Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

10 arkipäivän piristäjää

Viime päivät on taas saanut stressata ja blogata syvissä yhteiskunnallisissa vesissä. On siis hyvä hetki keskittyä näkemään elämänsä hyvät ...

Viime päivät on taas saanut stressata ja blogata syvissä yhteiskunnallisissa vesissä. On siis hyvä hetki keskittyä näkemään elämänsä hyvät puolet, sillä niitä on. Taannoin joku teistä lukijoista toivoi tämän tyyppistä postausta, joten tässä siis hyvää mieltä myös sinulle!

1. Avokadot
Jaksan edelleen, vuosien pupeltamisen jälkeenkin piristyä ja ilahtua avokadojen syömisestä. Suurimpana syynä pidän niiden keväisen raikasta vihreää väriä. Harvoin on likainen lautanenkaan niin kaunis, kuin keväisellä vihreällä sotkettu avokadolautanen.

2. Viinistä nautiskelevat mummot ikkunapöydässä
Aina kotoa kaupungille lähtiessä kiiruhdan pienen kahvila/ravintolapaikan ohi. Tulen aina hyvälle mielelle, kun näen leppoisia lounaita tai viinihetkiä viettäviä kulttuurimummoja kahvilan ikkunapöydässä. Pääsääntöisesti kauniisti pukeutuneet mummot näyttävät niin iloisilta ja elämästä nauttivilta, että välillä odotan malttamattomasti omaakin vanhuutta. Tai sitten voisin ehkä alkaa käydä arkilasillisilla päiväsaikaan. 

3. Kevyt talvi ja aikainen kevät
Tänä vuonna kevät tuntuu olevan todella ajoissa. Talvi jäi melko olemattomaksi. En voisi olla asiasta kovinkaan paljoa iloisempi. Paitsi jos perinteisistä helmikuun keleistä nautitaan esim. vappuna, siinä kohtaa loppuu ilonpito.

4. Instagram
Olen käyttänyt Instagramia ikuisuuksia, mutta vasta viime aikoina olen innostunut kahlaamaan hashtagien viidakossa löytäen kaikkea hulvatonta, kaunista, hauskaa, koskettavaa ja joskus kyllä aika hirveitäkin asioita. En esimerkiksi hirveästi lämpeä sille, että Instagramiinkin on rantautunut ns. peniskulttuuri. Maailma on täynnä peniskuvia ja sivustoja peniksen esittelemiselle, onks pakko tulla Instagramiinkin? Tälle Disneyn Tuhkimosta napatulle kuvalle sen sijaan kuolin nauruun hyvin useasti ja pitkään:
5. Twitter
Hyvänä jatkona Instagramille voi todeta myös Twitterin. Twitterin käyttö on saattanut viime aikoina lähteä jopa hieman lapasesta. Toisaalta Twitter on piristävä ja nerokas: tieto ja uutiset kulkevat huomattavasti nopeammin kuin perinteisemmissä medioissa ja 140 merkin rajoitus vaatii jo vähän aivojumppaa twiitatessa. Toisaalta twiittivirrassa näkyy usein eeppisiä helmiäkin. Suosittelen.

6. Juhlat
Viime aikoina on tullut luuhattua aika paljon erilaisissa juhlissa. Juhliminen on, tai voi olla, raskasta ja uuvuttavaa, jolloin ei jälkeenpäin välttämättä ole kovin hyvillä mielin. Viime aikaisilla bailukerroilla olen kuitenkin löytänyt kohtuullisen tasapainon: ei yletöntä dokaamista ja ajoissa kotiin. Tässä on pääsääntöisesti pysytty. Juhlista on löytynyt se loppujen lopuksi keskeinen sisältö: hyvä seura, hyvä ruoka ja hyvä juoma. Rusinat pullasta ja parhaat päältä. Näin on hyvä.

Betoniyö.
7. Elokuvat
Kirjoitinkin aiemmin tarttumisestani elokuviin. Televisiosta ja tallenteilta elokuvien katsomisen lisäksi sain viimein tänä keväänä aikaiseksi ostaa Kinokoplan sarjakortin, jolla olen päässyt jo näkemään useampia elokuvia. Elokuvat ovat sellaisia, jotka on hyvä nähdä, mutta ilman tällaista valmista kerho-ohjelmaa tuskin tulisi katsottua. Ensi sunnuntaina Kinokoplassa katsotaan Betoniyö, jonka olen jo nähnyt, mutta jonka katson suurella ihastuksella vielä uudestaankin isolta kankaalta.

8. Kille
Kille oli jo jäädä listalta itsestäänselvyytenä, mutta tokihan Killekin kuuluu arkipäiväisiin hyvänmielen asioihin. Hauskinta viimepäivinä on ollut erilaisten eläimiin liittyvien lempinimien (kuten haisurotta ja homovompatti) keksiminen ja se, kun Kille jonkun kekseliään sutkautuksen keksiessään tehostaa keksintöään kysymällä että eiks ollu aika hyvin sanottu?.

9. Musiikki
Tuntuu, että oli vaihe, jossa edes aiemmin pitämieni artistien uudet julkaisut eivät saaneet erityisesti syttymään. Viime aikoina on kuitenkin menty taas lujaa. Eilen kuulin ensimmäistä kertaa Kerkko Koskinen Kollektiivin uuden, maaliskuun 7. päivä julkaistavan Tallinnan lautta-biisin. Se on mahtava, ihana, kaunis, loistava. Innoissani olen myös Samuli Putron uudesta sinkusta Kuka tahansa kelpaa. Putron uusi levy ilmestyy huomenna, samoin kuin Olavi Uusivirrankin levy. Mahtava musiikkikevät tulossa.

10. Blogi ja bloggaaminen
Olen viime aikoina ollut pitkästä aikaa erityisen innostunut bloggaamisesta. Blogiin liittyen minulla onkin ilo kertoa, että julkistan huomenna klo 10.00 blogissa yhden vallan siistin jutun, joka nostaa ja on nostanut bloggausintoani entisestään. Pysykää siis huomenna linjoilla heti aamusta!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Tänään kympiltä tulee tämmönen: http://www.hs.fi/radiotelevisio/a1393404339230?jako=169b73e05baccc91333370d875a5d903&ref=og-url&fb_action_ids=10200757682103347&fb_action_types=og.recommends&fb_source=feed_opengraph&action_object_map=%7B%2210200757682103347%22%3A220476391492876%7D&action_type_map=%7B%2210200757682103347%22%3A%22og.recommends%22%7D&action_ref_map=%5B%5D

  VastaaPoista
 2. Uusivirtaa ja Putroa, oi kevät!

  Haisurotta ja homovompatti, AAHAHA!

  "Eiks ollu aika hyvin sanottu?" Hiihi.

  Ootte ihania, kevät on ihanaa!

  -Torey

  VastaaPoista
 3. Oisko sulla suositella jotain hyviä homoleffoja? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos on jollain Brokeback Mountain näkemättä niin ainakin se!

   Poista