Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Rakkauden dinosaurus ja kohukikkeli

Tänään lakivaliokunta kuuli Tahdon2013 -kampanjan tekijöitä. Samoin kuuli media ja huomattava määrä netin kautta seuranneita. Senni ja muu k...

Processed with VSCOcam with f2 preset

Tänään lakivaliokunta kuuli Tahdon2013-kampanjan tekijöitä. Samoin kuuli media ja huomattava määrä netin kautta seuranneita. Senni ja muu kampanjaväki puhui jälleen kerran vakuuttavasti ja hienosti. Olen valtavan iloinen siitä, että kampanjaa päätti lähteä tekemään juuri se ryhmä, joka kampanjaa teki. Vaikka kansalaisaloite on nimenomaisesti kansalaisaloite, vaatii se silti nähdäkseni onnistuakseen tietynlaista poliittista toimintakykyä ja taitoa toimia moneen suuntaan.

Tahdon2013 julkisti myös uuden, teettämänsä mielipidemittauksen tulokset. Sen mukaan 65% kansasta kannattaa tasa-arvoista avioliittoa ja 57% samaa sukupuolta olevien adoptio-oikeutta. Timo Soini ehti jo kiivastuneena plokkaamaan, siitä, kuinka tässä on maksetusta mielipidemittauksesta. Öh, niin. Yleensä mielipidemittaukset joku tilaa. Joskus PerSut, joskus Tahdon2013. Myös kampanjan rahoituksen perään Soini oli kovasti utelias. Kiinnostavaa se toki olisikin tietää, mutta mittaustulokseen rahoituksen on vaikea nähdä vaikuttavan. Vaikka ymmärtäähän sen: on vaikeaa olla populisti, jos kansan tahto on jotain muuta kuin mitä itse tahtoo.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Kaikesta hyvästä innostuneena lähdin yliopistolle lounaalle. Lounastaessani tajusin olevani aivan TYY:n askartelutapahtuman tuntumassa. Tapahtumassa askarreltiin tasa-arvon päivän tervehdyskortteja kansanedustajille Tahdon2013-hengessä. Koska tosiaan olin aivan huudeilla, poikkesin itsekin askartelemaan. Muistin kortilla Kike Elomaata. Kike olisi täydellinen homoikoni, jos vain ymmärtäisi äänestää oikein tasa-arvoisen avioliittolain suhteen. Muistutin häntä tästä myös kortissani ja keskustelimme aiheesta hyvässä hengessä sähköpostitsekin viime syksynä. Sympaattinen ja ihanan överisti tyylikäs nainen.

Korttien askartelussa jotenkin tiivistyi kaikki Tahdon2013-kampanjan hyvä fiilis: tehtiin yhdessä hyvässä hengessä, vaikkei asia suoraan itseä koskettaisikaan. Toiset askartelivat ja kirjoittivat vetoavia kortteja tosissaan, toiset taas miettivät, pitääkö rakkauden dinosaurukselle piirtää korttiin korvat vai ei. Hyvän mielen hommaa, yhtä kaikki.

Päivän suurin poliittinen uutinen Tahdon2013-uutisista huolimatta on kyllä Teuvo Hakkaraisen lähettämät kikkelikuvat yh-äidille. Nyt kävi ilmi, että Teuvon kikkelikuvat eivät edes olleet selfieitä, vaan kaveri oli ottanut. Hienoa huomaavaisuutta, kaveria pitää tietenkin jeesata. Joku voisi pitää moista touhua homoiluna, mutta perussuomalaisittain kyseessä on varmasti ennemminkin veljeys.

Ei välttämättä kuitenkaan paras tapa kääntää huomiota Tahdon-kampanjasta muualle.

Processed with VSCOcam with f2 preset

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Tätä, miten tuo lakialote etenee, on mielenkiintoista seurata... Toivon parasta!

    VastaaPoista