Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Disneyn uudet komistukset

Katseltiin Killen kanssa tuossa taannoin Viaplaysta Disneyn vuonna 2012 ilmestynyt Räyhä-Ralf (Wreck-it Ralph). Hyvän lisäksi elokuvassa ol...

Katseltiin Killen kanssa tuossa taannoin Viaplaysta Disneyn vuonna 2012 ilmestynyt Räyhä-Ralf (Wreck-it Ralph). Hyvän lisäksi elokuvassa oli myös hauskaa silmänruokaa.

 Olen suhtautunut tietokoneanimaatioihin todella suurella varauksella, jopa Disneyn kohdalla. Hyvin usein varautuneisuuteen on ollutkin syytä: monet elokuvat ovat jääneet valitettavan köykäisiksi kohellusövereiksi, joita ei yksinkertaisesti pysty katsomaan. 

Onneksi lohdullisia poikkeuksiakin on: Disneyn Up - kohti korkeuksia, Wall-E ja Toy Storyt, varsinkin trilogian viimeinen osa, ovat olleet kaikki erinomaisia. Vakavia, koskettavia, mutt kuitenkin myös hauskoja ja viihdyttäviä. Kaikki kestävät useampia katselukertoja helposti, toisin kuin monet halvat ja hauskat (not) kohelluspätkät.

Monia muita kohellus ei tunnu haittaavan, jotkut tuntuvat pitävän sitä jopa edellytyksenä hyvälle elokuvalle. Itse en kuitenkaan ole koskaan, edes lapsena, hakenut elokuvilta energiaboostia, vaan nimenomaan rauhoittumista ja keskittymistä. Toisaalta katsoin 4-vuotiaana kolmetuntisia balettitallenteitakin haltioissani, olen saattanut olla siis keskittyneen ja rauhallisen lisäksi jopa apaattinen ipana.

Hyvin epäilevästi suhtauduin myös Disneyn Räyhä-Ralfiin. Lopulta suostuin Killen painostuksesta katsomaan sen: elokuva osoittautui mielettömän hyväksi. Toiminnasta huolimatta elokuva oli hyvin hallussa, eikä kaoottinen sekoilu jäänyt elokuvasta päällimmäisenä mieleen.

Pelimaailmaan sijoittuva Räyhä-Ralf sisälsi myös useampia, melkoisia komistuksia! En voinut olla nappaamatta niitä talteen teidänkin iloksenne. Tietokoneanimaatiohahmojen kuolaaminen saattaa olla joidenkin mielestä vähän nördeä, mut hei, who cares?

Kuvat: ©Disney


 Ehdottomasti ykkössuosikeiksini nousivat kuitenkin karkkimaailman hulvattomat poliisit, jotka ovat mitäs muutakaan kuin donitseja sekä varsin Tom of Finland-henkisiä. 

Söpsö oli myös leffan sivuhahmo Fiksari-Felix Junior. Merkillepantavaa on myös elokuvan sateenkaarisilta, joka näkyy Felix-kuvan taustalla.

 Räyhä-Ralfin jättämillä hyvillä fiiliksillä voisin suunnata katsomaan myös Frozenin, jota tosin vähän jostain syystä pelkään, edellämainituista kohellussyistä. Olen kuitenkin kuullut, että leffa olisi hyvä, varsinkin ääni- ja musiikkipuolesta olen nähnyt ja kuullut vuolaita kiitoksia. Pitänee siis uskaltautua leffaan.

Oletteko te nähneet Räyhä-Ralfia? Ärsyttävätkö kohellusanimaatiot?

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Ihan ehdottomasti meet kattomaan Frozenin. Paras Disney-leffa viimeks 90-luvun!

  VastaaPoista
 2. Komppaan edellistä, Frozen on upee!

  VastaaPoista
 3. Kannattaa katsoa Frozen, aivan ihana ja mahtava elokuva! Vaikka itsekkin pidän enemmän noista vanhoista Disneyn klassikoista, niin on ne uudetkin leffat ihan hyviä. Itse ainakin rakastuin Frozeniin ihan heti, kun se vähän aikaa sitten käytiin katsomassa. Leffa ei siis ole minun mielestäni vain hyvä, vaan aivan mahtava. Yksi syy, että miksi itse siitä tykkään on ehkä myös se, että se ei ole tuota perusrakkaustarinahömppää, mitä suurin osa Disneyn leffoista on, vaan se kertoo sisaruksista, Annasta ja Elsasta. Ja Elsa jos kuka on ihana hahmo ja Olaf-lumiukko on myös melkoinen symppis~ Ja musiikit ovat aivan ihania, varsinkin "Let it go".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Let it go on biisinä ihan Leijonakuningas, Pieni merenneito, Herkules, Aladdin -laulujen tasoa. Oscar-ehdokkuudenkin sai, ja varmaan voittaakin!

   Poista
 4. Räyhä-Ralf oli mainio elokuva omasta mielestänikin, mutta ei se kyllä vetele vertoja Frozenille! Eli nyt kipinkapin uskaltaudu leffaan! Tarina on kaunis ja hyvin tehty, musiikit ja laulut ihania, ja visuaalisesti leffa on näkemisen arvoinen! :)

  VastaaPoista
 5. Frozen on huippu! Suomalaiset äänet on upeat,tarina on hieno ja hahmot koskettaa.

  p.s. Jos Tarzan-musikaalin valmistuminen kiinnostaa, täällä seurataan sitä -> tarzanmusikaali.fi

  VastaaPoista