Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kuvia Ranskasta: kymmenet tuhannet osoittivat mieltään homoja vastaan

Tällaisissa tunnelmissa taistellaan Ranskassa homojen oikeuksia vastaan . Kun Suomessa keskitytään kauhistelemaan sitä, kuinka vä...

Tällaisissa tunnelmissa taistellaan Ranskassa homojen oikeuksia vastaan.

Kun Suomessa keskitytään kauhistelemaan sitä, kuinka väärin Ylen toimittajat voivat positiivisissa jutuissaan homoja kohdella, järjestetään Ranskassa kymmeniä tuhansia ihmisiä paikalle kerääviä mielenosoituksia homojen oikeuksia vastaan. Aiemminkin Ranskan tunnelmia blogissa valaissut serkkuni on edelleen Ranskassa. Sain häneltä raportin ja kuvia eilisestä mielenosoituksesta. Lukekaa tämä, josko vaikka Ylen törkeät virheet tuntuisivat vähän vähemmän törkeiltä.

___________

Ranskassa tasa-arvoista avioliittolakia vastustavat ovat näin kevään (ja lähestyvien vaalien) korvalla kaivautuneet poteroistaan, joihin moni toivoi heidän jo iäksi kadonneen.

 La manif pour tous-järjestön hullutuksiin Lyonissa osallistui järjestäjien mukaan 40 000 ihmistä, Pariisin 500 000, mutta kuten viime keväältä muistamme, manifestilaisilla on ollut tapana arvioida osallistujamäärät kolminkertaiseksi viranomaisarvioihin verrattuna. Vanhat merkit pitivät paikkansa; muiden tahojen laskelmat osoittivat Lyonissa olleen 20-25 000 marssijaa, Pariisissa noin 80 000 osallistujaa.

Alunperäinen "Partout en Europe!" -mainoslauseelle lollailuni muuttui lähinnä kauhuksi kun lavalta lueteltiin miten mielenosoituksia (tiedä sitten millaisessa laajuudessa) järjestettiin samanaikaisesti niin Luxemburgissa, Berliinissä, Madridissa ja Roomassa, ja miten niitä kaavailtiin lähitulevaisuudessa itäisemmänkin Euroopan maihin. Ainutkertainen tilaisuus kokea ylpeyttä siitä että Suomi EI ole lähtenyt mukaan eurooppalaisiin trendeihin.


"Ainutkertainen tilaisuus kokea ylpeyttä siitä että Suomi EI ole lähtenyt mukaan eurooppalaisiin trendeihin. "

Sotshi-sponsoroinnista huolimatta Coca-Cola oli hyvällä asialla: mielenosoituksen taustalla nähtiin yhtiön "jokaista vihanilmaisua kohden on 4 miljoonaa rakkaudenilmaisua"-mainoslakana.
Samaa sukupuolta edustavat parit ovat, tiukan taiston jälkeen, saaneet Ranskassa avioitua (ja erota!11111) heinäkuusta 2013 lähtien. Sitä ennen homoparien oli mahdollista virallistaa liittonsa rekisteröityä parisuhdetta vastaavalla pacs'lla, jonka merkitystä tosin heterot mielestäni rankasti laskivat, kun ahkerasti suhteitansa rekisteröivät "ennen töitä pikaisesti maistraattiin, sama se mitkä vaatteet yllä" -meiningillään. Rekisteröity suhde vastasi siis lähinnä vahvoja kihloja, harjoitteluavioliittoa. Mitä sitä suotta homoille sen suurempaa vastuuta tai arvokkaampaa liittoa antamaankaan!Nyt kun avioliitto on likaisille homoillekin tyystin mahdollinen, on perinteisten perhearvojen kannattajien ollut pakko tarttua viimeisiin oljenkorsiin jotka heidät tästä inhottavasta massasta erottavat! La manif pour tousille on yhä tärkeimpänä iskulauseena ja päämääränä lapsen oikeus sekä isään että äitiin. Kyltit vastustivat homoseksuaalien adoptio-oikeutta, perheensisäistäkin - jopa LMPT-porukka oli vähän hämmentynyt että pitääkö huutaa oui vai non kun kysyttiin että "ONKO LAPSEN PARHAAKSI ETTÄ EI-BIOLOGINEN ÄITI SAA ADOPTOIDA "ISÄN OMINAISUUDESSA" LAPSEN JOLLA ON JO YKSI ÄITI???" - sekä tietenkin hedelmöityshoitoja naispareille ja yksinäisille naisille. Tämä on jollain tasolla järjellä ymmärrettävää, koska ymmärrän että kaikki uusi pelottaa. Faktaa on kuitenkin että heidän "uljaan perinteisen roomalaiskaupungin" [sic] kaduilla kulkee jo nyt homopareja joilla on yhteinen tai semi-yhteinen lapsi, eikä Jumala ole maailmaa silti hehkuvin tulikivin pommittamalla rankaissut. Ja että lasten oikeudet vain PARANEVAT, kun heillä viimein on oikeus molempiin vanhempiinsa (perheensisäinen adoptio). Tämä on kuitenkin LMPT-porukalle kova pala nieltäväksi, ja siksi he ovat kai ajatuksen torjuneetkin.


Toinen la Manif pour tousin, erityisesti muslimisiiven, vahvasti kohkaama asia on kouluihin tuotu "théorie du genre". En ole asiantuntija, mutta päällisin puolin hommassa on kyse siitä, että lapsia pyritään kohtelemaan samalla tavalla olivat nämä sitten poikia tai tyttöjä, eikä erilaisuuksia erikseen korosteta. Hirveätä länsihomopropagandaa, jonka tarkoituksena on kieltää sukupuolten erilaisuus, jepjep.

Näiden ajatusten lisäksi kylteissä näkyi taas tyystin aiheeseenliittymätönsä skeidaa, kuten "SEURAAVAKSIKO ALETAAN SUOSITELLA PEDOFILIAA??????", "KESKITTYISITTE TÖIDEN LUOMISEEN!!!!1" (kuten mielenosoittajat, jotka olivat taas työllistäneet koko liudan poliisivoimia), "MINÄ OLEN MIES JA HALUAN SELLAISENA PYSYÄKIN, JOS SOPII!!" . Ymmärrän että liikkeet houkuttelevat monenlaista porukkaa joten pohjimmaisista tarkoitusperistäkin muodostuu moninaiset, ja osan haluan uskoa olleen kyltteinensä paikalla trollimielessä. Jotenkin silti toivoisi ettei edes sananvapauden unelmamaassa saisi ihan kaikkein typerimpiä mieleenjuolahduksiaan yleistää kadulla koko porukan agendaksi. Käsittämättömältä tuntui myös parku kohdunvuokraamisista, siitä kun tuskin tehdään jokaisen ranskalaisen kansallisvelvollisuutta maatansa kohtaan ainakaan lähitulevaisuudessa.

Tasa-arvoista avioliittoa vastustavassa mielenosoituksessa nähtiin paljon myös lapsiperheitä.
Mielenosoittajat koostuivat ymmärrettävästi suurimmaksi osaksi lapsiperheistä (38-55v) ja näiden alle 13-vuotiaista lapsista, ja tämän hyväksyn, koska kiva perheretki maakunnista aivopesun merkeissä suurimpiin kaupunkeihin; jengiä oli todistettavasti Toulousea ja Toulonia myöden. Etäisyys vastaa aikalailla matkaa Joensuusta Helsinkiin. Toiseksi suurin määrä oli vanhuksia (60+). Huolestuttava määrä oli kuitenkin ihan normaalin näköistä nuorisoa (15-25v) lippuinensa viuhtomassa, tuli melkeen oikein surumieli. Merkittävänä vähemmistöenemmistönä olivat myös hijabeihin sonnustautuneet muslimit lapsinensa.

Kansaa ei kauniin aurinkoisesta päivästä huolimatta ollut kertynyt kadunreunoille ainakaan hurraamaan, vihaisesti itsekseen mutisevia ja ohiporhaltavaa ihmismassaa epäuskoisesti katsovia yksittäisiä ihmisiä näkyi sen sijaan runsain mitoin. Itsekin kuljin suuren osan aikaa keskisormet pystyssä taskussa kun "siis voi nyt helvetti mitä toimintaa" -fiilikset nousivat uskomattomiin sfääreihin toimintaa katsellessa.


Aika näyttää onko LMPT:n kaduillekertyminen riittävän vahva merkki päättäjille, ja voittaako se osapuoli, jota asia ei edes koske, ja joka huutaa kovimmin kaduilla haluavansa peruutettavan tällaiset lait ja että presidentti voisi muutenkin jo irtisanoutua. Jeesustavin kyltti oli muuten ehdottomasti sellainen, jossa kaikki homot leimattiin pettäjiksi ja perhe-elämään kykenemättömiksi sillä perusteella, että lain voimaansaattanut presidentti on naissekoillut tässä talven aikana oikein urakalla. Eiks tää mee niinku enemmän teidän piikkiin, perheheterot?

Mielipidemittausten mukaan (ääri)oikeistopuolue tulee saamaan ensi vaaleissa noin 23% äänistä, kun taas suomalaista SDP:tä vastaava PS tulisi kahmimaan vain 18% äänestäjistä. Luojan kiitos seuraavat vaalit ovat vain kunnallisvaalit, eurokansanedustajatkin taidetaan tosin valita lähes samaan syssyyn. Oikeasti lakiinvaikuttavia edustajia valittaneen seuraavan kerran 2017, muutamia kuukausia uuden presidentin valitsemisen jälkeen. Paljon voi siis asenneilmapiirissä vielä muuttua muutaman vuoden sulattelun jälkeen, eikä vielä ole ehkä ajankohtaista ruveta miettimään sitäkään, mitä pakkaa keskitysleireille mukaansa.

"Paljon voi siis asenneilmapiirissä vielä muuttua muutaman vuoden sulattelun jälkeen, eikä vielä ole ehkä ajankohtaista ruveta miettimään sitäkään, mitä pakkaa keskitysleireille mukaansa. "
 
 Ranskalaiset ovat aina viihtyneet mölisemässä kaduilla milloin minkäkin aiheen vuoksi, ja homma on aikalailla verrattavissa Hippo-kilpailuihin; ei tarvitse olla erityisen asiaanvihkiytynyt tai harras harrastaja voidakseen viettää mukavia ja hiipaisevia hetkiä ihmismassan ympäröimänä elämöiden kerran-pari vuodessa.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Ota tuosta nyt selvää, vastustivatko mielenosoittajat homoja, homojen oikeuksia vai ihan vain tiettyä lakia.

  Toisekseen, voiko lasten tuomista Pride-kulkueeseen ajatella myös aivopesuna? Oho, hups...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hirveen ikävää tuottaa pettymys kun luulet paljastaneesi jotain valtavan suurellista "Oho, hups"-huomioinesi.

   En usko, että kukaan voi (no okei, voi) olla niin ääliö, että pitäisi ihmisoikeuksien ajamista ja ihmisoikeuksien _pois_ajamista likimainkaan samana asiana. Siinä nimittäin on suuri ja olennainen ero, haluaako kasvattaa lapsensa ajattelemaan, että kaikki ovat samanarvoisia vai että itse on muita arvokkaampi.

   Poista
  2. Otsikko ei ole omani, mutta LMPT:n porukkaan mahtui luultavasti kaikkia luettelemiasi ryhmiä. Jos kaikille ei voi taata lain silmissä yhtälaista oikeutta perhe-elämään, on siinä selkeästi jotain hampaankolossa nimenomaan ihmisryhmää(kin) vastaan. Toki mielenosoittajat itse toistelivat etteivät taatusti ole ainakaan homofoobikkoja, vaan koko muu maailma vaan on perhefoobikkoja, mutta jännästi koko viime vuoden alkusuven JOKIN TAHO pahoinpiteli homoja harva se viikko. En myös ole kuullut että perhearvoja puolustavista mielenosoituksista poistuvia pyydettäisiin turvallisuuden vuoksi "olemaan tarkkaavaisina ja välttämään yksin kulkemista", joka oli ihan normineuvo avioliittolakia puolustavien katumeuhkaamisten jälkeen.

   Pienillä paikkakunnilla maakunnissa ympäristö voi olla laïcité'sta huolimatta turhan katolisesti painottunut, mutta se kun jengi kuskataan hauskanpidon merkeissä vastustamaan maan suurimpiin kaupunkeihin jossa asenneilmapiiri noin muuten on tyystin toista, niin ottaa ainakin omaan aivooni tällainen toiminta. Voi olla esimerkiksi 5-8-vuotiaana hitusen hankala tajuta mitä asiaa on ajamassa, vaikka lippua olisikin hauska heiluttaa, kun perheen lähipiirissä tuskin on kokemusta homovanhemmista tai homoseksuaaleista ylipäätään. Pride-kulkueissa olevilla lapsilla taas suurimmalla osalla ON käsitys niin homoperheistä (tai ylipäätään homoista) kuin heteroperheistäkin, joko omien vanhempien tai kaveriperheiden kautta. Siinä on se ero.

   Poista
 2. Hyvin kyllä sanoit, että asiasta eniten meuhkaa juuri ne, joita asia ei edes koske. Kuinka voi olla nykymaailmassa noin kapeakatseista porukkaa? En vaan tajua miten joittenki ihmisten päähän ei mahdu, että kaikki me vaan ihmisiä ollaan. Ja se ainainen homojen rinnastaminen pedofiileihin, hei nyt oikeasti!????????? Jos kaksi aikuista ihmistä rakastaa toisiaan ja päättää olla yhdessä, on se nyt aika kaukana pedofiilihommista kyllä.

  Ja voi lapsiparat tuolla ihmismassan joukossa, kun eivät vissin edes tiedä mitä asiaa ajavat.

  VastaaPoista
 3. Joo, tommoiset homovastaiset yhteisöt ovat kyllä itse niitä aivopesiöitä, kun kannattavat vihaamaan ihan luonollista asiaa. Ja syy siihen miksi ne on homovastaisia, on se, että ne on itse aivopesty ajattelemaan se jotenkin "kauhean pahana". Ja kyseiset henkilöt ovat myös heikkoja, koska ne ei osaa/uskalla irtautua siitä ajatuksesta ja tuumia sitä asiaa vähän eri kulmilta.

  Ja mua aina ihmetyttää, että kuinka tylsä seuraelämä noillakin on, kun pitää aina olla tunkemassa nokkansa toisten henkilökohtaisiin suhteisiin. Mitä helvettiä se on keneltäkään pois, jos samansukupuoliset yksilöt on kimpassa? No ei hitto vie mitään! Miksi siitä sitten tehdään niin pirun kauheeta, ja otetaan se kaikki niin HENKILÖKOHTAISESTI! Ihan kuin noi itse olis olevinaan joku osa sitä suhdetta... "Koska minä en painajaisissanikaan ole homo, nii ei kyllä voi kukaan muukaan olla. Ja koska olen vähä-älyinen, enkä voi ymmärtää, että ehkä ihan oikeasti kaikki täällä eivät ajattele just kuten minä - mä kun olen tän elämän Alku ja Juuri, joku helvetin Ylijumala! Ja kaikki on mun kopioita, paitsi ne aivopestyt kappaleet, jotka on siis NIIN luonnottomii ja ällöjä, kun ne ei laita munaa pilluun! Sillä eihän nykyihmisen elämä saa koostua kuin siitä, että tehdään hitokseen kakaroita!"

  Ehkä joo elämä jatkuu sillä, että tehdään niitä lapsia, mutta ei sen tarvitse olla mikään jokaisen ehdoton välttämättömyys! Ei ne lapset mihinkään lopu, saatika heterot... Me ihmiset ollaan kehitytty muihin lajeihin verrattuna varmaan tarkoitusta "älykkäämmiksi". Me esim. pystymme tiedostamaan kuolevaisuutemme ja mikä tärkeintä; tiedostamaan itsemme ja omat tunteemme tavalla, jota muut lajit eivät omaa! Me ei ikävä kyllä olla enään möttiäisiä, joitka elämät vasitojensa. Meitä ei aina voi verrata muihin eläimiin tai siihen, miten ne tekevät - koska emme yksinkertaisesti ole samlla tasolla.

  Aah, oikeasti... toisten syrjinnällä ihmiset vain hehkuttavat sitä, kuinka typeriä ovat. Järki käteen, dudes! Ja te tekopyhyyden ruumiillistumat, jotka perustte homovihanne "luonnomuuteen"; ei ne tuolla luonnossakaan homoja syrji. Ja näin muutenkin; ihminen on ihan yhtä paljon osa luontoa, kuin kaikki muukin täällä pallolla - ja eikös se vain niin mene, että kaikki mikä on mahdollista luonnossa, on luonnollista. Jos homoutta ei olisi, sitä ei olis. Se siitä.

  Olkaa aitoja, ja lopettakaa se turha viha! Se ei johda kuin pahaan mieleen.

  ---

  Itse en periaatteessa edes osaa nähdä sukupuolia, enkä helvetissä välitä, mitä sen tyypin housuissa piilee, kun ihastun/rakastun. Siksi nää "hyi, homoja!"-jutut menee aina multa ihan yli ymmärryksen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oh god, mikä kirjoitusvirhe!
   Siis EI "joitka elämät vasitojensa" vaan "jotka elävät vaistojensa varassa". :D Sori myös satunnaiset puuttuvat kirjaimet...

   (Yritin kyllä tarkistaa ton tekstin, mutta ei sitten. :P)

   Poista
 4. Hei iso kiitos täältä suunnalta Suomen ja muun maailman poliittisten käänteiden(kin) raportoimisesta blogissasi. Ei siinä, että Salkkaripojut tai kuulumiset olisivat sen huonompia blogiaiheita, mutta itseäni kiinnostaa saada myös vähän sellaista ajankohtaisasiaa teekupposen kaveriksi.

  VastaaPoista