Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

10 päivää ihmisoikeuksille: Ihar Tsikhanjuk

Näin itsenäisyyspäivän ympärillä voi hyvin havaita, että ongelmista huolimatta meillä on asiat jotakuinkin hyvin. Niin ei kuitenkaan ole ka...

Näin itsenäisyyspäivän ympärillä voi hyvin havaita, että ongelmista huolimatta meillä on asiat jotakuinkin hyvin. Niin ei kuitenkaan ole kaikilla. 

Parhaillaan on käynnissä Amnestyn 10 päivää ihmisoikeuksille -kampanja. Olen jo pidempään kokenut ahdistusta lähimaiden seksuaalivähemmistöjen ahdingosta ja siitä, etten ole osannut blogata aiheesta. Amnesty otti minuun kuitenkin yhteyttä kampanjansa tiimoilta, ja siitä sainkin hyvän syyn tarttua aiheeseen.

10 päivää ihmisoikeuksille-kampanja tekee työtä useampien ihmisten puolesta. Tänään kampanja keskittyy erityisesti Ihar Tsikhanjukiin, valkovenäläiseen homoon ja drag-taiteilijaan. Poliisit pahoinpitelivät Tsikhanjukin tämän yritettyä rekisteröidä hlbti-oikeuksia ajavan järjestön.

Ihar Tsikhanjuk on valkovenäläinen homo ja drag-taiteilija.

Ihar Tsikhanjukin ja hänen kohtalotovereidensa kokemiin vääryyksiin voi olla vaikea tarttua. Kun kaikkialla tapahtuu paljon, turtuu epäoikeudenmukaisuuteen ja järkyttävään kohteluun. Se on mielestäni huolestuttava merkki. Onkin hyvä kysyä itseltään, millaisiin tulevien sukupolvien kysymyksiin haluaa joutua vastaamaan. Mikset tehnyt mitään, vaikka lähimaissa pahoinpideltiin sumeilematta? Miksi annoitte sen tapahtua? Miksi pysyit hiljaa? En tarkoita, että kaikkien pitäisi lähteä aktivisteina taistelemaan Valko-Venäjälle, mutta en toisaalta sitä kielläkään. Toisessa maassa, kaukana kotoa, tapahtuviin hirveyksiin ottaa herkästi etäisyyttä. On kuitenkin hyvä muistaa, että sielläkin uhrit ovat ihmisiä, jollekin tärkeitä ja rakkaita. Voi miettiä miltä itsestä tuntuisi, kuten ala-asteella sanotaan.

Jotain voi kuitenkin tehdä turvallisesti ja mukavasti omalta kotisohvalta. Voit allekirjoittaa Amnestyn vetoomuksen ja tutustua 10 päivää ihmisoikeuksille-kampanjaan tarkemmin täällä. Minä olen allekirjoittanut, allekirjoita siis sinäkin. Allekirjoittaminen tapahtuu osallistumalla ensin kampanjaan ja sen jälkeen kirjoittamalla sähköpostiosoitteensa Aloita tehtävä-kohdassa. Iharin tueksi vetoomuksen voi kirjoittaa tästä päivästä lähtien.

Jaathan kampanjasivun tai tämän postauksen eteenpäin esimerkiksi Facebookissa. Nähdäkseni tällaisten kampanjoiden voima on nimenomaan siinä, että ne saavat suuret joukot liikkeelle. Joukkovoiman luoma paine on Se Juttu tällaisissa kampanjoissa.

You Might Also Like

0 kommenttia