Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Seuraa vailla? – HLBTI-deittipalvelut esittelyssä

Nettideittailusta kertova kotimainen Klikkaa mua-sarja jatkuu torstaina Maikkarilla. Sarjan alkua odotellessa kokosin teille esittelyt HLBT...

Nettideittailusta kertova kotimainen Klikkaa mua-sarja jatkuu torstaina Maikkarilla. Sarjan alkua odotellessa kokosin teille esittelyt HLBTI-ihmisille suunnatuista deittisivuista ja -sovelluksista.

Tuntuu, että viime päivinä koko maailma on puhunut vain Tinderistä. Tinderissä ennalta tuntemattomat ihmiset näkevät lähellä olevista, muista palvelun käyttäjistä perustiedot ja kuvan. Samaa systeemiä hyödyntävät monet, jo aiemmin kehitetyt sovellukset.

Grindr on homo- ja bi-miehille suunnattu sovellus, joka näyttää lähistöllä olevat palvelun käyttäjät. Käyttäjistä näkee profiilikuvan ja profiiliin lisätyt perustiedot. Palvelu myös kertoo, kuinka kaukana käyttäjästä olet. Kiinnostavien tyyppien kanssa voi chattailla ja lähettää esimerkiksi tiedon tarkasta sijainnistaan tapaamista varten. Seuraa voi hakea kaikenlaiseen kanssakäymiseen.

Käytin Grindriä aikoinaan enemmänkin: koskaan en kuitenkaan ole päätynyt Grindrin kautta tapaamaan ketään. Sovellus toimii tietysti parhaiten isommissa kaupungeissa. Olen tsekkaillut Grindriä myös ulkomailla: Lontoossa grindaajia tuntui olevan pilvin pimein, ja viestiä piippasi runsaasti.

Grindr on kätevä ja kiva sovellus. Joskus se tosin toimii vähemmän loogisesti: sen sijaan, että se näyttäisi kauempana asuvia suomalaisia, se hyppää meren yli Ruotsiin ja näyttää ruotsalaisia käyttäjiä.

Grindr, saatavilla iOS:ille, Androidille sekä Blackberrylle. Ilmainen, saatavilla myös maksullinen Xtra-lisäosa.

Bender
Benderin toimintaperiaate on sama kuin Grindrin. Se näyttää lähellä olevat palvelunkäyttäjät, joiden kanssa voi chattailla. Benderillä ei kokeiluni perusteella ole erityisemmin suomalaisia käyttäjiä. Palvelu on myös Grindriä sekavampi, ja tyrkyttää voittoisaa veljeään enemmän maksullista lisäosaa. 

Benderistä on olemassa myös lesbo- ja bi-naisille suunnattu sovellus, Brenda. Sitä en ymmärrettävistä syistä kokeillut. Kertokaa ihmeessä, jos kokemusta on! 

Bender, saatavilla iOS:ille, Androidille, Blackberrylle, Windows phonelle sekä Kindle fireen. Ilmainen, saatavilla myös maksullinen lisäosa. 

Mikäli älypuhelinta ei ole käytössä, tai deittisovellukset muuten tuntuvat vierailta, voi edelleen deittailla ja tutustua ihmisiin myös perinteisesti netissä.

Qruiser on pohjoismaiden suurin hlbti-sivusto. Qruiseriin luodaan profiili, johon voi lisätä itsestään hyvinkin laajasti tietoja: kuvia, päiväkirjaa, pitkiäkin profiilitekstejä sekä klubeja, joilla voi kertoa kiinnostuksenkohteistaan. Qruiserissa voi tietysti myös kirjoittaa viestejä muille käyttäjille.

Qruiserin käyttäjä on hyvin monipuolista: ainakin juttuseuraa löytynee kenelle tahansa. Toisaalta monipuolisuus voi tulla vähän liiaksikin silmille: herkille silmille roisit pornoprofiilit voivat olla vähän liikaa. Qruiser on niistäkin huolimatta kuitenkin erinomainen sivusto: olen löytänyt sivustolta aikoinaan Killen lisäksi myös paljon kavereita. Myös yhden yön seuraa Qruiserista löytyy. 

http://qruiser.com. Perustoiminnot ilmaisia, ostettavissa erillinen kultajäsenyys.

Legendaarinen ja ikuisuuksia toiminut Koodi.net tarjoaa laajan eroottisten novellien arkiston lisäksi myös täysin järjettömän keskustelufoorumin sekä chatin. Chat perustuu käytännössä kokonaan kiihkeästi virittyneisiin privaattikeskusteluihin ja nopean tyydytyksen hakemiseen, netissä tai livenä. Syvällisempää ja pitkäkestoisempaa seuraa chatista ei kannata etsiä.

Samoin kuin Koodi.net, on ikuisuuksia toiminut myös Iskuri.net. Simppelillä haulla on helppo etsiä itselle sopivaa seuranhakijoita. Kuten Koodissa, myös Iskurissa etsitään lähinnä seksiseuraa, joskin liikkeellä on vakavammallakin mielellä seuraa etsiviä. Kovin vakavissaan Iskurista ei kuitenkaan taida kannattaa seuraa etsiä. Palvelu tiedetään yleisesti ottaen aika feikkipitoiseksi.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Scurff? Gaydar? Guys.fi? Gayromeo? Näissä ainakin suomalaisia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tää blogin kirjoittaja enää deittaile, joten ei voi olettaakaan ajan tasalla olemista. Noi kännyapithaan ei valitettavasti ole koskaan suomen minimaalisissa homopiireissä tulleet käyttöön (ja miksi tulisikaan, kun se suuri massa löytyy kaapista niin syvältä, että oman kuvan laittaminen tällaiseen palveluun olisi aivan hirveetä).

   Poista
  2. Joo, toki postauksen ulkopuolellekin jäi paljon. Halusin pääasiassa kuitenkin kirjoittaa kotimaisista ja sellaisista, joista itselläni on kokemusta. Guys.fi sivu toki on kotimainen, mutta mielestäni todella epäilyttävä. Eikä taida käyttäjiäkään juuri olla.

   Poista
 2. miten benderissä saa oman profiilikuvan näkymään? Itse yritin löytää jonkun asetuksen siihen liittyen, mutten löytänyt. Vai pitääkö windows puhelinten käyttäjien ostaa se versio, jotta se näkyy..?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että täytyy! Siellä on ehkä joku ennakkotarkastus kuville?

   Poista
 3. Miten tossa Gindrissä pystyy kirjautumaan ulos, vai onkse onlinena vain jos sovellus on auki?

  Muuten on ihan ok sovellus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on online vaan käytettäessä! Ei siis tarvitse kirjautua ulos.

   Poista
 4. Melkosia lihatiskejä Grindr & Hornet (Mielestäni Grindriä parempi koska profiileja voi selata läpi ilmaisella versiolla ja sillä voi esim tsekata tulevan matkakohteen ''tarjonnan'' etukäteen!) joihin ulkomailla tullu tutustuttua. Kavereita sieltä tuskin liiemmin löytyy näin oman kokemuksen perusteella! Qruiserista löytynyt muutama kun Helsingissä asusteli!

  VastaaPoista
 5. Mä latasin Brendan kun siitä oli maininta kuun alussa ilmestyneessä Trendissä Klikkaa mua-puffin yhteydessä. Käyttäjii vois olla enemmän mutta vaikuttaa aika kivalta. Pärstäkerroin on tossa 100 joten kompensoin kirjoittamalla hauskan ja epätoivoa uhkuvan profiilin. Harmillista oli nämä kuvaa pyytävät ja miehiksi itsensä tunnustavat tyypit joille sanoin kiitos ei ja estin.

  VastaaPoista
 6. TreffitAsia- Find wife from Asia | Löydä vaimo
  Aasiasta
  www.treffitasia.com/

  VastaaPoista
 7. 100% gratis datingside.: Fdating.com ➥ http://edesex.com

  VastaaPoista