Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tässä ovat 7 ontuvinta perustelua tasa-arvoisen avioliittolain vastustamiselle

Ensi torstaina käydään eduskunnassa lähetekeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista. Sen tiimoilta Kaleva kysyy minigallupissaan kanta...

Ensi torstaina käydään eduskunnassa lähetekeskustelu tasa-arvoisesta avioliittolaista. Sen tiimoilta Kaleva kysyy minigallupissaan kantaa tasa-arvoiseen avioliittolakiin. Kommentit puolesta ja vastaan on kuultu jo sataan kertaan, mutta edelleen kehdataan vastustaa niin ikään sataan kertaan teilatuilla ja ontuvilla perusteilla.


"Tasa-arvo ei vaadi, että kaikki olisivat samanlaisia."
Samanlaisia? Vai samanarvoisia? Eikö? Mitä?

"Ei sovi kristitylle."

"Ihan rauhassa saa jokainen muodostaa pariliittonsa mutta avioliitto on miehen ja naisen välinen pyhäliitto. Vihittäköön muut vaikka pariliittoon."

Nyt seuraa shokkiuutinen: tasa-arvoinen avioliittolaki EI VAIKUTA kirkon toimintaan. Uskontokunnat saavat edelleen aivan vapaasti päättää miten haluavat toimia. Monille kristityille tasa-arvoinen avioliitto tosin sopii.

"en kannata missään nimessä hehän voivat hääriä keskenään ilman avioliittoakin."
 Puretaanko samantien koko avioliittoinstituutio? Avioliitto tuskin on edellytys kenenkään häärimiselle, mutta oikeus avioliitossa häärimiselle on oltava.

Ihmisiä jonottamassa allekirjoittamaan Tahdon2013-kansalaisaloitetta maaliskuussa 2013 Turussa.
"En hyväksy sitä että he saisivat adoptoida lapsia. Ajattelen asiaa lapsen näkökulmasta ja sitä kuinka kiusatuksi hän tulisi"
Ihanaa, että vastustat koulukiusaamista! Se on tärkeää työtä. Pidäthän samalla huolta siitä, ettei kenenkään lapsi/vanhempi ole liian tai liian vähän laiha, lihava, likinäköinen, lahjakas, varakas, köyhä, älykäs, urheilullinen, taiteellinen tyhmä, näkyvä, näkymätön, erikoinen, tavallinen, karvainen, perheen ainoa/liian mones lapsi, karvaton, uskovainen, ateisti, yksinhuoltaja, kalliisti pukeutunut, köyhästi pukeutunut, tyylikäs, tyylitön, menestyvä, menestymätön. Edelleen, pliis hei, samaa sukupuolta olevat vanhemmat eivät ole automaattisesti aihe kiusata. Kiusaamiselle löytyy aina syy, jos on löytyäkseen. Kiusaamisen syiden poistamisen sijaan on tärkeämpää tehdä töitä kiusaamisen poistamisen eteen. 

"Avioliitto on miehen ja naisen välinen liitto, eikä sen asemaa saa heikentää! Kyllä samaa sukupuolta oleville saadaan ne oikeudet muutenkin entä kajoamalla siihen mitä ihmiset pitää pyhänä?"
Tasa-arvoinen avioliittolaki lisäisi avioliittoja, mikä vain vahvistaisi avioliiton asemaa. Älä siis huoli! Kiinnostaisi tosin kuulla näkemyksistäsi enemmän: miten kaikille saadaan ne oikeudet, jos niitä oikeuksia ei voida antaa? 

"ei kuulu luontoon ihminen on osa luontoa"
Nyt oli puhe avioliittolaista, ei urbanisoitumisesta. No ei, vakavasti puhuen. Eikö voisi ajatella, että kaikki luontoon kuuluva on luonnollista ja siten kuuluu luontoon? Homoseksuaalisuutta kun esiintyy hyvin laajasti myös eläinten keskuudessa. Eläinyhteiskunnan avioliittokäsityksistä ei tietääkseni ole tutkimusta, mutta pariutumista sielläkin tapahtuu. Luonto rules!

Vieläkö avioliittolaki epäilyttää? Askarruttaako jokin? Lisää tietoa löytyy Tahdon2013-kampanjan sivuilta. 

You Might Also Like

16 kommenttia

 1. Kiitos tästä, jaksan taas painaa päivän töissä. Täytyy myöntää että loistavaa argumentointia monilta ihmisiltä! (löytyyhän niitä huonoja argumentteja myös puolustajista mut vähemmän)
  Miten musta tuntuu et näiden huonojan argumenttien käyttäjät useinkaan eivät osaa perustella sen kummemmin ja jumittuvat hokemaan tuota omaa mielipidettään "koska minä olen tätä mieltä!" -meiningillä...

  Eniten mua ihmetyttää vastustajissa se, että miten se niiden vastustajien elämään vaikuttaa vaikka kaikilla olisikin yhtäläinen oikeus mennä naimisiin rakastamansa ihmisen kanssa? Ei kai se nyt kuitenkaan pilaa tai vaaranna yhdenkään ihmisen "heteroavioliittoa" vaikka joku muu menisikin naimisiin saman sukupuolen edustajan kanssa? :D
  Ironista ja täysin takapuolesta revittyä on myös se, että minä ja mieheni saisimme mennä naimisiin, vaikka minä olenkin sukupuolivähemmistön edustaja ja sattumoisin biologiselta sukupuoleltani naiseksi syntynyt.

  Ei minuakaan haittaisi esimerkiksi moniavioisuuden salliva laki (kun avioliitosta on puhe pinnalla) ja sellaista kannattaisin, vaikka itse en ymmärräkään miten joku rakastaa kahta (tai useampaa ihmistä). En kuulu heihin itse, mutta ei se herranen aika ole minulta tai minun parisuhteeltani pois jos kolme ihmistä saisi mennä keskenään naimisiin.

  VastaaPoista
 2. Oon sun kanssa NIIN samaa mieltä! Jotkut ihmiset ei osaa argumentoida mielipiteitänsä alkuunkaan :D On ehkä maailman typerintä sanoa että samaa sukupuolta olevat eivät saisi adoptoida lasta koska häntä alettaisiin kiusaamaan koulussa. Tuon väitteen perusteellahan lasten hankkiminen pitäisi lopettaa kokonaan, sillä ketä tahansa voidaan alkaa kiusaamaan (ja luultavasti kaikkia tullaan kiusaamaan jotenkin jossakin elämänvaiheessa). Ja kuten itsekin sanoit, tärkeämpää on poistaa kiusaaminen kuin kiusaamisen syyt.

  VastaaPoista
 3. Oon ihmetelly sitä, että miten se on keneltäkään pois, jos kaikki saisivat sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta mennä naimisiin.
  Ja miksi homous on luonnotonta?! Kaksi täysjärkistä ihmistä rakastuu, mitä siitä? Ei kyse ole eläimiin tai kuolleisiin sekaantumisesta! Vaikka olen joskus lukenut jostain kommentin, että "ensin saa samaa sukupuolta olevat mennä naimisiin ja sitten pian saakin viedä vuohen vihille..." AIVAN! Niinhän se on, täysin sama asia!

  Herätkää ihmiset!

  - Torey

  VastaaPoista
 4. Musta on turhaa lähteä väittelemään ihmisten kanssa,jotka ovat sitä mieltä että avioliitto on vain miehen ja naisen välinen asia. Nämä ihmiset mitä todennäköisemmin eivä tule muuttamaan kantaansa. Tällainen väittelly on kaikenlisäksi niin nähty ja kuultu juttu. Itseni mielestä avioliiton tulisi olla jokaisen ihmisen oikeus,mutta en jaksa siitä paljoon metakkaa nostaa.

  VastaaPoista
 5. Miksi homoille ei kelpaa, että rekisteröitynyttä parisuhdetta kehitetään avioliiton suuntaan? Eli rekisteröidyt parit saisivat samat oikeudet (adoptio-oikeutta lukuunottamatta) kuin avioparit.

  ''Tasa-arvoisen avioliiton'' puolustajat ovat myös sanoneet, että esimerkiksi työhaastattelussa voi joutua eriarvoiseen asemaan, kun joutuu rastittamaan joko avioliitossa, avoliitossa, rekisteröityneessä parisuhteessa tai naimaton. Tämä ongelma ratkeaa sillä, että yhdessä ruudussa lukee ''avioliitto/rekisteröitynyt parisuhde''. Ongelma ratkaisu - olkaa hyvä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siksi, että kyse on samoista, tasa-arvoisista oikeuksista. Niitä ehdottomasi tilanne ei tuo.

   Eikä toimi ehdottamasi rasti ruutuun-tilannekaan: aivan varmaa olisi tiettyjen tahojen nillitys siitä, kuinka nyt voidaan luulla homoksi, kun voi tulkita olevan rekisteröidyssä parisuhteessa. Kuten monesti muuallakin on sanottu: autoja rekisteröidään, ei ihmisiä.

   Poista
  2. Ei tarvita kahta erillistä avioliittolakia. Ei tarvita erillistä rekisteriä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille. Meitä on moneksi.

   Toivotaan, että menee jatkoon ja että vihdoinkin tämä laki saataisiin aikaiseksi. Vuosien työ on ollut tuskallisen hidasta, onneksi ollaan nyt tässä.

   Poista
 6. pelottaa suoraan sanottuna alkaa kattomaan koko keskustelua, vaikka sitä TODELLA mielenkiinnolla odotankin. Saa nähä mitä tuleva tuo, mitä lööpit reagoi jne.

  VastaaPoista
 7. En ymmärrä miten tällaista punaniskaisuutta on vielä herran vuonna 2014. Tuohon "homoseksuaalisuus on luonnotonta!!"-kommenttiin pakko lisätä että homoseksuaalisuutta tosiaan esiintyy useassa eläinlajissa, mutta homoinhoa vain yhdessä, että kumpikohan se tässä on luonnotonta.

  VastaaPoista
 8. Ekan kerran löysin blogisi, söpö pari olette.. En tiedä mihin tää pitäs kirjottaa, mut kirjotan tänne.. Jatka samaan malliin.. terveiset tois pualt jokkee.. :)

  VastaaPoista
 9. Raamattu on kirkon kirja ja sen mukaan tulisi kirkon toimia niin miten samaa sukupuolta olevat parit voisivat kirkossa avioitua. Kaikki kun varmasti tietävät raamatussa sanottavan että avioliitto on naisen ja miehen välinen liitto. Itelläni ei oo mitään homoja vastaan,hyväksyn ne siinä missä muutkin,mutta kirkossa avioituminen on raamatun vastaista ja siksi sitä on mielestäni turha edes vaatia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kansalaisaloite tasa-arvoisesta avioliitosta ei koske kirkkoa. Kirkko saa jatkossakin tehdä ihan miten tykkää, aivan kuten postauksessa sanoin. Postaukset voi lukea ennen kommentointia :).

   Poista
  2. Luulin tosiaan, että avioliittolaki koskee just kirkkoa ja siellä solmittavaa. Mutta eihän sitten kristillisdemokraateilla pitäs olla mitään valittamista... mutta vanhoollisia kun ovat...

   TS-Avioliitto solmittaisiin siis samaan tapaan maistraatissa kuten rekisteröitykin.

   Ite toivoisin avioliittolain tuovan lisää suvaitsevaisuutta :)

   http://avioliittolaki.wordpress.com/

   Poista
 10. Aivan homopoika! Minä olen avioliitossa mieheni kanssa, ihan ilman kirkon siunausta vaikka kirkkoon kuulunkin. Kuten sanoit on rekisteröity parisuhde oikeuksineen eri asia kuin avioliitto. Ihan sama missä ne sidotaan.

  - Torey

  VastaaPoista
 11. Kappas, minäkin olen näköjään kuvassa :-)

  VastaaPoista
 12. Oli virhe tuoda kansalaisaloite tämän eduskunnan aikana. Perussuomalaisten kannatus viime vaaleissa oli 19,1 % jolla puolue sai 39 kansanedustajapaikkaa - siis 39 ei-ääntä. Nyt gallupien mukaan perussuomalaisten kannatus on ollut 17-18 %, eli puolueen paikkaluku vähenee ensi eduskunnassa ja aloitteen läpimeneminen olisi varmempaa.

  VastaaPoista