Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Vastaukset kysymyksiin

Hyvää perjantai-iltaa, beibsut! Taannoin annoin teille mahdollisuuden kysellä minulta mitä mieleenne juolahtaa, eli käytännössä tein kysym...

Hyvää perjantai-iltaa, beibsut! Taannoin annoin teille mahdollisuuden kysellä minulta mitä mieleenne juolahtaa, eli käytännössä tein kysymyspostauksen. Tässä vihdoin ja viimein vastaukset kysymyksiinne! Kysymykset ovat suunnilleen kysymisjärjestyksessä, tosin osa kysymyksistä singahteli mihin sattuu. Voitte kuitenkin onnitella itseänne: kukaan ei kysellyt mitään sopimatonta! Olette siis kaikki kypsiä ja häveliäitä, vauzivau!


Sulla on venytys toisessa korvassa, jos en nyt ihan väärin ole katsonut. Montakos mm? Entäs minkä ikäisenä otit korviksen? Haluaisitko/aiotko laittaa korviksen myös toiseen korvaan?
Oikein olet katsonut kyllä! Kymmenenmillinen rinkula siinä on, on ollut jo pidempään eikä todennäköisesti enää tuosta kasva. Korviksen otin muistaakseni lukion ekalla, eli syksyllä 2006. Venyttämään rupesin kyllä vasta myöhemmin, ehkä 2009 tai 2010. Jossain vaiheessa vähän mietin toistakin korvista, mutta näillä näkymin aion pärjätä ihan vain tällä yhdellä.  

Mitä opiskelet?  
Kotimaista kirjallisuutta, eli yliopistossa opiskelen.  

Oletko aina harrastanut kirjoittamista?
 Vaihtelevasti, tavalla tai toisella. En oikein ole ajatellut kirjoittamista tai bloggaamista sinäänsä harrastuksena. Se on vaan aina tullut jostain. Viime aikoina olen tosin miettinyt enemmän sellaista tietoista kirjoittamaan ryhtymistä. Mulla on usein ideoita ties mihin kirjallisiin töihin, aina runoista leffakäsikirjoituksiin, mutta varsin usein ne jäävät pyörimään päähän, jos edes sinne, mikä on tietenkin tyhmää. Toisaalta koen olevani vahvimmillani juurikin asiateksteissä ja tällasessa blogihömpässä, kaunokirjalliset hommat ei ehkä niinkään ole mun juttu.

Mitä pidät siitä jos lukija tulee moikkaamaan vaikka kaupungilla? Meinasin kerran tulla juttusille, mutta en kehdannut tulla häiritsemään.  
Toistaiseksi olen ainakin pitänyt! Varsinkin Blogistania-jakson jälkeen ihmisiä on tullut juttelemaan jopa Helsingissä, jossa tunnetusti ei aina moikata edes tuttuja, jostain blogijulkkiksista puhumattakaan. Eli tervetuloa vaan jutustelemaan kun seuraavan kerran jossain bongaat!  

Onko homot mielestäsi onnellisempia kuin heteromiehet?  
Vähän erikoinen kysymys tämä nyt kyllä kieltämättä, ei ihmisryhmiä voi tietenkään sellasella tavalla niputtaa. Mutta jos nyt jätän kysymyksen epäloogisuuden arvioimatta, niin en kyllä yhtään tiedä! Varmasti molemmilla on omat murheensa omilla ja varmasti myös samoilla elämänalueillakin. Ei ainakaan tarvii kestää parisuhteessa mitään menkkahirviöitä, kaveriporukassa toisaalta kyllä sitten senkin edestä. Hahahaa, apua, kuolen tän kommentin myötä.  

Mitkä on sun lempipaikkoja Turussa? (voi olla ravintoloita tai kauppoja tai näköaloja tai ihan mitä vaan! esim. vaikka Turun linna ja jokiranta tai Hansan H&M ja Hämeenkadun Hese :p)   
 Rakastan käytännössä koko Turkua. Ravintoloista ehdoton suosikkini on Panini, joskin Hese on kyllä hyvä kakkonen :D. Turun linnasta tykkään kyllä valtavasti, ja kaikista puistoistakin. Ennen asuin Puolalanpuiston lähellä, nyt viime aikoina olen innostunut jotenkin erityisesti Vartiovuoresta. Mutta kuten sanottu, niin ihana on koko Turku! 

Kysäisen että mikä on paras keikka jolla olet käynyt?
Apua, ihan superpaha tämäkin! Käyn niin paljon keikoilla, että en jotenkin osaa ikinä yksilöidä parhaita. Hyvään keikkakokemukseen vaikuttaa niin moni asia. Joskus pienilläkin asioilla voi olla keskinkertaisesta keikasta aivan haltioissaan ja toisaalta taas päinvastoinkin. 

Nyt kun kesää kohti mennään, niin haluan ehkä sanoa että joku kivasti tanssittava Ruisrockissa ollut keikka! Prodigyä reivattiin muutama vuosi sitten ihan kreiseinä, edelliskesänä taas Flogging Mollyn keikalla lähdin valtavan suureen letkajenkkaan mukaan ja jätin kaiken mukana olleen omaisuuteni (kameran, lompakon, kännykän, kaiken) ystäväni vartioitavaksi. Kylmä hiki teki seuraa kuumalle hielle, kun myöhemmin huomasin tavaroita vahtivan kaverini toisessa päässä letkajenkkaa. Onnea täynnä oli se hetki, kun koko omaisuuteni sisältänyt kassi oli koskemattomana juuri siinä, mihin se oli jätetty. Onnellisena halasin lähimpänä ollutta ihmistä, joka sattui olemaan hyvin halukas, ehkä 15 vuotta itseäni vanhempi nainen. Meistä on myös hyvin kaunis yhteiskuva, voi näitä muistoja elämän varrelta!

Lempisanonta?
Mä käytän ihan järjettömän noloja lausahduksia ja sanoja hyvinkin paljon, mutta mitään varsinaista sanontaa ei kyllä taida olla... Hmmm.  

Lempiruoka?
Kaikenlaiset yltäkylläiset pastat, ehdottomasti. Muuten vastaisin sipsit, mutta ne ei kuulemma ole mikään oikea ruoka!   

Mitä laitat leivän päälle?
Hyvä leipä ei oikeasti tarvitse kuin voita, ja aika usein syönkin leivän niin! Toisaalta viime aikoina olen innostunut taas maapähkinävoista. Se sopii todella perversseihin yhdistelmiin: esimerkiksi näkkileipä-maapähkinävoi-fetajuusto on erinomainen yhdistelmä, usko tai älä. 
 
Parasta talvessa? 
Sen jälkeen tuleva kevät.  Olen aika vahvasti talvikammoinen ihminen, mutta on talvessakin omat oudot puolensa.  

Paras juoma?  
Keskustelin tästä juuri perjantaina juhlissa! Alkoholittomista ehdottomasti täysmaito, alkoholillisista taas joku ihana australialainen tai uusi-seelantilainen valkoviini. Rieslingiä on viime aikoina uponnut, mutta myös Savignon Blancit kelpaa mainiosti. Tajusinkin juuri perjantaina, että olen tänä vuonna juonut enemmän viiniä kuin maitoa...   

Ihaninta Killessä? 
Niitä on niin paljon! Kille tekee tai sanoo usein sellaisia pieniä hölmöjä asioita, joista tulee sellainen hellyydentäyttämä tunne, jolloin on pakko sanoa äwwwwws. Ne on ihania. Ihanaa on tosin sekin, miten vielä näinkin pitkän yhdessäolon jälkeen tuntuu jotenkin vaikealta mennä nukkumaan, jos ei ennen nukahtamista saa Killeä kainaloon.  


Miten elämäsi olisi erilaista/vai olisiko, jos perheesi ei olisi hyväksynyt homouttasi?  
Kuka näistä koskaan tietää! Mutta varmasti olisi erilaista, tietysti.  

Onko sinulla paljon seksuaalivähemmistöjen edustajia ystäväpiirissäsi? 
On.  

Oletko väleissä vanhempiesi/sisarustesi kanssa? Jos et, onko syynä homoutesi?  
Väleissä ollaan tietty! 
  
Onko sinulla lapsuuden/nuoruuden kavereita joiden kanssa olen yhteyksissä vieläkin? Ylipäätään mulla ei ihan hirveästi ole ollut lapsuudessa kavereita, joten eipä kauheasti ole yhteyksiäkään säilynyt... Sellaisia kohteliaan etäisiä Facebook-kavereita tietysti löytyy, mutta sen syvällisemmät suhteet ovat aika harvassa. Paitsi tietysti blogiin Ranskan kirjeenvaihtajana postauksenkin kirjoittanut samanikäinen serkkuni on ollut kyllä oikeastaan aina läheinen.  

Mitä ruokaa haluaisit oppia kokkaamaan?  
Tuntuu, että on hirveät määrät ruokia, joita haluan ja aion opetella kokkaamaan! Bouillabaisse on luultavasti seuraava suurempi proggis, johon tartun. Ylipäätään sellaista varmuutta ruuanlaittoon haluaisin oppia: että voi tarvittaessa vähän säveltää ja soveltaa ja muutenkin tehdä ilman hermoilua ja jatkuvaa reseptin vilkuilua.   

Kahvi vai tee?  
Tee, kahvia en juo.  

Oletko mökki-ihminen?  
Enpä oikeastaan. Satunnaisesti on ihanaa käydä jonkun muun mökillä, mutta en esimerkiksi jaksaisi mitään pitkiä viikonloppuja jonkun mökillä kreisibailaamassa.  

Oletko jollekin allerginen? 
Ruotsin opettajille. 

Parhaat juonenkäänteet Salkkareissa?  
Larias-kuvio on kiistaton ykköskuvio, mutta loistavia käänteitä oli myös Aaro ja Eero-kuvio (Aaron parvekkeeltaputoamiseen asti, myöhemmät vaiheet nyt olikin jo typeriä) ja tietty Kallen homokuviot aikoinaan olivat myös mielenkiintoisia ja nimenomaan hyvin tehtyjä, kuten Larias-kuviotkin. 

 Ketkä 3 on sun lempihahmoja Salkkareissa?    
Nyt ruudussa näkyvistä taas Katariina, Lari ja Isabella. Tai Lari, Janne ja Severi. Mut voiks valita vaan poikia, varsinkaan kun yksi niistä on lapsi? Ja jos saa ottaa kaikkien aikojen hahmoista, niin sit mukaan pitää saada myös Saku Salin, tuo sykähdyttävien päiväunieni kohde since 1999. 

 Keistä 3:sta et tykkää? 
 Sergei, Heidi ja Liisa Laitela on nykyisistä hirveimmät. Kaikkien aikojen inhokkilistalle menee ainakin Silja Salin ja ehkä Aamu Korhonen.  

Millainen on täydellinen sunnuntaipäivä?
Yllättävää kyllä, just viime sunnuntaina oli oikeastaan hyvinkin täydellinen! Nukuin mukavasti ja heräsin ajoissa niin, että ehdin puuhata päivän tärkeimmät askareet ennen kuin päivä oli edes kunnolla alkanut. Aurinko paistoi, käytiin Killen kanssa kävelyllä ja kuvaamassa, tehtiin ruokaa ja syötiin, ihasteltiin piiiiitkään paistavaa aurinkoa ja katsottiin vielä kiva leffakin. Päivä tosin vähän lopahti loppua kohden, kun kymmenen maissa haaveilin aikaisesta nukkumaanmenosta: tässä vaiheessa Kille muisti muistuttaa minua koulutyöstä, jonka palautus on huomenna puoleen päivään mennessä, ja jonka itse unohdin tyystin.... No, eipä menty nukkumaan kymmeneltä. Mutta muilta osin oli täydellisen hyvä sunnuntai!   

Minkä taidon haluaisit oppia? 
Haluaisin osata, mutta en opetella vaikka mitä. Esimerkiksi kielitaidossa olisi huomattavasti parantamisen varaa, mutta se tuntuu tässä vaiheessa elämää hivenen myöhäiseltä, vaikkei oikeasti ole.   

Mitä hyviä/huonoja puolia bloggaamisessa on? 
Vaiks mitä! Hyviä ensin: se, miten paljon ihmiset (siis te, lukijat) saatte postauksista iloa ja vielä muistatte kiittää ja kertoa siitä. Tulee taltioitua omaa elämäänsä näppärään ja varmaan muotoon, vanhoja juttuja on itsekin kiva välillä lukea. Tämä on ihan hauska harrastus. Huonoja puolia ei ihan hirveästi ole ainakaan toistaiseksi tullut vastaan: ehkä se, että pitää osata tarkkailla omaa elämäänsä blogiin sopivien asioiden kannalta. Ja toisaalta kieltämättä olen tullut vähän vainoharhaiseksi blogin kautta tulleen näkyvyyden myötä: koskaan ei tiedä, kuinka paljon esimerkiksi uusi tuttavuus meikämandoliinista jo valmiiksi tietää.

Mitä bloggaaminen on sinulle antanut?
Ajanvietettä, kivan harrastuksen, kiitettävästi medianäkyvyyttä, lähitulevaisuudessa luultavasti jo toivottavasti taloudellistakin hyötyä.

Millaiseksi kuvittelet elämäsi 10 vuoden kuluttua? 
Pääteemoiltaan melko lailla samanlaiseksi kuin nytkin, mutta hienovaraisilla muutoksilla kuitenkin.

Oletko käynyt intin/aiotko käydä?
En ole, enkä aio. 

Seuraatko urheilua?
En.

Luetko paljon? Lempikirjat?
Pyrin lukemaan! Tänä vuonna olen lukenut jo kaksi kirjaa, kolmas on työn alla. Tykkään kyllä lukea, mutta monet muut asiat, kuten Facebookin tuijottelu, tuntuvat nykyään vievän kohtuuttomasti aikaa. Siitä olen opetellut pikkuhiljaa eroon. Ihan jo kirjallisuuden opiskelunkin takia jonkinlainen lukuharrastus voisi olla hyvä...

Lempiasioita on aina kysyttäessä ihan mahdotonta luetella! Mutta Turkka Hautalan Salo on mahtava, samoin Seita Parkkolan ja Niina Revon Jalostamo on ikuisesti yksi suosikeistani. Viime syksynä ilmestynyt Maija Vilkkumaan Nainen katolla on myös hyvä. Ja tietty Harry Potterit! 

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Hei apua sua ja sun vastauksias! :D

  "Ei ainakaan tarvii kestää parisuhteessa mitään menkkahirviöitä, kaveriporukassa toisaalta kyllä sitten senkin edestä. Hahahaa, apua, kuolen tän kommentin myötä."

  "Oletko jollekin allerginen?
  Ruotsin opettajille. "

  - Torey

  VastaaPoista
 2. Aaaws! Tuo vika kuva susta, ootpa söppänä! :3 kivat vastaukset ja postaus muutenkin :)

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoinen postaus. Mulla oli jo kysymys mielessä, mutta harmi kun en ehtinyt kysymään. Olisin kysynyt että mikä sai sut rakastumaan Killeen. Kiitos näistä kuitenkin!

  VastaaPoista
 4. Varför är du allergisk mot svensklärare? ;D

  VastaaPoista
 5. Miten Katariina voi olla lempihahmo, mun mielestä se on jotenkin mitäänsanomaton tai en tiiä :D Noista muista lempihahmoista voin olla kyllä samaa mieltä, varsinki Isabellasta! Harmittaa kun hänki lähtee veks salkkareista...

  VastaaPoista