Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulupoikakalenterin 23. luukku: Joulukommelluksia

Iiik! Huomenna se on! Jouluaatto!  Olemme Killen kanssa aloittaneet jouluaattoon valmistautumisen hyvissä ajoin: suurin osa ruokaost...


Iiik! Huomenna se on! Jouluaatto! 


Olemme Killen kanssa aloittaneet jouluaattoon valmistautumisen hyvissä ajoin: suurin osa ruokaostoksista tehtiin jo sunnuntaina: kaikkea löytyi, ihmiset käyttäytyvät normaalisti eivätkä kassajonotkaan olleet tavallisuudesta poikkeavia. 

Hassunhauskoja kommelluksiakin sattui. Jo kolmatta vuotta jatkoin epäonnista perunalaatikon ostoperinnettä. Kolmena peräkkäisenä vuotena olen onnistunut pakkaamaan perunalaatikon pystyasentoon ostoskassiin, jolloin sen nesteet tietenkin valuvat pitkin kassia. Eräänä aikaisempana vuonna onnistuin vuodattamaan nesteet perunalaatikosta kahden ja puolensadan euron nahkalaukun pohjalle, mutta tänä vuonna pistin ainakin sotkun kannalta aikaisempiakin vuosia paremmaksi. Perunalaatikon mehut nimittäin valuivat kangaskassiin, josta ne imeytyivät mattoon ja vahingon huomattuani ja kassin siirrettyäni levisivät vielä pitkin keittiön lattiaa. Kaiken muun hyvän lisäksi käytännössä kaikki, erityisesti lahjaksi tarkoitetut elintarvikkeet, imivät itseensä kosolti imelää perunalientä. Ihana perunalaatikon tuoksu leijaili koko asunnossamme pitkälle iltaan saakka!

Täten haluaisinkin esittää kysymyksen: eikö foliovuokiin pakattuja laatikoita tosiaankaan voida pakata yhtään tiiviimmin? Maailma hukkuu toki jo muutenkin paskaan, mutta voisiko folion päälle kiepauttaa vaikka jonkunmoisen kelmukääreen? Tai muovikannen? Tai voisiko kanteen painaa tekstin THIS WAY UP meidän vähemmän fiksujen avuksi?


Kaupassa asioidessamme bongasin myös maailman hienoimman Disneyn prinsessalahjapaperin. Sitä piti tietenkin ostaa. Taas kerran jouduin pyörtämään suunnitelmani kierrätettyihin mutta tyylikkäisiin materiaaleihin pakatuista lahjoista. Tätä oli vain pakko saada! Pettymys oli kuitenkin suuri, sillä paperi oli suoraan sanottuna ihan paskaa. Mikä hyöty on lahjapaperista, joka on jo ennen kääreeksiasti ehtimistä tuhannessa kurtussa ja rypyssä, eikä todellakaan näytä millään muotoa hyvältä? Lahjat todnäk näyttäisivät paremmalta ihan vaan ilman paperia, kuten ylläolevasta kuvasta ehkä voitte päätellä. 

Paketointi ei tietenkään muilta osiltakaan mennyt ihan niin kuin Strömsössä. Ensin leikkasin paperin n. puoli senttiä liian lyhyeksi, silmämääräisesti kun arvioin. Olin jo tulla hulluksi, kunnes Kille ystävällisesti huomautti, että leveyssuunnassa paperia käyttämällä riittää mainiosti. Niinpä riittääkin! Kas kun en itse tajunnut! Menee niin paljon yli, että leikkaankin vähän lyhyemmäksi, sanoin minä ja leikkasin paperin leveyssuunnassakin noin puoli senttiä liihan lyhyeksi.


Kaiken kaaoksen keskeltä pääsimme onneksi pakenemaan hetkeksi Killen isovanhemmille. Ulkona riehuva myrsky ei tosin auttanut raivoisaa ärsytystä, mutta sisällä lämpimässä isovanhempien kahvipöydässä tunnelma vähän lempeni. Saimme myös koristella joulukuusen, se oli ihanaa! En ole aikoihin päässyt kunnolla koristelemaan kuusta, kun oma pieni muovikuusenikin pudotti oksansa.


Mutta hei, rauhallista jouluunvalmistautumista! Tiedän, että stressi ja kiire on kova, mutta ottakaa rauhallisesti. Halatkaa ostostensa alle läkähtyvää mummoa, hymyilkää ystävällisesti ja toivotelkaa haistattamisen sijaan. 

Palailen vielä huomenna jouluaaton spesiaaliluukun kanssa, voin jo nyt kertoa, että sitä todellakin kannattaa odottaa!

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tuohon perunalaatikko-ongelmaan: kassalta saa niitä ärsyttäviä pikkuisia muovipusseja, johon kassaneidit yleensä on tunkemassa kaikki pakasteista viileihin, laatikot sellaisen (tai parin) sisään, niin pysyy liemet hallinnassa! (:

    Iloista joulua!

    ps. Söpöä paperia!

    VastaaPoista
  2. Olet kyllä käytännöllinen:). Hauskaa Joulua!!!

    VastaaPoista