Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Kun homo pelaa lätkää, siihen iskee joka jätkä

  Munasillaanhan sitä lätkää pelataan! KUVA: hockeydykeincanada.ca Keskustelu urheilijoiden homouden tiimoilta kiihtyy! Tänään soppaa...

 
Munasillaanhan sitä lätkää pelataan! KUVA: hockeydykeincanada.ca

Keskustelu urheilijoiden homouden tiimoilta kiihtyy! Tänään soppaa on sekoittanut kansanedustaja ja politiikan lätkäjätkä Sinuhe Wallinheimo (kok.)

Soppa oli valmis, kun MTV3 kirjoitti uutisen Sinuhe Wallinheimon vierailusta Enbuske & Linnanahde Crew-ohjelmassa. Uutinen ei näyttänyt päällepäin yhtään epäilyttävältä. Uutisotsikon mukaan Wallinheimo puolustaa homouden piilottamista jääkiekkojoukkueessa. Uutisessa ei suoranaisesti valehdeltu mitään, mutta Wallinheimon puheita oli ehkä vähän johdattelevasti valikoitu uutisjuttuun. Päivän suurimmat risut saa kyllä MTV3.

Loppujen lopuksi selvisi, että Wallinheimo tarkoitti hyvää, eikä suinkaan ole homoja vastaan, kuten hän on ennenkin esimerkiksi Ranneliike.netin haastattelussa tehnyt selväksi. Pientä viilattavaa kuitenkin havaitsin. Ongelma todennäköisesti oli tiedostamaton, mutta haastattelusta sai silti sen käsityksen, että homo on heikko, eikä homo voi olla kova jätkä, joka kestää kaukalossa provosoinnin. Miten homoa edes provosoidaan? Homottelu ei ehkä ihan osu. Panin sun muijaas on myös aika huono provosointi. 

Wallinheimon mukaan homopelaaja pysyy kaapissa usein myös siksi, ettei halua olla joukkueelleen häiriötekijä. 

Oisko Sinuhe ja kumppanit hei mitään, jos tehtäis vaikka vähän töitä sen eteen, että homous ei olisi häiriötekijä, sen sijaan, että häiriötekijä pidetään piilossa? 

Ihan nappiin ei tosiaan mennyt homouden rinnastaminen loukkaantumiseen ja heikkouteen. Wallinheimo paikkasi sanomaansa vertaamalla homouden salaamista syövän sairastamisen salaamiseen. Ei kovin pitävä paikka.

Kaiken kaikkiaan ymmärrän kyllä Sinuhen tarpeen suojella jääkiekkoilevaa homoa. Tuleehan siitä esimerkiksi pukuhuoneessa väkisinkin kiusallisia tilanteita, kun yksi on homo. Minä nimittäin tiedän, miten hirveetä on, ku ainoana homona täytyy jaksaa kaikki kokeilunhaluiset heterot.

You Might Also Like

10 kommenttia

 1. homojen ja syövän vertaus on tyhmintä mitä oon kuullu pitkään aikaan,koska ainoastaan syöpä on sairaus.

  VastaaPoista
 2. Hei! Tässä kans enemmän tai vähemmän onnistuneita argumentteja. Päivän parhaat naurut!

  "Homoseksuaalisuus tuo hankaluuksia pukuhuoneisiin"

  http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2014/02/05/Homoseksuaalisuus+tuo++hankaluuksia+pukuhuoneisiin/2014116883609/68#kommentti

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanan kömpelö toi kirjoittajan näkemys tilanteesta: Joku on homo -> Poikien välille syntyy seksuaalisia jännitteitä -> Joudutaan hankkimaan homoille erilliset pukutilat -> Siihen meillä ei ole varaa ryhtyä!!1 :D

   Seuraavaksi se vielä mietti, että on LAPSELLE kiusallista ja pelottavaa joutua riisuutumaan ja käymään suihkussa toisen pojista pitävän LAPSEN - joukkuekaverinsa - seurassa. Vetoaa vielä vanhempiin ja toteavasti arvelee, että tuskin kukaan haluaa jälkikasvulleen tällaista. VOI JEESUS!!! Miksi aina täytyy löytyä joku vanha pieru, jonka päällimmäinen ajatus aiheesta on, että heti pyllyn vilahtaessa homosta tulee kiimainen elukka? Mä ainakin kannustaisin lastani sukupuolesta ja seksuaalisesta suuntautumisesta huolimatta urheiluun ja muutenkin reippaaseen nakuiluun joka paikassa. Se on suomalaista kulttuuria ja just lapsuus- ja nuoruusiässä on hyvä tottua siihen ajatukseen, että kaikilla ihmisillä on haaroissa semmoiset vehkeet kuin on eikä siinä oo mitään ihmeellistä. Potku perseelle ja sinne vaan maailmaan erilaisia ihmisiä tapaamaan ja löytämään oma paikkansa erilaisissa ryhmissä. Siten oppii elämään.

   Kiitti linkistä, silti. Oli omalla tavallaan hauska.

   Poista
 3. Harri Tikkanen, siinä vasta kiekkoilija, pus. Kerro lisää noista kokeilunhaluisista heteroista!!!!

  VastaaPoista
 4. Wallinheimo lukeutuu niihin kansanedustajiin, jotka ovat allekirjoittaneet kansalaisaloitteen tasa-arvoisesta avioliittolaista. Siksi lasken sen olevan omaa porukkaa, vaikka menikin päästämään radiohaastattelussa ilmoille puolivalmiita ajatuksia itselleen oudosta aiheesta. Oon samaa mieltä siinä, että iso moka on median halu väärinymmärtää sitä, mitä toinen tarkoittaa. Kun se palasi anteeksipyynnössään samoihin asioihin, oli siellä järkevämmin muotoiltua juttua.

  VastaaPoista
 5. olen samaa mieltä, suurimmat risut saa maikkarin uutisointi (eikä tämä ole suinkaan ensimmäinen kerta kun vetävät ääliömäisiä otsikoita "turhasta"). ja seuraavaksi kaikki se uutisointi, joka pohjaa vain siihen maikkarin uutisointiin. Sinuhelle sympatiat, ei ole helppoa suorassa haastattelussa asetella sanojaan, pääsee niitä sammakoita kaikilta, varsinkin jos haluamalla halutaan väärinymmärtää.

  VastaaPoista
 6. onko olemassa "logoa" jossa on sateenkaari ja olympiarenkaat? olis kiva jos semmonen löytyis :)

  VastaaPoista
 7. Itsekin homoseksuaali urheilija6. helmikuuta 2014 klo 21.36

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=-6RID82Ru-k

  Liittyen tähän: http://attitude.co.uk/2014/02/channel-4-launch-campaign-support-gays-sochi-2014/

  VastaaPoista
 8. Eräs anonyymi kyseli sateenkaari ja olympiarenkaat -logoa. Sellainen on ainakin Jukka Takalon fb-sivulla, ja 3.2. hän sanoo, että sitä saa vapaasti käyttää.

  Kasvoton komentoija mutta ei nimetön :)

  VastaaPoista
 9. Sanon vaan sen, että jos lätkää pelattaisiin tuolla tavalla kuin tuossa kuvassa katsoisin joka matsin...

  VastaaPoista