Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Retkellä Salattujen elämien kuvauspaikoilla

Viime viikolla Helsingissä ollessani kävin pitkästä aikaa myös pyhiinvaeltamassa. Pyhiinvaelsin jälleen Salattujen elämien Pihlajakatuna tun...

Huvilakatu (6 of 16)

Viime viikolla Helsingissä ollessani kävin pitkästä aikaa myös pyhiinvaeltamassa. Pyhiinvaelsin jälleen Salattujen elämien Pihlajakatuna tunnetulle Huvilakadulle. Koska teissä blogin lukijoissakin on tiettävästi useita Salkkarit-faneja, niin ajattelin vinkata teitäkin Salkkareiden kuvauspaikoista.

Salkkareiden katukuvaukset kuvataan siis Helsingin Ullanlinnassa Huvilakadulla. Pihlajakatu 23 on siis oikeassa elämässä Huvilakatu 23. Kadulle voi tietysti kuka tahansa mennä tepastelemaan ja ihmettelemään. Joskus kadulla on tietysti myös Salkkareiden kuvauksia. Siitä en kuitenkaan osaa sanoa, miten kuvauksien aikana kadulla voi liikkua. Kameroiden kuvausalueelle tuskin ainakaan pääsee hillumaan. Myöskään sisälle taloon ei pääse, sillä ovi on lukossa. Mitään erityistä nähtävää sisällä ei toisaalta olekaan: Salkkareiden rappukäytäväkuvaukset kun kuvataan ihan studiossa, ei Huvilakadulla.

Huvilakatu (2 of 16)

Jonkin verran Salkkareita kuvataan myös taloyhtiön sisäpihalla. Aiemmin paikalla käydessäni sisäpihan portti on ollut kiinni, mutta tällä kertaa portti oli kuitenkin auki. Hetken pohdittuamme uskaltauduimme kaverini kanssa vähän hiippailemaan pihallekin. Eihän pyhiinvaellusmatka voi olla täydellinen, ellei matkaa vaella loppuun asti. Olimme varautuneita siihen, että joku vihainen talonmies/talon vanhin mummo/vainoharhainen vartija tulee häätämään meidät pihamaalta, mutta emme nähneet loppujen lopuksi ketään. Olimme kuitenkin kehittäneet ovelan peitetarinan, jonka mukaan olemme biologian opiskelijoita, jotka ovat tulleet tutkimaan pihakoivuissa kasvavia tuulenpesiä... Peitetarina jäi käyttämättä, mutta hyvä tarina se silti oli!

Huvilakatu (8 of 16)

Joka tapauksessa on ensiarvoisen tärkeää muistaa, että talossa todella asuu aivan oikeita ihmisiä, ei televisiosarjan hahmoja. Pihalla käydessä pitää siis muistaa käyttäytyä kuin olisi ystävän luona kyläilemässä: typeryyksiä ei pidä tehdä ja käyttäytyä pitää fiksusti. Kunhan muistaa sen, niin uskon, ettei kenelläkään ole mitään sitä vastaan, jos portin auki ollessa pihaa käy kurkkaamassa.

Oli kieltämättä jännittävää nähdä parveke, jolta Lasse pudotti Jirin, tai jolta Ismo heitteli Kallen tavaroita alas. Puhumattakaan roskakatoksesta, jonka varjoissa ninja-Ismo sniikkaili vakoilemassa Lassea ja Liisaa...

Huvilakatu (5 of 16)

Huvilakatu (3 of 16)

Huvilakatu (4 of 16)

Huvilakadun läheisyydestä, osoitteesta Armfeltintie 12, löytyy myös Majatalo Amandaa esittävä talo. Armfeltintieltä ja sen läheisyydestä löytyy monia mielettömän hienoja taloja muutenkin. Se, ja itseasiassa koko tuo Ullanlinnan alue, on erittäin hyvä retkikohde vaikkei Salatuista elämistä innostuisikaan. Katseltavaa ja ihasteltavaa riittää muutenkin. "Amandassa" asuvat ihmiset ovat ilmeisen kyllästyneitä paikalle ilmestyviin Salkkari-faneihin: kiltisti katselimme kadun toiselta puolelta taloa. Silti portista sisään mennyt talon asukki mulkoili meitä epäluuloisesti ja varmisti hyvin korostetusti, että portti varmasti meni hänen jälkeensä lukkoon. Joko asukas vain oli vainoharhainen, tai sitten taloyhtiössä on todella saatu tarpeekseen Amandan asiakkaista.

Huvilakatu (12 of 16)

Kadulla kävelyä ei kuitenkaan kukaan voi kieltää, joten taloa voi tietysti ulkoapäin mennä katsomaan. Kuten Huvila/Pihlajakadullakin, myös Amandassa kuvataan vain ulkokohtaukset. Sisäkuvaukset hoidetaan Salkkareiden studiolla.

Huvilakatu (13 of 16)  Huvilakatu (15 of 16)

Lisäksi Salkkareilla on toki muitakin ulkokuvauspaikkoja, kuten sairaala, Moose ja lukio. Nämä kaksi ovat kuitenkin tällä hetkellä mielestäni keskeisimmät paikat, joten en lähtenyt muita paikkoja etsimään. Kuten kuvista näkee, niin tuona kävelyretkipäivänä tosiaan sateli aika rivakasti lunta :D. Ei siis houkutellut kävellä yhtään enempää kuin on pakko. Onneksi esimerkiksi nyt on ihana, keväinen auringonpaiste. Kevät onkin mainiota aikaa lähteä kävelyretkelle Ullanlinnaan! Myös raitiovaunulla paikalle pääsee näppärästi. Paikka on tosin suhteellisen lähellä keskustaa, eli kävelläkin voi.

Onko joku muu käynyt bongailemassa Salkkareiden kuvauspaikkoja? Itse taisin olla paikalla ehkä neljättä kertaa... Aina se on vain yhtä hauska retkikohde!

You Might Also Like

9 kommenttia

 1. Kesällä tossa "Amandalla" ei ollut tollasta porttia :o

  VastaaPoista
 2. Ei oo enää 3B tai 3T! Mur.
  Terveisin, vallila_92

  VastaaPoista
 3. kerran kävin :D ja sillo kadulla ja sisäpihalla kuvattiin (luulen että kyseessä oli silloin juuri tuon Jirikohtauksen kuvaukset. ku pihalla oli se feikkipoliisiauto, koko väki juhlakamppeissa.

  VastaaPoista
 4. Tämän kylän homopoika24. maaliskuuta 2014 klo 17.58

  Aika jännä! Ehkä siellä sitten on ollut liikaa Salkkari-faneja tai muuta häiriötä.

  VastaaPoista
 5. Tämän kylän homopoika24. maaliskuuta 2014 klo 17.58

  Oho, totta! Ei tietenkään ole! Jopa turkulaisena tiesin asioiden oikean laidan, mutta jotenkin unohdin, kun vaan nopeasti googlasin... Sori!

  VastaaPoista
 6. Tämän kylän homopoika24. maaliskuuta 2014 klo 17.59

  Oho, vähänkö siistiä! Olen vähän kateellinen tuosta :D.

  VastaaPoista
 7. ja sainpa kivan kuvan paulan kanssa :D ja heluna vilkutti mulle :3

  VastaaPoista
 8. Minä, isä, Marika-serkkuni ja Marikan Hamza-poika kävimme elokuussa 2009 "Pihlajakadun" etupihalla. Menimme myös Pietarinkadun puolelle, missä portti takapihalle oli lukossa ja missä on myös sinä keväänä räjähtäneen kahvila Kentaurin julkisivu. Majatalo Amandassa emme osanneet käydä, sillä se tuli sarjaan vasta syksyllä.
  Kävin 20.3.2010 omin nokkineni Hesassa, jolloin takapihan portti oli auki ja kävin myös Amandan pihalla, koska porttia ei ollut vielä silloin.
  Sattuisiko kukaan teistä tietämään, missä on rakennus jonka kattokerroksessa on Jirin kahvila Moose? Entä risteys jolla Eliaksen yli ajettiin? Sarjassa Janne puhui Kastanjakadusta, mutta sen nimistä ei ole Helsingissä.

  VastaaPoista
 9. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista