Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulupoikakalenterin 22. luukku: Lapsuuskuvia

Koska joulunviettomme alunperin perustuu eräänkin Jeesus-lapsen syntymään, ja tuo syntymäpäivä kiivaasti lähestyy, ajattelin ilahduttaa...


Koska joulunviettomme alunperin perustuu eräänkin Jeesus-lapsen syntymään, ja tuo syntymäpäivä kiivaasti lähestyy, ajattelin ilahduttaa teitä ja lievittää joulustressiänne jakamalla muutaman lapsuuskuvani.

Ensimmäisessä kuvassa olen isäni kanssa kyläkoulun pihalla. En suinkaan ole kuvassa vielä kouluikäinen, mutta ala-asteen kävin tuossa koulussa joka tapauksessa. Kuten kuvastakin voi päätellä, ei koulun piha totisesti ollut mitenkään viihtyisä. Talvisin se näytti juurikin noin houkuttelevalta ja virikkeelliseltä kuin kuvassa, kesäisin piha taas kasvoi umpeen heinää. Kuva myös kertoo kaikkinaisista fiiliksistäni kyseistä koulua kohtaan: iloiset värinpilkahdukset ovat lähinnä itsessäni, muuten on melkolailla synkeää. 

Pikkukylissä, sekä omassani että muiden pienten paikkakuntien, ollaan kovasti lakkauttamassa kyläkouluja. Yleinen mielipide tuntuu olevan lakkauttamista vastaan, mutta en itse jaksa olla kovinkaan hanakasti mukana vastustamassa: oma kokemuspohjani ei anna siihen kovinkaan paljoa syitä. Kuten Blogistaniassakin nähtiin, kommentoin asiaa paikallislehden tekstaripalstalla juurikin niin, että pienessä kyläkoulussa voi olla vapaasti oma itsensä tasan niin pitkään, kuin on samanlainen kuin muut. Sanokoot kuka tahansa mitä hyvänsä, minä tiedän.
 
Jottei tunnelma kuitenkaan jäisi liian vakavaksi, jaan teille vielä vähän iloisemman yksivuotiaan kesäpojan: hyttyset ovat vähän päässeet puraisemaan, mutta ilme on silti mitä iloisin. Myös hulppeasta takatukastani olen edelleen todella ylpeä. Tämä on edelleen yksi parhaita musta otettuja kuvia koskaan.


You Might Also Like

1 kommenttia

  1. On kyllä niin söpö tuo yksivuotiskuva! Hyvää Joulua sulle ja Killelle!

    VastaaPoista