Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Turuilla, toreilla ja Tårgetissa

Tiistaina Turkuun avattiin uusi ravintola Tårget. Tänään kävin testaamassa sen lounaan merkeissä. Turussa tuntuu nyt aukeilevan ravintoloita...

kuva2

Tiistaina Turkuun avattiin uusi ravintola Tårget. Tänään kävin testaamassa sen lounaan merkeissä.

Turussa tuntuu nyt aukeilevan ravintoloita vähän koko ajan. Huomattavasti enemmän kuin itselläni on maksukykyä, aikaa tai oikeastaan edes halua käydä. Jotenkin olen ravintoloiden suhteen aika vakiintuvaa tyyppiä: kun löydän jonkun hyvän, käyn siellä aina ja ikuisesti. Nyt kuitenkin yllätin itseni, ja lounaskutsun tullessa ehdotin paikaksi tiistaina auennutta Tårgetia.

kuva1

Tårgetia Linnankadulla, entisissä Yokin ja Roccan tiloissa, pyörittävät samat omistajat kuin Fontanaa ja Di Treviä. Se näkyi lounaassa, mutta ei välttämättä edukseen. Fontanan lounas on ollut erinomaisen hyvä. Erityisesti salaattipöytä on huomattavasti kiinnostavampi kuin lounasbuffetien raastelaarit yleensä. Tårgetissa salaattipöytä oli hyvä ja houkutteleva, joskaan ei Fontanan veroinen. Tårget tuntui Fontanan pienoisversiolta: ei ihan niin hyvä eikä ihan niin laaja, vähän kuin kävisi Hesburgerilla Messukeskuksessa tai Hartwall-areenalla. Salaattipöytä kuitenkin jätti hyvän fiiliksen. Ilomielin olisin voinut syödä itseni täyteen salaattipöydästä, ja melkein söinkin, mutta ruuanystävänä söin tietysti myös oikeaa ruokaa.

kuva4

Valikoimassa oli riistakäristystä perunamuusilla, paahdettua kirjolohta grillitomaattikastikkeessa sekä tofuacurrya ja vihreitä papuja. Niistä oikein mikään ei toiminut: perunamuusi maistui hyvältä, mutta oli päässyt ikävästi jäähtymään. Riistakäristys on suuri suosikkini, mutta oli Tårgetissa sitkeää. Paahdettu kirjolohi oli mautonta ja vetistä. Kovin hulppeaa lounaselämystä ei kyllä tarjonnut tofucurrykään, joka kärsi mauttomuudesta sekin. Plussaa kuitenkin työntekijälle, joka noutopöytää täydentäessään jutusteli asiakkaille hyväntuulisesti. Huomattavasti mukavampi tunnelma kuin kaikkien odottaessa kiusaantuneen hiljaisuuden vallitessa.

Ihan täysin en siis lyö hanskoja tiskiin Tårgetin suhteen. Tottakai paikka vaatii aikansa löytääkseen uomansa. Paikallaan olisi varmasti myös testata ilta-aikaan ihan listan kanssa mitä paikalla on tarjota. Toisaalta ihan Tårgetin vierestä löytyy myös Panini, jonka listoilta löytyy italialaista niinikään. Hankala sauma. Joka tapauksessa Tårgetissa voi hyvin käydä ainakin kerran vaikka lounaalla jo järjettömän hienon paikan takia. Näkyville on tarkoituksella jätetty talon vanhoja rakenteita ties kuinka pitkältä ajalta (siis joku kyllä tietää, minä tähän hätään en).

kuva3

Haluan uskoa, että puutteet menevät alkukankeuden piikkiin. Niiden jälkeen Tårgetista kuoriutuu varmasti mainio paikka myös lounastamiseen. Mieluusti poikkean Tårgetiin toistekin, ehkä lasillisen ja tapas-lautasen merkeissä.

Tårget Mat & Vin bar, Linnankatu 3. http://www.matbar.fi/

kuva5

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Löysin blogisi eilen lariaksen kautta ja jäin koukkuun. Luin KAIKKI postaukset viikonlopun aikana sinne 2010 luvulle. Tää blogi on muuttunut tosi paljon niiltä ajoilta. Sun kirjoituksia on tosi kiva lukea (varsinkin salkkareista) ja sul on mahtava blogi.

    VastaaPoista
  2. Tämän kylän homopoika16. maaliskuuta 2014 klo 21.41

    Oho, oletpas ollut ahkera. Muutosta tässä on toki tapahtunut, mutta kiva, että kaikki jaksoivat silti kiinnostaa. Kiitos kommentista, toivottavasti luet jatkossakin :).

    VastaaPoista