Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Joulupoikakalenterin 17. luukku: Runoilevaa silmänruokaa

Tänään on aika kuikuilla joulupoikakalenterin luukuista taas silmänruokaa! Tällä kertaa kätkin luukun taakse (kuin Lostissa ikään!) kak...


Tänään on aika kuikuilla joulupoikakalenterin luukuista taas silmänruokaa! Tällä kertaa kätkin luukun taakse (kuin Lostissa ikään!) kaksi suomalaista runoilijaa. Tommy Tabermannit ja Eino Leinot voi hetkeksi unohtaa, sillä nämä runoilijapojat ovat vähän nuorempaa sukupolvea. 


Ensimmäisenä saatte ihastella Erkka Filanderia. 20-vuotias espoolaisrunoilija julkaisi tänä vuonna esikoisteoksensa Heräämisen valkea myrsky. Teoksellaan Filander voitti Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon.

Erkka Filanderin kuvat ©Virpi Alanen / Poesia.
 Toisena luukusta kurkkii ehkä enemmän julkisuudessa näkynyt ja itseäni kiehtovampi Miki Liukkonen. Liukkonen on 24-vuotias, ja julkaissut kaksi runokokoelmaa sekä romaanin. Esikoisromaani Lapset auringon alla ilmestyi tänä vuonna. Liukkonen on jännittävä persoona, joka keksii monenlaisia tempauksia. Taannoin Liukkosesta uutisoitiin tämän oltua varma Finlandia-palkintovoitostaan. Voittoa ei kuitenkaan tullut, ei edes ehdokkuutta. Liukkonen on näkynyt runsaasti ainakin naistenlehtien palstoilla, eikä ihan syyttä, vai mitä mieltä olette? 

Liukkosta muuten paheksuttiin Finlandia-palkintohaaveista. Esimerkiksi Me Naiset-lehden kommenttiosiossa paheksuttiin puberteettiseksi kuvitella voittavansa parikymppisenä Finlandia-palkintoa, vieläpä esikoisteoksella. En ole vielä ehtinyt Liukkosta lukea, mutta uskallan jo etukäteen olla eri mieltä yleisen ajattelun kanssa. Finlandia-palkintoa olisi toden totta syytä viedä vähän nuorekkaampaan suuntaan: tänä vuonna ehdokkaista useampi on voittanut Finlandian jo aiemmin, ja voittaja Riikka Pelokin on neljänkympin korvilla. Jos mielii pitää suomalaista kirjallisuutta yllä, olisi ehkä syytä tarkastella nuorta, innovatiivista polvea. 

Mutta tehkää te niin ja tarkastelkaa allaolevista kuvista Liukkosta!

Liukkosen kuvat ©Matias Haataja.You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Voi ihana Miki♥ Luinkin tuon esikoisteoksen ja itse ainakin pidin siitä. :) Suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen kuullut hyvää hänen teoksistaan, on kyllä työn alla perehtyä niihin :).

   Poista
 2. Oi nyt oli silmänruokaa munkin makuun♥ kiva blogi ja Killen kanssa olette nääääin suloisia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että sulle, mulle oli kyllä varsin neutraalia... mutta vielä on päiviä jäljellä. :)

   Poista