Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Tässä ovat täydelliset housut!

Hirveen nätisti vaatteeseen tarttunut pöly tulee esiin tässä kuvassa... Olen loppukesästä saakka etsinyt täydellisiä farkkuja . Ennen e...

Hirveen nätisti vaatteeseen tarttunut pöly tulee esiin tässä kuvassa...
Olen loppukesästä saakka etsinyt täydellisiä farkkuja. Ennen en ole farkkujen kanssa suuremmin kranttuillut, kunhan ovat jalkaan menneet, niin ovat olleet sopivat. Tällä kertaa kuitenkin heittäydyin farkkujen kanssa täydellisyyshakuiseksi:

"Sellaset klassisen siniset kirkkaankeltaisilla ompeleilla, mut ei kuitenkaa sellaset täysin tummat, mut ei missään tapauksessa mitenkään kulutetut, ja sit ei sellasta liian ohutta kangasta, eikä se väri saa olla sellanen harmaaseen taittunut vaan ihan kuitenki selkeesti sininen. Sit pitäs vielä olla sellaset hyvin istuvan malliset, kapeat, mut ei kuitenkaan täysin pillit eikä sit taas mitkään reisitaskuhousutkaan..."

Sanomattakin lienee selvää, ettei sellaisia housuja kertakaikkiaan löydy. 

Siksi olinkin hyvin iloinen vieraillessani joulun jälkeen Plaekän joulukaupassa. Plaekä on siis turkulaisten nuorten miesten perustama vaateliike, jossa myydään pohjoismaisia vaatemerkkejä. Valikoimaan voi tutustua Plaekän nettikaupassa. Satuin paikalle viimeisenä aukiolopäivänä, alle tuntia ennen sulkemisaikaa. Olin kiertänyt kaupan jo aiemmin, mutta silloin mikään ei tuntunut oikein itselle sopivalta. Tällä toisella kerralla olin ostoksilla Killen kanssa, ja kuten aina, Kille teki minulle löytöjä puolestani.

 Satuin löytämään itselleni käytännössä täydelliset housut, joihin kiinnyin heti. Ne eivät suinkaan ole etsimäni täydelliset farkut, eivät farkut itseasiassa ollenkaan, mutta ihanat silti. Tanskalaisen Soullandin chino-tyyppiset, myös vähän collegeja malliltaan muistuttavat housut ovat jotenkin ihan täysin passelit just mulle: ovat samaan aikaan siistit ja rennot, tuntuvat ja nähdäkseni jopa näyttävät hyvältä. 

Toisaalta housut on myös jotenkin kreisit. Lahkeensuiden kuminauhakiristys tuo jotenkin hulvattoman collegeasufiiliksen. Ysärin alussa lapsuutta eläneet luultavasti muistavat ihanat collegeasut, joiden paidassa saattoi olla kuvattuna esimerkiksi Prätkähiiriä. Cooleilla jäbillä oli harmaat tai mustat, mutta sitten oli meitä vähemmän cooleja, jotka pukeuduimme esim. kokovihreään... Mutta nyt on ajat toiset, meitsilläkin on mustat pöksyt ja täten julistan olevani cool! 

Housujen valmistusmaakin on Portugali, joka ei tietääkseni ole kuitenkaan ihan hirvittävimmästä päästä tuotantomaita. 


Hinta toki oli vähän kalliimpi kuin halpaketjuräteissä, mutta toisaalta oikeasti kivoja vaatteita myyvälle, oikeasti kivalle yritykselle mielellään maksaakin vähän enemmän kuin kasvottomille halpisvaatteille. Ja toisaalta silloin tällöin fiksuja ja kypsiä ostopäätöksiä tekemällä voi hyvin perustella itselleen ne ei-niin-eettisetkin ostokset... Ja totta puhuakseni housut eivät oikeasti edes olleet erityisen kalliit, edellämainitut halpaketjut vain tuntuvat vääristävän käsitystä siitä, mitä asiat voivat maksaa.

Että mainiot on housut. Mitäs te tykkäätte?

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Oot sympaattisesti pihalla, jatka samaan malliin. :)

    VastaaPoista