Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulupoikakalenterin 7. luukku: Vanhan liiton homot

Itsenäisyyspäivästä on selvitty ilman suurempia fiaskoja. Niinpä onkin hyvä siirtyä elämässä eteenpäin ja joulupoikakalenterin seitsemänt...

Itsenäisyyspäivästä on selvitty ilman suurempia fiaskoja. Niinpä onkin hyvä siirtyä elämässä eteenpäin ja joulupoikakalenterin seitsemänteen luukkuun. 

Törmäsin taannoin netissä vintagekuvista koottuun galleriaan. Galleriassa oli kuvattu miespareja eri vuosikymmeniltä. 

Sen lisäksi, että vanhat kuvat näyttävät hyvältä, ne ovat myös mielenkiintoisia. Tärkeimpänä pointtina mielestäni kuvissa on kuitenkin se, ettei homomiehissä, eikä miehissä ylipäätään, loppujen lopuksi ole tapahtunut vuosikymmenten aikana kovinkaan kummoisia muutoksia. Jotkut tuntuvat jatkuvasti kaipaavan vanhoihin hyviin aikoihin ja vanhojen kunnon homomiesten pariin, mutta tuollainen kaipuu, kuten menneeseen kaipaaminen ylipäätään, on aina vähän harhailevaa. Näistä kuvista näkee hyvin sen, etteivät homomiehet ole menneinäkään aikoina näyttäneet Tom of Finlandin piirtämiltä, vaan piirrokset ovat todentotta olleet Touko Laaksosen omaa fantasiaa. Edes Touko itse ei ole näyttänyt piirtämiensä miesten kaltaiselta, vaikka nahkaan tietääkseni olikin viehtynyt. 

Oli vanhan liiton homo sitten myytti taikka ei, niin näissä kuvissa on katsottavaa monessakin mielessä. Kivaa lauantaita ja joulukuun seitsemättä päivää kaikille!

 

Mitä mieltä olet? Ovatko homomiehet mielestäsi muuttuneet merkittävästi vuosikymmenten tai -satojen saatossa? Miellyttikö kuvasetti muuten silmää? Jaa fiiliksesi kommenttikentässä!

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Nää on oikeesti parhaita! Näissä on samalla sellaista viattomuutta ja kielletyn hedelmän makua. Mistä näitä mahtas löytyä lisää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinterestissä näytti olevan aika paljon tällaisia kuvia! Ainakin osa näistä taisi tulla sieltä :)

   Poista
 2. Tuskin ovat miehet kovasti muuttuneet, vastauksena kysymykseesi.
  Eniten halusin tosin sanoa, että kuvat olivat aivan valloittavia ja tulin näistä kovin iloiseksi. Monet noista olivat niin iloisia ja onnellisia! Lisäksi mukavaa vaihtelua suhteessa siihen, miten vallitseva kuva "historian homoista" on lähinnä sellainen, että tavataan salaa puiston wc:ssä pimeällä. Ja toisaalta ilahduin varmasti myös siksi, että rakastan vanhoja valokuvia, erityisesti 1900-luvun alun ja alkupuolen hääkuvia ja muita "perhekuvia", vaikka nämä eivät ihan niin kaukaa historiasta tainneetkaan olla.

  VastaaPoista
 3. Vaikkakin sivuan nyt aihetta aika lailla, kysyisin kuitenkin, mistähän johtuu että homopareilla on usein aika yleistä isohko ikäero, puhutaan nyt vaikka jopa 20 vuodesta.
  Onhan tosin Haukiolla ja Niinistölläkin 29 v mutta kuitenkin. Mielipiteesi asiaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en kyllä tiedä kuin yhden homoparin joilla on iso ikäero... Ehkä se ei enää oman ikäluokkani (90-luvulla syntyneet) keskuudessa ole yleistä. Lähipiiristä sen sijaan löytyy isolla ikäerolla varustettuja heteropareja - mutsi ja sen mies 10v ikäero, sisko ja sen mies 17v ikäero, faija ja sen vaimo 21v. Että kyllä sitä ihan kaikilla näköjään tapahtuu, eikä ikäerossa ole mitään vikaa jos kumpikin osapuoli on henkisesti samanikäisiä. Niin ei vain aina käy...

   Poista