Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Once Upon A Dream

Viime yönä näin unta.  Alussa kaikki oli hyvin. Olin vanhempieni ja Killen kanssa matkalla Itävaltaan. Matkalla näimme mainoksen ve...

Viime yönä näin unta. 


Alussa kaikki oli hyvin. Olin vanhempieni ja Killen kanssa matkalla Itävaltaan. Matkalla näimme mainoksen vesipuistosta, jonne halusimme poiketa. Vesipuisto osoittautui pienen pieneksi, metsästysmajan kivijalan ympärille rakennetuksi uima-altaaksi. Liput puistoon maksoivat 15 euroa. Emme menneet sinne, vaan jatkoimme hotelliin. Hotellissa menin jatkuvasti vääriin huoneisiin. 

Itävalta vaihtui kesäiseksi Turuksi, jota painosti uhka jostain, ehkä luonnonkatastrofista ja tuhosta. Olin kuitenkin onnellisesti ostamassa kalliita viinilaseja erään bloggarin kanssa tämän kanssabloggaripoikaystävälle. 

Sitten luonnonkatastrofi iski toden teolla. Viinilaseja putoili päällemme korkeilta hyllyiltä. Voitte vain kuvitella sitä lasinsirujen määrää ja niitä lasihileen keskellä makaavia ihmisiä. 

Luonnonkatastrofi oli odotettua pahempi, ja erotti bloggaripariskunnan syystä tai toisesta. Lopussa kuvasimme toisen bloggarin kanssa hyvinkin taiteellisia kuvia suurten kaatuneiden puiden juurakoissa, lapsuudenkotini naapurissa olevan kivitalon takapihalla. 

Samaan aikaan vihaan ja rakastan nähdä unia. Eräs ystäväni joskus sanoi lukeneensa, että unissa kokemansa tunteet kokee oikeasti. En tiedä, pitääkö se täysin paikkansa, mutta omalla kohdallani uskon ainakin näin olevan. Voin olla unien jälkeen hyvinkin alavireisissä tunnelmissa, kuten nyt, tai toisaalta hyvinkin onnellinen ja jopa vahvasti ihastunut, mikä on aiheuttanut arkipäivään välillä vähän kiusallisia olotiloja. Tuntemukset saattavat usein kestää jopa päiviä, mikä on kamalaa varsinkin silloin, kun unesta on jäljellä vain tunne ja hataria paloja. Kokonaiskuva puuttuu, mutta kamalasti on surullinen tai ihastunut. 


Sopivasti sattui ilmestymään Disneyn tulevan Maleficent-elokuvan tunnusbiisi. Prinsessa Ruususen Pahatar on elokuvan keskiössä ja trailerin perusteella elokuvasta tulee todennäköisesti yksi suosikeistani. 

Uniin sopivasti elokuvan tunnari, Lana Del Reyn laulama Once Upon A Dream ilmestyi eilen.

Se on kauniimpi kuin viime öiset uneni. Kuunnelkaa se. 


Mitä unta itse näit? Pidätkö unista? Jäävätkö ne päähän pyörimään?

You Might Also Like

8 kommenttia

 1. Mikä tuuri! Just eilen ihastelin tota traileria :) Muttasiis, hyvinkin tuttu tilanne tuo unien vaikuttaminen päivän olotilaan. Painajaisten jälkeen saatan olla ihan rikki parikin päivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en onneksi näe painajaisia juuri koskaan, tällaisia muuten ahdistavia unia kyllä.

   Poista
 2. mä näen tosi usein unta kuolleista rakkaista. esim. iskästä nään semmosta unta et mennään piilosta kavereitten kanssa mun vanhan kodin nurkilla, ja sit nään sen aina jossain,sit se katoo ja ilmestyy taas jostain, ja vaan siis seisoo ja tuijottaa. yks kuollut kaveri tuotti mulle semmosia unia, missä yleensä soi aina joku 'meiän kappale' taustalla ja sit vaan ajellaan. Ja toinen kaveri joka myös on kuollut, on semmosissa unissa mukana, missä vaan mökkeillään ja juodaan ja pidetään kivaa, noitten unien jälkeen aamulla aina tosi haikee olo :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, ihan varmasti on :(. Onneksi unet sentään on mukavia, olis varmasti kamalaa nähdä tollasessa tilanteessa vielä muutenkin ahdistavia unia.

   Poista
 3. Mä en oikeastaan näe unia, ehkä yhden kerran vuodessa, ja silloinkin se on yleensä jotain ei niin kivaa unta. Tai no. Kai mä jotain unia nään, mutta en vaan itse muista niitä? :)

  VastaaPoista
 4. Näin harvakseltaan unia, painajaisia sillon kun joudun ottaan unilääkettä. Harvoja niistä harvoista unista muistaa myöhemmin ja ne mitä muistan, tulkitsen parhain päin unikirjan kaa.

  VastaaPoista
 5. Unia tulee katseltua oikeastaan joka yö, useimmat muistaa vain aamun hämärinä tunteina ja sitten ne unohtuvat kokonaan. Jotkut taas ovat niin voimakkaita fiiliksiä herättäviä, että ne muistaa vaikka kuinka pitkään - vaikkei ehkä välttämättä tahtoiskaan.

  Oi vitsi toi biisi on upea, tuli ihan kylmät väreet! :>

  VastaaPoista
 6. Itse näen paljon unia ja välillä mies naureskelee kun hän itse muistaa unensa vain harvoin. Kuulun itse niihin joiden unien tunteet voi jäädä "päälle". Painajaisten ja ihastusten. Näen onneksi molempia harvoin. Viimeksi ihastus oli ihan mielikuvituksen tuote, joten oli tosi ärsyttävää koittaa muistaa sen kasvoja seuraavana päivänä. Painajaisten ahdistus ja säikkyminen jää helposti päälle, koska painajaiseni on useimmiten kotona tapahtuvia. En saa valoja päälle, tunnen kotonamme olevan ulkopuolisen. Yhdessä vaiheessa näin aina samaa unta siitä miten valot ei syty. Saatoin herätä pari kertaa itse unessa ja sama toistui kunnes vihdoin heräsin oikeasti. Meinasin saada kerran sydärin kun vessan valo ei aamulla syttynyt kun meni sulake. :D

  - Torey

  VastaaPoista