Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Hello Mr. - esittelyssä uusi ja erilainen homolehti

Kuten joulupostauksessani jo väläyttelinkin, sain Killeltä joululahjaksi uuden Hello Mr.-nimisen lehden molemmat ilmestyneet numerot. Lehti...

Kuten joulupostauksessani jo väläyttelinkin, sain Killeltä joululahjaksi uuden Hello Mr.-nimisen lehden molemmat ilmestyneet numerot. Lehti on juuri sitä, mitä maailma on kaivannutkin.

Aluksi lehti vähän hämmensi. Mikä tää nyt on, mietin vähän epävarmana. Aika nopeasti pääsin lehdestä kuitenkin jyvälle: tämähän on hyvä ja oivaltava. Sellainen, jota oikeastaan jokaisen on hyvä lukea. 

Vaikka lehti onkin homoille, tai miehiä tapaileville miehille kuten lehdessä sanotaan, siitä puuttuvat homolehden normeiksi muodostuneet ominaisuudet. Monista homomiehille suunnatuista lehdistä poiketen siitä puuttuvat vähäpukeiset öljytyt miehet, erotiikkaliike- ja cruising area-mainokset ja itseasiassa vähän häiritsevä limaisuus. On hankalaa, jos sinäänsä asiallisia juttuja sisältävää lehteä pitää lukea vähän häpeillen ja tyyny sylissä. Sitä ongelmaa ei kuitenkaan Hello Mr.-lehdessä ole, vaan lehden parissa niin silmä kuin muutkin elimet lepäävät. 


Lehti on erinomainen myös homouteen epävarmuudella suunnasta tai toisesta suhtautuvalle: se ei ole muotti, johon ihminen on sovitettava. Sen sijaan ihminen on muotti, johon lehti sopii. Se ei anna valmista kuvaa, vaan itsensä on helppo löytää lehdestä sopivista paikoista. Voisin kuvitella lehdestä olevan apua, miettii sitten omaansa tai vaikka lapsensa homoutta. 

Pornografisuuden puuttumisesta huolimatta lehti ei ole ollenkaan tylsä tai väritön: lehti on visuaaliselta ilmeeltään pelkistetty ja klassisen kaunis. Valokuvien lisäksi lehteä on kuvitettu maalauksin ja piirroksin. Kaksi kertaa vuodessa ilmestyvä lehti on aika tuhti lukupaketti: lehden sivumäärä on 160 paikkeilla. Huomionarvoista on myös se, että mainokset eivät vie puolta lehden sisällöstä, kuten monien muiden lehtien kohdalla on. En laita päätäni pantiksi, mutta nopealla uudelleenselailulla en löytänyt lehdestä kuin yhden mainoksen. Sekin on lehden visuaaliseen ilmeeseen istuva ja huomaamaton ilmoitus takakannen sisäpuolella. Ei huono, siis. 

Ensimmäisen numeron jutut ovat melko tyypillisiä homomaailman juttuja. Kaapistatulokertomuksia, tasapainoilua uskonnon ja homouden välillä, neuvoja siihen, kuinka kohdella HIV-positiivista ystävää. Monen jutun henki on se, ettei elämästä koskaan tiedä, vaikka niin luulisikin. 

Jutut tuntuvat klassisuudestaan huolimatta raikkailta: suuri vaikutus on sillä, että tekstien kirjoittajat kirjoittavat usein omasta elämästään ja omista kokemuksistaan. Tekstityypit myös vaihtelevat: lehdet koostuvat haastatteluista, esseistä ja tarinoista. Virkistävää vaihtelua keskenään hyvin samantyyppisten aikakauslehtien keskelle.


Ainoa haittapuoli lehdessä on oikeastaan sen ilmestymistahti: lehti ilmestyy vain kahdesti vuodessa. Oikeastaan sekään ei haittaa. Oma lukutahtini on ollut niin hidas, että molemmat lehdet luettuani ei uuden lehden ilmestymiseen ole enää kovinkaan pitkää aikaa.

Hello Mr.:iä ei valitettavasti ainakaan toistaiseksi myydä Suomessa, mutta numeroita on mahdollista kyllä tilata Suomeen. Myös iPad-versio lehdestä on saatavilla. Lisätietoa lehdestä ja sen tilaamisesta löytyy lehden nettisivuilta  http://hellomrmag.com/.

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. Kiva kuulla tästä uudesta lehdestä - täytyypä tutustua! Tilaan itse monia kansainvälisiä homolehtiä ja olen kirjoitellut näitä lehtiesittelyjä myös omaan blogiini. Lehdissä on tosiaan paljon yhteistä, ja erot syntyvät lähinnä siitä, kuinka paljon niissä on paljasta pintaa ja kepeyttä. Omasta mielestäni paras yleislehti on Attitude, parhaat artikkelit tarjoaa Out, ja parhaat miehet löytyvät australialaisesta DNA:sta. DNA on minusta hyvä esimerkki siitä, että lehti voi olla melko suorasukaisen seksikäs olematta silti limainen. Sen takaavat huumori ja rento ote. Mitä homolehtiä tapaat itse lukea?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katselinkin juuri sun blogia, tosi kiva! Itse en oikeastaan lue ihan hirveästi: satunnaisesti nappaan QX:n mukaani. Normihomolehden luen aina. Noita mainitsemiasi tulee selattua, jos sattuu tulemaan vastaan.

   Poista
 2. Kiva kuulla, että tykkäsit blogista. Olen vasta alkutaipaleella sen kanssa ja olen ollut koko lailla pihalla tästä blogosfääristä. Kuulin sinunkin blogistasi vasta syyskuussa mieheltäni, kun olin aloittelemassa tuota omaani. Teet tärkeää työtä homojen näkyvyyden lisäämiseksi. Samaan pyrin itsekin, mutta oma blogini on niin erilainen, kun se ei käsittele varsinaisesti omaa elämääni. Mutta samalla asialla taatusti ollaan. :)

  VastaaPoista