kesäiseen kuumuuteen

Pääsiäinen oli ja meni, mutta palaanpa kuitenkin vähän vielä pääsiäistunnelmiin. Kyl se vaa o hauska juhla! Olen syttynyt pääsiäisen vietoll...

pääsiäinen (1 of 13)

Pääsiäinen oli ja meni, mutta palaanpa kuitenkin vähän vielä pääsiäistunnelmiin. Kyl se vaa o hauska juhla!

Olen syttynyt pääsiäisen vietolle vasta viime vuosina. Varsinkin tänä vuonna tunnelma oli jotenkin tosi hyvä, eikä vain minulla vaan ihmisillä ylipäätään. Pääsiäistä ei juuri stressaa, vaan tunnelma on hyvä ja rento. Monet, käytännössä kaikki, saavat olla pitkän viikonlopun kotona kaikessa rauhassa ja puuhata pääsiäistä juuri sen verran kuin jaksavat tai tahtovat. Pääsiäistraditiot eivät liene Suomessa niin olennaisia. Itse heittäydyin pääsiäistraditioineni ihan kreisiksi: leivoin täydellisiä, siis sellaisia hyvällä tavalla kaupastaostetun makuisia, sämpylöitä, joiden salaisuutta olen jäljittänyt käytännössä koko leipurin urani. Sen lisäksi kävin juoksemassa. Ette voi ehkä uskoa, mutta totta se on. Palaan juoksuasiaan vielä myöhemmin erillisessä postauksessa.

Pitkän viikonlopun rentous näkyi ihmisissä selvästi: kun on pitkäperjantain hiljentynyt kotona, on lauantaina kiva jo päästä ihmisten ilmoille: ostoksille, torille, kävelylle, syömään, ylipäätään pois kotoa. Vaatekaupoissa oli hullut jonot sovituskoppeihin ja ruokaostoksillakin ihmisiä oli varmaan samoissa määrin kuin ennen pääsiäistä. Ja tärkeäähän se toki onkin, vaatteet voivat yhtäkkiä pyhien aikana kulua puhki eikä ruokakaan ihan välttämättä riitä pyhien yli. Toisaalta yllättäen iskenyt kesä inspiroi varmasti ulkomaailmaan. Itsekin pääsin nauttimaan kevätkesän ensimmäiset kassioluet eli pussikaljat. Jokirannassa oli aurinkoisella puolella penkkejä vapaana, josta kelpasi seurata vastarannan yksinäistä hippiä ja selfieitä kuvaavia esiteinejä ja ojentaa tyhjentynyt tölkki pulloja keräävälle romanille samalla kun taivastellessa ihmisten suhtautumista romanikerjäläisiin.

pääsiäinen (2 of 13)

Meni siis kaikinpuolin mukavasti: läpi pyhien aukiolleessa Siwassakaan ei tarvinnut vierailla kuin kolmesti. Sipsit houkuttelivat liikaa, vaikka kuinka etukäteen päätin, että suklaamunat riittävät leffaherkuiksi. Eivät riittäneet, ja lopulta riehaannuimme suklaamunienkin kanssa miltei kohtuuttomasti: Jeminalta saimme kuulla Disneyn Frozen-pääsiäismunista, ja heti lauantaina säntäsimme kauppaan ostamaan kaikki jäljellä olleet munat. Yllätyssaldoksi jäi loppujen lopuksi neljä lumihirviötä, molemmat miespääosat sekä molemmat naispääosat. Ei huono! Tosin yhden lumihirviön olisin voinut vaihtaa Olafiin.

pääsiäinen (11 of 13)

Viiniä sen sijaan, luojan kiitos, ostimme kerralla riittävästi, sitä kun ei olisi mistään saanut lisää. Tämä olkoonkin ehkä mottoni elämässä: mieluummin pänikkä päiväkausiksi kuin litra lauantaiksi. Rento fiilis jotenkin korostui, kun sai rentoutua viinilasillisella useampana päivänä useampaan kertaan. Oli kiva köllötellä leppoisasti sohvalla ja sängyssä, katsoa rästiinjääneitä Solsidaneita ja syödä. Syötyäkin tuli hyvin. Pääsiäinen on kuin joulu keväällä: vain pienemmillä lahjoilla ja pienemmällä stressillä. Ei voi olla tykkäämättä. Taidan ottaa jouluuni pääsiäisvaikutteita.

pääsiäinen (13 of 13)

Paistoin elämäni ensimmäisen lammaspaistin ja onnistuin mainiosti! Suurta katastrofia ei syntynyt edes siitä, että alkaessani kääriä lammasta folioon vetäytymään, havaitsin, että eihän meillä ole foliota. Hätä ei kuitenkaan ollut tämän näköinen, vaan näytti teräskulholta, jonka asetin paistoastian päälle kanneksi. Ajoi asiansa.

pääsiäinen (10 of 13)

Mutta niin on pääsiäinen lomineen ohi, mikä tarkoittaa vain sitä, että kesälomani alkaa ihan just! Joillekin väitin sen alkaneen jo, mutta ensi viikolla on vielä velvollisuus nimeltä opiskelijavappu, ja sen suoritettuani olen täysin kaikesta vapaa. Kevään, vapun ja elämän innostamana kuuntelin tänään Kristiina Halkolaa. Kristiina on nimittäin ihana, on ollut ja tulee aina olemaan. Jos rakastat-klassikkoa kuunnellessani tajusin biisin sopivan mitä erinomaisimmin pääsiäiseen ja tähän kevääseen muutenkin. Kappaleessa luetellut rakastamisehdot täyttyvät hyvinkin monessa kohdassa: rakastan pieniä tyttöjä, pieniä poikia, koiria, mummoja, salaattia ja ehkä joskus jopa sellerinjuurta. Rakastan pääsiäisen lampaanpaistia ja kevätaamuja, jolloin herää kesäiseen kuumuuteen.

Onko tämä merkki siitä, että elämä pääsiäisineen on ollut hyvä vai merkki siitä, että Kristiina Halkola tulee kanssani merenrantaan ja piirtää kuvani hiekkaan? Mitä Kille sanoo, jos rakastumme Kristiina Halkolan kanssa?

Ei ole huonoja vaihtoehtoja kumpikaan. Kaikki käy.

pääsiäinen (12 of 13)

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. mulla on ikävä sitä että suhun voi vaan törmätä kaupungilla. helsinki buuu

    ps oikeesti helsinki hurraa

    VastaaPoista
  2. Tämän kylän homopoika25. huhtikuuta 2014 klo 2.33

    No niin minullakin! Täytyy yrittää törmätä kun suuntaan Helsinkiin taas.

    VastaaPoista