Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Nousussa: matkakuume

Olen sairastunut vakavasti. Kärsin kovasta matkakuumeesta. Tällainen kuumeilu on itselleni varsin tavallista talvisin: kärsin kamalasti kylm...

DSC_0472

Olen sairastunut vakavasti. Kärsin kovasta matkakuumeesta.

Tällainen kuumeilu on itselleni varsin tavallista talvisin: kärsin kamalasti kylmyydestä ja pimeydestä. Silloin on helppo haaveilla sex on the beachista, uima-altaista, krääsämyyjiksi naamioituneista huumekauppiaista, pimeistä mutta lämpimistä kesäöistä ja valtavista hellehatuista. Yleensä haaveilu on kuitenkin vaihtunut Suomen kesään, joka sekin on ihana.

Tällä kertaa haaveilu on kuitenkin tullut jäädäkseen. Tuntuu, että kaiken aikaa joku (esimerkiksi Ranskassa aupaireileva serkkuni) postailee Facebookiin tai muualle nettiin toinen toistaan siistimpiä matkakuvia ja ihania seikkailukokemuksia. Ei ole Ibusalia matkakuumeelle sellainen.

DSC_0479

Oikeastaan en edes tiedä, minne haluaisin lähteä. Budjettisyistä kohteen pitäisi olla huokea. Toisaalta paikan pitäisi olla kohtuullisen helppo ja ehdottoman lämmin. Seikkailuksi riittää paikallisen helmiravintolan löytäminen turistirysän keskeltä, en siis kaipaa viidakkoveitsiä ja päähän putoilevia kookospähkinöitä ja myrkkykäärmeitä. Toisaalta olisi hauska nähdä kirkkaansinistä merta, kerätä simpukoita ja nähdä apinoita. Matkaseuraksi ottaisin tietysti Killen. Hienostuneille leideille riittäisi melko hyvin nähtävyyksien, maisemien ja ostoskatujen kartoitus. Ja hyvä ruoka ja viini. Ja kylpyamme hotellissa. Mikään erityinen bilehomon paratiisi-Ingles ei siis tarvitsisi olla. Joskin pieni sateenkaarevuus olisi ehkä ihan hauskaa.

Olen elämäni varrella käynyt paikoissa jonkin verran: pariinkin otteeseen Lontoossa, Tukholmassa sekä pari vuotta sitten Portugalissa. Myös Itävalta ja Saksa ovat tulleet lapsuusvuosien lomamatkoilla tutuiksi. Erityisesti Portugali oli ihana: heti sieltä palattuani tapasin Killen. Paluu harmitti huomattavasti vähemmän sen jälkeen, vaikka kieltämättä ns. syletti palata +32 asteesta Suomen kesäkuiseen +16 asteeseen.

Viime viikolla kokoonnuimme kaveriporukalla 9-vuotissynttäreille. Päivänsankari oli juuri palannut Portugalin lomalta, ja kuulin toinen toistaan uskomattomampia kertomuksia merisiilien piikeistä, luolista, merestä ja merenrannalta löytyneistä rauskujen sikiöpusseista, jotka olivat tyhjentyneet irrotessaan levälautoista ja ajautuneet rantaan. Jotain sellaista haluaisin itsekin. En ajautua rantaan ja tyhjentyä, vaan kokea jotakin elämyksellistä, mikä selvästi vaikuttaa ja mitä voi innoissaan fiilistellä muille, muiden kyllästymiseen asti.

DSC_0507

Samaisilla 9-vuotissynttäreillä kehittyi myös Napakymppi-tyyppinen seuraleikki. Ensin arvottiin lomaa varten ostetusta hatusta nostamalla jokaiselle matkakumppani. Kun kumppani on selvillä, arvottiin pyörivää karttapalloa silmät kiinni tökkäämällä matkakohde.

Seurapelin mukaan olen siis itse lähdössä matkalle kaverin poikaystävän kanssa. Matkakohteeksi taas valikoituivat Seychellit. Saarivaltio Intian valtameressä. Kelpaisi. Sääli, ettei seuraleikkimme mennyt aivan niin kuin Napakympissä: mistään ei ilmestynyt Kari Salmelaista matkalahjakortin kanssa.

Joka tapauksessa Suomi sote-uudistuksineen ja kehysriihineen jotenkin ahdistaa ja lamauttaa. Kaipaan inspiroivia uusia näkymiä ja toisaalta sitä hyvää kotiinpaluun fiilistä, kuinka kotona on kuitenkin varsin kiva olla.

Onko muita matkakuumeilijoita? Vinkkejä hyvistä matkakohteista? Tai huonoista? Riittääkö Suomen kesä vai kannattaako kesä uhrata vielä parempaan kesään?

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Mä olin ekaa kertaa ikinä aurinkolomalla pari vuotta sitten Kreetan Plataniaksessa (vai Plataniaksella?? :o) Hotelli oli nimeltään Erato ja se oli kyllä hyvällä paikalla, bussilla pääsi Chaniaan ja shoppailumahiksia oli siinä hotellin vieressä vaikka millä mitalla :D ja siellä oli mahottoman siistiä! Siis puhdasta. Oli tietty siistiiki mut.. ää, nyt loppu tämä selitys xD

  mutta siis: Platanias oli kyl huippupaikka ja sinne kyllä tekisi uudestaan mieli. Toisaalta Turkkikin olisi mukava näin niinkö historiallisista näkökulmista.

  eli tällasta :D

  kiitos muuten viihdyttävästä blogista :)

  VastaaPoista
 2. Tämän kylän homopoika5. huhtikuuta 2014 klo 17.50

  Kuulostaa kyllä aika ihanalta! Kiitos!

  VastaaPoista
 3. Jos Suomen kesään voisi luottaa, se riittäisi-kaikessa lyhykäisyydessään. Viime kesänä itelle tuli tutuks Venäjä ja Kroatia ja varsinkin viimeistä suosittelen! Turkoosi meri, lämpöä (silloin oli joka päivä vähintään +30) eikä ruokakaan poikkea paljon siitä tutusta mitä täällä syö. Muistaakseni nelisensataa oli lennot, n.150e taisi mennä kaikkeen muuhun.

  VastaaPoista