Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suomalainen huippu-urheilija tuli kaapista

Ari-Pekka Liukkonen. KUVA: YLE. Suomalainen kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen tuli juuri hetki sitten kaapista YLE TV2:n Urheiluviikonlop...

Ari-Pekka Liukkonen. KUVA: YLE.

Suomalainen kilpauimari Ari-Pekka Liukkonen tuli juuri hetki sitten kaapista YLE TV2:n Urheiluviikonloppu-ohjelmassa.

Nyt se tapahtui! Uraansa edelleen jatkava, suomalainen urheilija tuli kaapista! Suomen parhaaksi uimariksikin nimitetty Liukkonen oli jo aiemmin kertonut lähipiirilleen, joka otti asian hyvin vastaan. Senpä vuoksi Liukkosta ei jännittänyt kertoa asiasta suuremmalle yleisölle.

- Ensimmäisille ihmisille kertoessa jännitti. Uintiryhmä, perhe ja läheisimmät kaverit tietävät ja kaikki ovat suhtautuneet positiivisesti. Ei jännittänyt kertoa, Liukkonen kommentoi ulostuloaan Urheiluviikonloppu-ohjelmassa.

Liukkonen on tiettävästi ensimmäinen suomalainen huippumiesurheilija, joka tulee homoseksuaalina kaapista. Tärkeäksi syyksi kaapistatulolle Liukkonen kertoo kaapistatulon syiksi aiheen ajankohtaisuuden Sotshin olympialaisten takia sekä aiheesta puhumisen tärkeyden suomalaisessa urheilussa ylipäätään. 

Parhaillaan Liukkonen valmistautuu 2,5 vuoden kuluttua käytäviin Rion olympialaisiin, joissa Liukkonen haaveilee uivansa 50 metrin vapaauinnissa ennätysajan - homoudesta huolimatta ;).

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ei minkäänlainen uutinen nykyaikana.
  Eino, hetää jo.

  VastaaPoista
 2. Siis Jorma ja anteeksi kirjoitusvirhe! Muuta anteeksipyydettävää ei sitten olekaan!
  Jorma

  VastaaPoista
 3. "Ei minkäänlainen uutinen nykyaikana"

  Kyllä se urheilussa on uutinen, varsinkin joukkuelajeissa aika kankeat asenteet edelleen. Voi vaan kuvitella millaisia sosiaalisia paineita voi olla nuorelle lätkän pelaajalle, joka sattuu olemaan myös homo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toisilla tuntuu olevan vähän vaikeaa, yritetään ymmärtää.

   Poista
 4. Rohkea teko A-P:ltä! Arvostan häntä :)

  VastaaPoista
 5. Hieno homma. Seurasin, miten ennakkoluuloiset ukkelit katselivat hölmistyneinä kaupan kassajonossa iltalehtien lööppejä. Oikein näki, miten heidän päässään surrasi, että mitä nyt pitäisi ajatella! Näin asiat etenevät ja tietoisuus laajenee.

  VastaaPoista