Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Miksi Krista Kosonen tekee itsestään pellen?

Kristasta julkaistu gay-gaalan mainoskuva on kyllä edustava. Muu promoaminen ei niinkään. KUVA: © Kaapo Kamu. Nyt ollaan harvinaisen ...

Kristasta julkaistu gay-gaalan mainoskuva on kyllä edustava. Muu promoaminen ei niinkään. KUVA: © Kaapo Kamu.

Nyt ollaan harvinaisen ja uskomattoman hetken äärellä: minua on alkanut ärsyttää jatkuva seksuaalisuudesta puhuminen mediassa. Ärsytyksen on laukaissut henkilö, jostapa vielä muuten pidän.

Tulevan gay-gaalan myötä Krista Kosonen on tupsahdellut jatkuvasti iltapäivälehdissä esiin oman seksuaalisuutensa kanssa. Otsikoissa ja jutuissa on viime aikoina kerrottu, kuinka Putous-tähti yritti olla biseksuaali, myöntää olevansa biseksuaali, vakuuttaa nykyisin olevansa hetero ja kuinka hän on kokenut romanssin homobaarin vessassa
 
Hirveän hienostunutta ja tyylikästä. Not. Olen aina pitänyt Krista Kososesta, mutta nyt myötähävettää ja ärsyttää. Miksi yhtä juontokeikkaa pitää juosta mainostamassa medioissa näin paljon? Miksi se pitää tehdä noin typerästi? Voisiko puhua fiksusti ja aihetta kunnioittavasti, kuten Kosonen on hienosti tehnyt esimerkiksi Tahdon2013-kampanjan kanssa? Kenen asiaa tällainen hölmöily ajaa?

 Luulisi, että gay-gaalasta voisi puhua vähän fiksumminkin kuin esitelmöidä radiossa siitä, kuinka yritti olla, ja taisi olla, ja taitaa olla biseksuaali, mutta siitä on kuitenkin aikaa ja nykyisin olen hetero, mutta olisi mukavaa rakastaa naisia, mutta en pysty lesbosuhteeseen. Tuntuu varmaan hirveän kivalta kaikista heistäkin, jotka yrittävät hirveästi olla heteroita syystä tai toisesta, mutta eivät vain pysty heterosuhteeseen vaikka olisikin mukavaa rakastaa vastakkaista sukupuolta, mutta ei vain pysty.

Tietysti lausuntoa kärjistää iltapäivälehden typerä uutisointi, jonka typeryys tiivistyy hyvin tähän lainaukseen Ilta-Sanomien jutusta: 

"Kosonen vakuuttaakin olevansa nykyisin vahvasti hetero. – – Krista Kosonen myöntää olevansa biseksuaali."

En usko, että tällainen mediapelleily edistää kenenkään asiaa. Ei seksuaalivähemmistöjen, ei Kososen, ei kenenkään. Oma kiinnostukseni gay-gaalaa kohtaankin on lopahtanut. En ole menossa.

Skarppaisit vähän, Krista. Pliis. Haluaisin taas diggailla sua ihan kybäl. Oot kuitenki muuten fiksu ja kiva.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Mä menen tsekkaa meiningin, ilmotan sitten oliko kivvaa! :D

  VastaaPoista
 2. AIVAN SAMAA MIELTÄ!

  Tosin mitä mä luulen, että tässä on käynyt on se, että Krista on mennyt haastatteluun, puhunut faktat pöytään Gay Gaalasta ja heittänyt kevennykseksi väliin muutaman harmittoman ”Homoilla tuntuu olevan aina hauskempaa! Koitin olla joskus bi, mutta kyllä mä taidan olla hetero” johon haastattelija on tarttunut, kysynyt pari lisäkysymystä muka noin muuten vaan ja tästähän sitten kaikki otsikot on revitty. Krista on kiireinen nainen, mutta juttujen tarkastaminen etukäteen toimittajilta on todella hyvä, aina.

  Skarppausta, Krista ja iltapäivälehtien toimittajat!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommentit ovat siis olleet sekä Gay-gaalan lehdistötiedotteessa että eilen Radio Suomipopilla. Ihan on itse suoraan höpissyt omituisuuksia.

   Poista
 3. Eiköhän Krista Kosonen tiedä miten media toimii. Pitäis olla laukomatta tollasia typeryyksiä, ellei nimenomaan oo ollu tarkotus päästä lööppiin. Jos tässä yritettiin saada mainosta gaalalle niin siinä taatusti onnistuttiin. Harmi, että fiksu Krista Kosonen munas ittensä lähtemällä tommoseen sekoiluun mukaan. Niin varjellaan muka yksityisyyttään ja parisuhteitaan mutta tämmösiä juttuja on ihan fine jakaa kaikelle kansalle. Just sopivasti gaalan alla.

  VastaaPoista
 4. Mua taas on alkanut ärsyttää tää sun blogi. Ennen täällä oli positiivisella meiningillä kirjoitettuja postauksia tulevista tapahtumista ja homokulttuurista. Nykyään enimmäkseen haukutaan tahoja, jotka yrittävät tehdä ja järjestää jotain.

  PS Tästä kyseisestä tapauksesta arvelen, kuten Teemu Bling. Juttuja en tosin ole lukenut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ikävää, että koet asian noin! En tosin tiedä, mitä nyt niin kovasti olen haukkunut. Ainoa kriittinen ääni viime ajoilta kohdistui siihen, ettei pienille tapahtumille järjestäjineen tullut gaalaehdokkuuksia, millä nimenomaan halusin tukea noita mainitsemiasi tahoja, jotka yrittävät ja järjestävät... En tiedä, miksi se sinua ärsyttää.

   Poista
 5. Voi kun joskus päästäisiin vielä eroon tuosta pakonomaisesta seksuaalisuuden määrittelytarpeesta! Toki minäkin voin sanoa olevani hetero ja varmasti moni voi sanoa olevansa hyvin varmasti bi- tai homoseksuaali. Pitäisi kuitenkin muistaa, että mikään pakko näitä asioita ei ole määritellä ja julistaa itseään johonkin tiettyyn porukkaan kuuluvaksi. Jotenkin tuosta Krisun sekoilusta on jäänyt vähän sellanen "Apua, johonkin lokeroon on kuuluttava!" -mielikuva. Miksi sen asian kanssa pitää soutaa ja huovata, mitä jos vaan tykkäisi mistä ja kenestä nyt vaan mikäkin päivä sattuu tykkäämään? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä homona taas olen sitä mieltä, että mun kutsuminen biseksuaaliksi olisi loukkaavaa ja niin varmaan moni heterokin ajattelee. Ne, jotka ajattelevat, että asia voi päivän mukaan vaihdella ovat niitä biseksuaaleja. Tai jos haluaa keksiä pyörän uudelleen niin vaikka sitten panseksuaaleja tms.

   Poista
  2. En tarkoittanut että homoiksi tai heteroiksi itsensä kokevia pitäisi bisseiksi kutsua. Lähinnä ihmettelen, että miksi pitää sen kummemmin määritellä itsensä (varsinkaan minkään valtakunnan medioissa!) silloin jos tuntuu, ettei se oikein onnistu.

   Toki sitä kai sitten on panseksuaali jos kiinnostus vaihtelee ja voi kiinnostua kestä tahansa :) Jollekin voi vaan olla kynnys sanoa olevansa bi- tai panseksuaali silloin kun ne omat tunteet ei oikein ole vielä selvät tai niitä samaan/eri sukupuoleen kohdistuvia tunteita on ollut vain todella harvoin. Ts. voiko sanoa olevansa biseksuaali, jos on kerran 10v sitten ihastunut oman sukupuolensa edustajaan? Voiko olla hetero vaikka katselee saman sukupuolen edustajia sillä silmällä muttei ikinä haluaisi mennä ajatusta pidemmälle? "Tyhmiä" kysymyksiä tavallaan, mutta monet painiskelee näiden kanssa silti.

   Poista
 6. Homot ja lesbot ym. voisivat jo vähitellen alkaa oppimaan, ettei ihan jokaisesta aiheeseen liittyvästä kommentista tai uutisesta tarvitse vetää herneitä nenukkaan. Vai kuoliko monikin tämän Kristan haastattelun lukenut ei-hetero? Tuskinpa. Tuottiko joitain käsittämättömän ahdistavia ja normaalielämän estäviä tarumoja? Enpä usko. Ei tuottanut mullekaan, vaikka olen ihan oikea ja aito homoseksuaali :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enemmän mä tässä ihmettelinkin sitä, että miksi Kosonen noin tekee. On parempi, jos fiksut ihmiset puhuvat fiksusti, kuten Kosonen on ennen tehnyt. Nämä asiat on monille vaikeita, jolloin tuskin tuottaa kovin suurta riemua se, että Kosonen vaikertaa radiossa sitä, kuinka yritti hirveästi olla ei-hetero mutta on nyt kyllä hetero vaikka onkin vähän bi vaikka on hetero.

   Poista