Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Jokainen tietää, kuinka kamalaa on odottaa huoltomiestä

Huoltomies oli tulossa käymään meillä. Jokainenhan tietää, kuinka kamalaa on odottaa kotona huoltomiestä saapuvaksi. Koko ajan täytyy olla v...

Huoltomies oli tulossa käymään meillä. Jokainenhan tietää, kuinka kamalaa on odottaa kotona huoltomiestä saapuvaksi. Koko ajan täytyy olla valmiina siihen, että ovikello soi ja puolen sekunnin päästä talkkari tulee omilla avaimilla sisään. Täytyy siis olla housut jalassa, ei voi röhnöttää sohvalla eikä vessaankaan uskalla mennä, kun tietty talonmies ilmestyy ovelle juuri sillä samalla sekunnilla. Ja tietenkin talonmies tulee aina todennäköisesti noin neljätoista tuntia sen jälkeen, kun on alkanut odottaa.

En tietenkään jäänyt odottelemaan huoltomiehen saapumista, vaan pakkasin kimpsut ja kampsut ja lähdin kaupungille humputtelemaan. Kotiin palatessa vähän huvitti, kun ihan tahattomasti oli jäänyt talonmiehelle näkyville varsinaisen kulttuurikatsauksen:

kuva8

HOMO!-musikaalin soundtrack ja ainejärjestön nahka-teemainen lehti, johon sain kunnian tehdä kannet. Ette varmaan olisi uskoneet, ettehän? Oli siinä varmaan huoltomiehellä ihmettelemistä kulttuurin parissa. Ei puuttunut kuin Rebel Dong.

Juu, vähän rankempaa huumoria. Iltapäivästä Kille yllätti, ja pyysi leipomaan sämpylöitä, että voidaan syödä hampurilaisia. Jos Killeltä kysyy toiveita ruuan suhteen, on ehdotus pääsääntöisesti parsakaalia ja tofua. Parsakaali ja tofu ovat molemmat hyviä, mutta suhtaudun niihin vähän niinkuin ravintoterapeuttien neuvoihin herkuttelun suhteen: hyviä joskus, mutta ei suinkaan joka päivä nautittuna. Siksi Killen hamppariehdotus olikin niin erinomainen.

kuva1

Ennen burgerointia piipahdimme Kilpukan kanssa kuitenkin erään putiikin ostosillassa siemaisemassa skumppaa ja tutustumassa kevätuutuuksiin. Skumppa on siitä kumma veijari, että muutaman lasin jälkeen tuntuu oivalliselta ajatukselta käydä hankkimassa koko pullo. Burger-ateriamme sai kummasti lisäpontta muutamasta lasista kylmää Rieslingiä.

kuva4

kuva5

Ja kyllä vain burgerit maistuivatkin. Eivätkä kotona tehdyt burgerit ole edes erityisen vaaraksi terveydelle, väliin kun saa hyvin upotettua ties mitä kasvista ja muuta terveystuotetta. Itse pyöräytetyt sämpylätkin olivat mitä suurinta herkkua ja sisälsivät kaikenkarvaisia rouheita, siemeniä ja jopa porkkanaa. Aina sitä päättää, että nyt alan aina leipoa itse ja sitten ei kuitenkaan leivo.

Mutta oikeasti voisi! Se ei ole vaikeaa, eikä se ole aikaavievää. Tosin taikinakulhot ovat ehkä maailman typerimpiä tiskattavia, heti puurolautasten ja muusikattiloiden jälkeen. Ja osuvat tietenkin aina omalle tiskausvuorolleni. Niin kävi nytkin. Mitäpä veikkaatte: kuinka paljon asteikolla 1-10 Kille närkästyy, jos piilotan tiskit parvekkeelle?

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Mukavaa kuulla ja ennenkaikkea nähdä Kille, eli Otto- poikaa, pitkästä, pitkästä aikaa! Kiitos siitä.

  VastaaPoista
 2. Erinomainen vinkki taikinakulhojen pesuun: Anna kulhoon jääneen taikinan kuivua, kippaa se roskikseen ja nauti helposta tiskaamisesta, joka ei sisällä taikinamössön nyppimistä tiskiharjasta. Samalla saat tekosyyn myös istahtaa sohvalle ruokailun jälkeen ja lykätä tiskaamista ;D

  VastaaPoista
 3. Kilpukka, eikä en kestä :'DDD

  VastaaPoista
 4. Luin aluksi, että "Kike yllätti ja pyysi leipomaan sämpylöitä" OMG :D :D

  VastaaPoista
 5. Tämän kylän homopoika7. huhtikuuta 2014 klo 14.30

  Olet oikeassa! Näin itseasiassa toiminkin, kulho tosin sai kuivua pari päivää...

  VastaaPoista
 6. Tämän kylän homopoika7. huhtikuuta 2014 klo 14.31

  Ei sentään :D!

  VastaaPoista
 7. Täällä on noussut tavaksi harva se viikko leipoa sämpylöitä, niitä löytyy aina pakastimesta. Edullisempaa kun kaupan leipä-ja tosiaan varioida (?) voi miten vaan :)
  Niin ja on sitä ruisleipääkin itse leivoskeltu ;)

  VastaaPoista
 8. Uh huh, jopas on sähäkkä ainejärjestöaviisi! Ketkäs herrat päälliskannessa nojailevat? Kiinnostaisi myös tietää, miten nahkateema jatkuu lehden sisällä (siis ihan juttujen tasolla)?

  VastaaPoista
 9. Näin sut tossa viime perjantaina bussissa istuessa, kun sä seisoit valoissa. Aika paljon sulla oli kantamuksia ja kattelinkin, että sulla oli tulppaaneja. Todella söpöä ja odotinkin tälläistä postausta, missä on jotain teidän söpöilyjä :D

  VastaaPoista
 10. Tämän kylän homopoika7. huhtikuuta 2014 klo 23.23

  Tosiaan tulevan TOM the Movien (http://tomthemovie.com/) tyyppejä: Itse Tomia näyttelevä Olli Rahkonen sekä Tomin poikaystävää näyttelevä Martti Manninen.

  Teema jatkuu aika löyhästi: on siellä (mun kirjoittama) Tom of Finland-juttu, mutta paljon muutakin, hyvin laaja-katseisesti teemaan sopivaa matskua.

  VastaaPoista
 11. Tämän kylän homopoika7. huhtikuuta 2014 klo 23.24

  Hahaa, minä se olin! Kävin vähän vanhempien kanssa ostoksilla... Tällaisia on kiva kirjoitellakin, kiva että näistä myös tykätään :).

  VastaaPoista
 12. Ootte Kilpukan kanssa söpöjä!

  Ja hiukan hörähdin tolle tiskien parvekkeelle jemmaamiselle. :D

  VastaaPoista