Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Trooppiset kanat toivat joulumielen

Luulen jakavani monen ajatukset valittaessani liian aikaisin alkavasta joulusesongista. Näin ollen voin myös toimia virallisena mittarina s...

Luulen jakavani monen ajatukset valittaessani liian aikaisin alkavasta joulusesongista. Näin ollen voin myös toimia virallisena mittarina sille, koska aika on sopiva.

Ensimmäiset tonttuasut kaupan henkilökunnalla näin marraskuussa. Se tuntui kiusalliselta: joulu ei välittynyt millään muotoa vielä mistään. Syykin on selvä: joulu ei herrantähden ollut vielä!

Viime viikonloppuna kuitenkin tapahtui jonkinlainen niksahdus, tai oikeammin helähdys, päässäni. Sellainen joulureen aisankello tai ehkä pieni kulkunen. Jouluinen helähdys kuitenkin. Lauantaina huomasin vihelteleväni joululaulua. Enkä edes mitään Tonttua tai Varpusta jouluaamuna, vaan ihan rehellisiä Kulkusia. 

Yllätyksekseni se ei tuntunutkaan yhtään pahalta. Sunnuntaina satoi täydellinen ensilumi: hyvin kevyt ja utuinen kerros, joka ei vielä yllätä autoilijoita, mutta ystävällisesti varoittaa, että täältä tullaan. Sade kuitenkin taukosi ennen uloslähtöä. 

Löysimme tiemme Vanhan Suurtorin joulumarkkinoille. Erityisiä hankintoja tai hankintoja ylipäätään ei tullut tehtyä, mutta oikeasti jouluinen tunnelma joulumarkkinoilta tarttui. Mitä nyt vähän säikähdin ikkunasta huutavaa joulutorin näyttelijää. Luulin tulipaloksi tai panttivankidraamaksi. Oli ilo erehtyä. 

Joulupukkikin torilla oli tavattavissa. Yllytin Killeä kilttinä poikana Pukin syliin, mutta ei suostunut Kille. Kuvastakin näkee, että taisi vähän pelätä.


 Joulukulkueemme jatkui Kupittaan lintupuistoon, jonne sijoitetut vuohet bongasin Instagramista. Ilo oli suuri, kun paikalla oli myös ihan oikeita pässejä! Vähemmän mairittelevana kuriositeettina mainittakoon kuononsa pissaavan vuohen takapuolen alle työntänyt pässi. Pässit olivat muutenkin tyttövuohien kimpussa kaiken aikaa, joutuivat naisparat kiipeämään turvaan patsaiden päälle.


Toisesta aitauksesta bongasimme trooppisia joulukanoja. En ole varma lajimäärityksen oikeudesta, mutta trooppinen joulukana on hyvä ja kuvaava nimitys. Onkos tullut trooppinen kesä nyt joulun keskelle ja laitetaankos pesä myös joulukanoille? Piristi mukavasti jouluisen harrasta maisemaa nämä väripilkut.


Itse olinkin sitten vähän harmaampi väripilkku. Ensilumi on hyvä syy kaivaa talvitakki komerosta ja jatkaa Killeltä ryövätyn uuden lempihuivini ryöstöhyödyntämistä. Joulutunnelmissa saatoin myös ostaa sylillisen Disney-klassikoita, jotka DVD-hyllystäni vielä puuttuvat. Ihan hyviä tekoja kaikki, sekä ostokset että talvitakki.

Lintupuiston linnut ovat ulkona kunnes tulee liian kylmä. Vuohista en tiedä. Joka tapauksessa oivallista, ilmaista kaupunkikulttuuria tämä eläinten ihastelu, suosittelen!


Joulumieleeni ovat vaikuttaneet myös suuret suunnitelmani blogin varalle. Viime vuosilta tuttu joulukalenteri palaa taas viihdyttämään teitä heti joulukuun alusta alkaen. Siitä tulee huikea, vaikka itse sanonkin!


Mitenkäs lukijoiden joulumieli? Syntyykö se ensimmäisen joulukuvaston kolahtaessa postiluukusta lokakuussa vai vasta lähempänä joulua?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Tästä postauksesta tuli jotenkin hirmu hyvä mieli, ehkä nuo joulukanat sen tekevät, tiedä häntä! (:

  VastaaPoista
 2. Pässi on herra lammas, pukki on herra vuohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kauheen sekavaksi menee, kun juuri ylempänä kirjoitin, että toivoin Killen menevän pukin syliin... Mutta siis toki herra vuohi on pukki, kyllä.

   Poista
  2. Pukit oli siis tosi pukkeja:). Käytännöllisempää kyllä olisi jos pukit olisi kiinnostuneet toisistaan, ei tarttis vuohien kiipeillä niitä pakoon, eikö?
   Miksei muuten Hki:ssa oo tommosta lintupuistoa, kummipoikani olisi ihastuksissaan...

   Poista
 3. Kerrottakoon kiinnostuneille "trooppisten joulukanojen" virallinen nimitys: kultafasaani.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haa, kiitos tiedosta! Pidän silti kiinni trooppisista joulukanoista.

   Poista