Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Homobaari ei saa mainostaa VR:n ja Alma Median lehdessä

Tällainen mainos ei Alma Median mielestä ole Venäjällä julkaisukelpoinen. Helsinkiläinen yökerho DTM julkaisi juuri Facebook-sivullaan ...

Tällainen mainos ei Alma Median mielestä ole Venäjällä julkaisukelpoinen.

Helsinkiläinen yökerho DTM julkaisi juuri Facebook-sivullaan tiedotteen, jonka mukaan Alma Median tuottama Allegro-junissa jaettava lehti on kieltäytynyt julkaisemasta DTM:n mainosta.

DTM tarjosi mainosta VR:n ja Venäjän rautatieyhtiö RZD:n Allegro-lehteen. Lehteä jaetaan Helsingin ja Pietarin välisissä Allegro-junissa. Mainosta ei kuitenkaan julkaistu, sillä lehti ilmoitti, ettei mainosta saada julkaista Venäjän homopropagandalain vuoksi. Mainoksessa ei kuitenkaan mainita edes sanaa gay.

*Suomenkielinen versio mainoksesta sanoo näin: "Tervetuloa Helsinkiin! Hillitöntä ilonpitoa DTM:ssä joka yö - iloisille pojille". Mistään ylettömästä mässäilystä ei ole kyse, vaan mainos on hyvinkin hienovarainen.

DTM aloittaa mainoksen kiellon myötä tukikampanjan, jolla kerää rahaa Venäjän ihmisoikeustyöhön.

Montaa mieltä voi olla siitä, onko kyseessä syrjintä VR:n tai Alma Median taholta. Venäjän laki kun on mikä on, eikä sen kanssa taideta paljoa joustaa. Toisaalta Alma Median historian tuntien voisi kuvitella, että tällainen ikävä julkisuus juuri tässä asiassa olisi pyritty välttämään. Asia olisi varmasti voitaa vähän hienostuneemmin. Ainakin jos niin olisi haluttu.
 
Vaikea sanoa. Onkohan asiasta edes keskusteltu Venäjän puolella, vai onko päätös tehty tyytyväisenä kyselemättä mistään. Ihan vain varmuuden vuoksi?

Joka tapauksessa Alma Median ja VR:n kautta saatiin ensimmäinen esimerkki siitä, miten Venäjän propagandalaki vaikuttaa myös meillä Suomessa. Tai miten sen annetaan vaikuttaa.

Lisäys 14.49: *) Lisätty mainoksen teksti suomeksi. 

 

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Tässä mitä mainioin esimerkki ryssän hirmuisuudesta! Isännöidään ja elämöidään niin että Suomessa ollaan heti kuset housuissa hiljaa, ettei ilkeä Igor vaan saisi mitään aihetta suuttua. Kumman maan lain mukaan tässä sitten pitäisi elää? Eikö kyseessä ole suomalainen julkaisu, suomalainen yritys joka mainostaa Suomessa olevaa toimintaansa? Ehkä juuri tällaisten tapausten vuoksi meidän kannattaisi pyrkiä kaikin keinoin turvaamaan oma päätäntävalta omassa maassa, mm. ylläpitämällä yleinen asevelvollisuus.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli Venäjän lainsäädäntö millainen vain, niin en silti näe tarpeelliseksi, enkä halua nähdä, ryssittelyä täällä.

   Yleisellä asevelvollisuudella ei kyllä ole tässä asiassa juurikaan tekemistä. Jos Venäjä päättäisi tänne tulla, ei Suomen armeijalla kovin kummoista puolustusta järjestetä.

   Poista
  2. Miten asiaa sitten auttaisi se ettei meillä olisi edes nimellistä puolustusta? Jos sulla on virolaisia, latvialaisia, liettualaisia tai vaikka puolalaisia tuttavia, niin kysyppä minkä verran neuvottelut ja periksiantaminen ryssien kanssa auttaa? Ryssä ei kunnioita mitään muuta kuin voimaa, koska käyttää itse sitä siekailematta tahtonsa läpiajamiseksi, niin yksityisten ihmisten kuin valtioiden välillä. Ja mitä tulee termiin 'ryssä' tulee, niin ryssä on ryssä vaikka voissa paistaisi !

   Poista
  3. Ryssä on ihan hyvä sana!

   Poista
  4. Puhut varmaan hinteistä ja neekereistäkin? Ei ole ihan hyvä.

   Poista
  5. Eilen tuli BBC:n tuottama dokumentti homoseksuaalien julmasta vainosta Venäjällä.

   Löytyy Areenalta. Kas tässä >>> http://areena.yle.fi/tv/2173369

   Mitä ja keitä VR oikein pelkää? Homofoobikkojako?

   P.S olen aivan samaa mieltä kanssasi nimittelyistä enkä pidä "rysittelijöitä" erityisen fiksuina.

   Poista
 2. Hei,

  Ymmärrän todella hyvin harmisi. Minustakin on väärin, että ihmisoikeustilanne Venäjällä on mitä on. Tässä kohtaa täytyy ymmärtää, että VR on Alma Median asiakas. Alma Media sopii asiakkaan kanssa asiakaslehden tyylin, jota tilauksen tuottajan eli Alma Median täytyy noudattaa. Ei siis ole Alma Median asia arvostella millaista sisältöä lehteen voi tulla ja mitä ei, vaan se tulee suoraan asiakkaalta. Olen sitä mieltä, että kritiikkisi Alma Mediaa kohtaan siis on tarpeetonta. Asioilla on aina monia eri puolia ja se täytyy muistaa myös tällaisissa tilanteissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on toki selvää minullekin. Mutta kuten postauksessa sanoin, olisi asiassa kannattanut ottaa heti selkeä kanta ja tuoda perustelut esille DTM:llekin heti, ei vasta ikävän medianäkyvyyden jälkeen.

   Poista