Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Gay-gaalan ehdokkaat julki - hittejä vai huteja?

  Krista Siegfrids on ehdokkaana vähän kaikkialla. (KUVA: Kaappaus Amen-videosta) QX Gay Gaalan ehdokkaat julkaistiin tänään. Ehdokk...

 
Krista Siegfrids on ehdokkaana vähän kaikkialla. (KUVA: Kaappaus Amen-videosta)

QX Gay Gaalan ehdokkaat julkaistiin tänään.

Ehdokkaat ja äänestys löytyvät täältä. Äänestys pitää myös vahvistaa 50 sentin hintaisella tekstiviestillä. Äänestystapa on mielestäni vähän hämärä, varsinkin, kun vahvistustekstari ilmeisesti ainakin omalla kohdallani tilasi jonkinlaisen Qruiser-palvelun. 

Mutta ehdokkaista. Vuoden homo/bi/trans-kategoriassa ehdolla ovat Elias Koskimies, Jani Toivola, Laura Haimila ja Sauli Koskinen. Ihan käypäisiä ehdokkaita kaikki, joskin bi/trans-osio nyt vähän loistaa poissaolollaan. Eipä toisaalta tule kyllä omaankaan mieleeni kovinkaan montaa bi/trans-kategoriaan sopivaa henkilöä. 

Vuoden hetero-ehdokkaissa taas ovat Alexander Stubb, Harri Tikkanen, Paavo Arhinmäki, Krista Siegfrids sekä Petteri Paavola (joka näyttelee tietenkin Eliasta, ei suinkaan Laria, kuten äänestyssivun kuvaus väittää). Vaalisalaisuuteen vedoten jätän itse kertomatta ketä ehdokkaista äänestin, mutta sen verran voin sanoa, että valinta oli paha. Olisin voinut äänestää oikeastaan ketä tahansa. 

Vuoden Keep Up The Good Work-ehdokkaina ovat Krista Siegfrids, Lasse Männistö, Ranneliike.net, Straight Star Ally sekä Tahdon2013. Sama ongelma tässäkin, kaikki ovat tehneet hyvää työtä. Tahdon2013 on kuitenkin mielestäni itsestäänselvä valinta tässä kategoriassa. 

Helsinki Pride 2012. (KUVA: Tämän kylän homopoika)
Vuoden homotapahtuma sen sijaan ehdokkaineen ärsytti itseäni eniten. Ei sitten yhtään Helsinki-keskeisempiä ehdokkaita löydetty? Ehdokkaiksi valikoituivat Helsinki Pride, Tahdon2013, KREML @ Adams, Drag Bear Race sekä Bears on Board. Missä ympäri Suomea aktivoituneet, muut homotapahtumat? Arctic Pride? Oulu Pride? Forssa Pride? Pori Pride? Eivät selkeästi missään.  On väärin, että ehdokkuuksia saavat vain tahot, jotka toimivat vakiintuneesti, saavat näkyvyyttä ja kiitosta ja tavoittavat yleisönsä muutenkin. Kurjaa, että kiitoksetta jäävät pienet ihmiset muualla kuin Kaiken Keskipisteessä Helsingissä. Enkä mitenkään väheksy helsinkiläisten panosta homotapahtumiin, siitä ei ole kyse. Kaipaisin kuitenkin kiitosta hienosti tehdylle työlle muuallakin. Mutta ehkä QX:lle on ollut riittävän suuri yllätys se, että homoja on Tukholman lisäksi myös Helsingissä. Ensi vuonna lienee mahdollista nähdä kehäkolmosen ulkopuolelle. 

Elias Koskimiehen I've Only Just Begun (KUVA: kaappaus videosta).
Vuoden kotimainen elokuva-kategoriasta löytyvät American Vagabond, Betoniyö, I've Only Just Begun (joka on sekin kirjoitettu listauksessa väärin), Kerron sinulle kaiken ja Leijonasydän. Suomi lienee ainoa maa, jossa uusnatseista kertova elokuva voi olla ehdolla homogaalassa... Jasper Pääkkösen jättileka lienee tehnyt tehtävänsä.
American Vagabond.

Petteri Paavola  ja Ronny Roslöf ovat ehdokkaina vuoden TV-tähdiksi. Oi voittakaa! (KUVA: MTV Oy)
Vuoden TV-tähden palkinnosta kisaavat Krista Siegfrids, Petteri Paavola & Ronny Roslöf, Sauli Koskinen, Teuvo Loman sekä ToosaTV. Vähän kyseenalaistan Krista Siegfridsin roolin tässä, ehkä vähän vähempikin ehdokasasettelu olisi riittänyt, vaikka tyttöpusuttelu maailman medioissa hyvin näkyikin. Lienee sanomattakin selvää, ketä tässä kategoriassa päädyin äänestämään...

Vuoden kotimaisen artistin kategoriassa ehdolla ovat Antti Tuisku, Cheek, Jenni Vartiainen, Krista Siegfrids sekä Sanni. Yleisesti ottaen olen ollut havaitsevani, että palkintogaaloissa asetellaan ehdokkaita hippasen sen mukaan, ketkä pääsevät paikalle palkintoa hakemaan. Gay-gaalassa ei selvästikään ole toimittu näin: en pidä kovinkaan todennäköisenä, että Antti Tuiskua tai Cheekiä nähtäisiin gaygaalan lavalla... Eiköhän Krista tämän voita, oli syytä taikka ei. 

Antti Tuisku. (KUVA: Kaappaus Rakkaus on-videosta)
Vuoden show, näytelmä-kategoriassa kilpailevat Sata kesää, tuhat yötä-revyy Seinäjoen kaupunginteatterista, Valkeakosken kaupunginteatterin James Dean-musikaali, ShoWhatin 15-vuotisjuhlashow, Juuso Kekkosen Outo Homo sekä Helsingin gay-teatterin Viinakortti. Päällimmäisenä mieleni jäi huutamaan, että missä on Turun kaupunginteatterin Rocky Horror Show? Olisiko hei ollut vähän enemmän seksuaalisuuteen liittyvä kuin vaikka James Dean-musikaali?

Vuoden drag-ehdokkaista löytyvät Mega-Paula, Miss Divet, ShoWhat sekä ToosaTV. Jäin kaipaamaan vain Vesa-Matti Loirin Tyyneä, sen jälkeen olisi ollut ehdokaslista täydellisesti kasassa. 

Vuoden homopaikan tittelistä kisailevat helsinkiläiset DTM, Bear Park / Kulmakahvio, Hercules, Hugo's sekä meidän turkulaisten oma rakas Suxes! Ihanaa, että Turun ihana Suxes on onnistunut kiilaamaan helsinkiläisten sekaan. Äänestäkää Suxesia, minä vaadin. 

Päivi Räsäsen "homous on kipu"-lausunto on ehdokkaana shokkiuutiseksi. (KUVA: Päivi Räsäsen kotisivut)
Vuoden shokkiuutisista en tiedä pitäisikö itkeä vai nauraa. Shokkiuutisen tittelistä kisaavat Saulin ja Adam Lambertin ero, PMMP:n lopetusuutinen, Hetero Pride, Päivi Räsäsen "homous on kipu"-lausunto, sekä Venäjän homolait. Pahinta maailmassa on ehdottomasti Saulin ja Adamin ero, olen siitä yhä ihan rikki.

Tällaisia ehdokkaita siis tänä vuonna! Itse olisin kaivannut enemmän pieniä tekijöitä ehdokkaiksi. Olisi hyvä nähdä homot osana koko Suomea, ei vain Helsingin juttuna. Muutenkin pelkään gaalan jäävän vähän köykäiseksi: en näe kovin todennäköisenä, että ehdokkuudesta huolimatta esimerkiksi Cheekiä nähtäisiin Circuksen punaisella matolla. Vaikka Tukholmassa huippusuosittu gaala saisi paikalle prinsessa Victorian, on Suomessa vielä muutama metri siihen, että esimerkiksi Jenni Haukio presidentistä puhumattakaan tulisi jakamaan palkintoa homogaalassa. 

Itse olen vielä vähän kahden vaiheilla lähteäkö gaalaan vai ei. Mitenkäs lukijat, kiinnostaako teitä? Oletteko menossa? Äänestättekö? Miltä vaikuttavat ehdokkaat? Hittejä vai huteja?

QX Gay Gaala 24.1. Helsingin Circuksessa. Liput 27,5e Lippupalvelusta, K-18.

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Larias! Ehdottomasti voittoon! Kyllä muuten pojilla saattaa mennä hetki aikaa tajuta asia, jos kuulevat voittaneensa xD Mua eniten tossa listauksessa hämmentää se, ettei sopivia transihmisiä (muka) löytynyt. Esimerkiksi Helsingin Sanomat on viimeisen vuoden aikana esitellyt ja haastatellut muutamiakin transhenkilöitä, ja kaivamalla myös muista lehdistä olisi varmasti löytynyt sopivia. Ehkäpä ehdokaslistan oli tehnyt enemmän tuonne seksuaalivähemmistöihin kuuluva henkilö/ryhmä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietääkseni kaikille ehdokkaille on ilmoitettu ehdokkuudesta, ei siis ihan hirveän suurena yllätyksenä ehkä tule!

   Transihmiset ovat toki olleet esillä, mutta ehkä tuossa gaalassa on enemmänkin tarkoitus palkinta julkisuuden henkilöitä. Vähän hölmöä, mutta toisaalta tavallaan ymmärrettävääkin.

   Poista
 2. En näe kyllä mitään ihmeellistä siinä että Antti kävisi noutamassa sen palkinnon? :D Uteliaisuudesta kysyn että miksi ei voisi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tietenkin voi, eihän sitä mikään estä. Toisaalta se tarmo, millä Tuisku on kieltäytynyt puhumasta seksuaalisesta suuntautumisestaan viittaa vähän siihen, ettei hän välttämättä ole kovin halukas näyttäytymään gay-gaalassa.

   Poista
  2. Hieno tilaisuus olisi tässä Antille tulla kaapista. Mutta hän on niin solmussa julkikuvansa kanssa, että veikkaanpa, että ei tule. Kaapista siis. Lavalle voisi tulla.

   Poista
 3. Mä en voi vieläkään uskoa et Adam ja Sauli eros. Edelleen kyllä seuraan aika tarkasti molempien elämää Losissa ja sydän pakahtuu onnesta kun vaikka Adam tykkää/kommentoi Saulin kuvia :')

  VastaaPoista
 4. Victoria jakanut palkinnot?! *Huokaus* Suomi on niiiin jäljessä Ruotsista...

  VastaaPoista
 5. Taitaa muuten olla vähän turha nurista ehdokkaista, kun niitä sai itse äänestää ja ehdottaa etukäteen,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole turha nurista, jos on omien ajatustensa mukaisesti ehdottanut. Sitä paitsi ehdokkaat ovat hyvin lähellä QX:n itsensä esimerkkeinä mainitsemia ehdokkaita. Vähän suhtaudun epäilyksellä siis siihenkin, kuinka paljon ehdotettuja ehdokkaita on otettu mukaan...

   Poista
 6. Myös minua ärsyttää että äänestys on niin Helsinki-keskeinen. Tapahtumista on hyvin unohdettu tänä vuonna ensimmäistä kertaa järjestettävä Lahti Pride, sekä Oulun ja Tampereen homobaarit. Lisäksi vähän harmi että äänestys on maksullinen, vaikka ymmärtäähän sen että mikään ei ole ilmaista.

  VastaaPoista
 7. Toivoisin voivani oikaista tämän sitkeän uskomuksen.

  Ehdokkaat on äänestykseen valittu täysin sen mukaan kuinka he sijoittuivat QX:n lukijoiden tekemän nimeämisen mukaan. Tämä seikka on myös selkeästi mainittu koko ajan QX Gay Gaalan yhteydessä. Eniten nimetyt viisi ovat ehdolla kussakin palkintoluokassa.

  Luonnollisesti kaikissa äänestyksissä ja ehdokasasetteluissa pärjäävät parhaiten tunnetetuimmat ja eniten esillä olleet toimijat. Myös jokaisen toimijan oma aktiivisuus vaikuttaa.Ehdokkuutensa eteen voi tehdä työtä, aktivoida fanejaan eri tavoin ja yrittää löytää uusia.

  QX Gay Gaalassa ei toimitus tai tuomaristo punnitse ehdokasasettelun tulosta, vain yleisön aktiivisuus ratkaisee. Palkinnoissakin seikka mainitaan, voitto tulee QX:n lukijoiden äänten perusteella.

  Sami Montell / Tuottaja QX Gay Gaala

  VastaaPoista