Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Cheeksaatio valtaa Suomen

Haa, perjantainen postaukseni Cheekistä osoittautui huomattavasti suuremmaksi hitiksi kuin alunperin kuvittelin. Hämmennän soppaa ja soit...

Haa, perjantainen postaukseni Cheekistä osoittautui huomattavasti suuremmaksi hitiksi kuin alunperin kuvittelin. Hämmennän soppaa ja soitan poskeani siis lisää.

Joku kyseenalaisti sen, onko toisen seksuaalisuutta sopivaa arvuutella julkisesti. Miksei olisi? Jos ihminen itse tuo aiheen tyrkylle arveluttavan runsailla naisseikkailulyriikoilla, niin se tuskin on merkki siitä, että aiheesta ei olisi sopivaa puhua. Muutenkin pikkuisen vierastan ajatusta siitä, että ylhäältä käsin säädeltäisiin, mitä kenestäkin saa sanoa. Näinhän Cheek juuri tänään ennen tiedotustilaisuuttaan yritti tehdä, kieltämällä erästäkin kriittisesti levyyn suhtautunutta toimittajaa tulemasta tiedotustilaisuuteen.

Hurja menetys sinäänsä, sillä tiedotustilaisuus kesti tiettävästi kolme minuuttia. Asiasisältöhän oli, kuten monet arvasivat, elokuussa 2014 järjestettävä keikka Olympiastadionilla. Melko pienestä asiasta tehtiin järjetön numero

Tästä syystä kutsunkin tätä Cheeksaatioksi. 
 
Mediassa ei muusta puhutakaan kuin Cheekistä. Ei tarvitse kuin pieni kolmen minuutin tiedotustilaisuus järjestää, niin heti on kaikki mediat paikalla. Mitään kriittistä ei saa sanoa, ja jos sanoo arvostavansa enemmän perinteistä musiikkia, niin heti Cheek leimaa vihaajaksi ja tekee ihan biisin siitä. Semmosta se on se Cheeksaatio. Kyllä huolestun, jos oma lapsi sanoisi kuuntelevansa Cheekiä. 

Cheeksaatiosta huolimatta oikeasti vähän harmittaa, kuinka tylysti ja typerästi ihmiset Cheekiä jaksavat kommentoida. Musiikista voidaan olla montaa mieltä, mutta se ei toisaalta poista esimerkiksi sitä tosiasiaa, että Cheek on tehnyt menestyksensä eteen järjettömästi duunia, käytännössä toistakymmentä vuotta. Vaikkei musiikista pitäisikään, voisi ihmisarvoinen kohtelu olla paikallaan. Sama luonnollisesti pätee kaikkien muidenkin ihmisten kohdalla, ongelma ei ole pelkästään eikä edes pahimmillaan Cheekin kohdalla.
 
Musiikilla menestyminen on myös niin epävarmaa ja usein hetkellistä, etten lähtisi ihan suunnattomasti kateuspuukkoja teroittelemaan tai vaatimaan artistin kaikkia tuloja lahjoitettavaksi Uudelle Lastensairaalalle. Sen sijaan voisi joskus olla iloinen siitä, että joku on kovalla työllään onnistunut menestymään ja vieläpä kehtaa olla menestyksestään ylpeä. Tietyllä tapaa hyvinkin kiva roolimalli, vaikken Jossun biatchittelusta tykännytkään.

You Might Also Like

13 kommenttia

 1. Joo mun mielestä toi kauhee mainostaminen tosta tiekkarista etukäteen oli naurettavaa. Tätä mieltä on tuntunu olevan moni, vaikka ko. hepun musasta tykkäiski. Ite en lämpee musasta, enkä kovin paljon tosta sen asenteestakaan. Erilaiset mielipiteet sallittakoon, vaikka tosta toimittajien valkkaamisesta päätellen ko. artistin maailmassa ei niin oo....
  Telkkuvinkkinä muuten kattelin just Kalastajan rakkaustarina -nimisen dokkarin areenasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse suhtaudun vähän kaksipiippuisesti mainostukseen. Jos mielii myydä Stadikan täyteen, sitä pitää tietenkin promota. Omalla painollaan tuollainen paikka ei täyty, toisin kuin joku Seinäjoen karaokebaari. Siinä mielessä ymmärrän, mutta toisaalta järjettömän härdellin pystyttäminen kuitenkin aika vaatimatonta asiaa tiedottamaan oli vähän törkeää.

   Poista
 2. Mun mielestä saa kirjoitella periaatteessa ihan mistä vaan jos nyt kokee, että jonkun Cheekin jutut on niin hitsin mielenkiintoisia. Saa sitä arvuutella ja hakea johtolankoja kenen tahansa heteroudesta tai homoudesta jos ajattelee, että asia jotenkin ulospäin voisi näkyä.

  Kiinnostavampaa minusta on se miksi juuri sinä kirjoitat esim. nyt Cheekistä tähän sävyyn. Blogistania-jaksossa sain sellaisen kuvan, että tavoitteesi oli, että homo- tai hetero-etuliitteistä voitaisiin luopua ja kaikki voisivat siitä huolimatta tehdä mitä huvittaa. Jotenkin ainakin mun silmissä tää vaikuttaa siltä, että sun mielestä olis jotenkin tosi jännää, että Cheek vaikka olisikin homo. Se taas on mielestäni enemmän homo- tai hetero-etuliitteiden vahvistamista kuin sitä, että ihminen nähtäisiin enemmin persoonana, jolla on vapaus olla tai olematta mitä tahansa, kuin seksuaalisensuuntautumisensa edustajana. Toisaalta en tiedä oliko heitto etuliitteiden pois jättämisestä vaan sivulause, joka oli nostettu ohjelmassa isommaksi asiaksi. Tulethan blogisi nimessäkin jo esiin nimenomaan homopoikana etkä vaan poikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä itseasiassa vähän odottelinkin, koska joku tarttuu tähän. Tuo etuliitteistä luopuminen tuli tosiaan jaksossa ilmi lähinnä vain sivulauseessa. Siksi ihmettelinkin, miksi kyseinen juttu oli nostettu joka paikkaan jaksoa promoamaan.

   Olen kuitenkin sitä mieltä, että etuliitteettömyyteen pääsee parhaiten sillä, että asiaa tuo tarpeeksi esille. Koen, että vain niin asia arkipäiväistyy, ja sitä kautta etuliitteistä pääsee. Mutta sivulauseesta tosiaan oli kyse, aivan kuten arvelitkin.

   Poista
 3. "Jos ihminen itse tuo aiheen tyrkylle arveluttavan runsailla naisseikkailulyriikoilla, niin se tuskin on merkki siitä, että aiheesta ei olisi sopivaa puhua. "

  Melkoista logiikkaa :D Kai nyt voidaan blogata siitä miten kaikki räppärit on oikeesti homoja ja Frederik kans! Ja Tauski! Jos tyrkyttää naisjuttuja, niin onhan sen pakko olla homo!

  Missään "ylhäällä" ei varmaan ole määritelty mistä on sopivaa kirjoittaa ja mistä ei, mutta omaa harkintakykyä voi joskus käyttää. Tämmönen "se on varmaan oikeesti homo, tihihihi" sopii paremmin demin keskustelupalstalle Larias-keskusteluun kuin aikuisten ihmisten blogeihin. Tai niin mä tähän saakka kuvittelin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, nyt kun otit puheeksi, niin onhan Frederik oikeasti vähän epäilyttävä tässä suhteessa... Mutta en edelleenkään näe, miksei tästä asiasta saisi puhua. Olen kuitenkin käsitellyt asiaa melko kevyellä tasolla, enkä koe blogipostaustani mitenkään uhkana ketään kohtaan. Eri asia olisi, jos olisinkin kauheasti etsintäkuuluttamassa Cheekin entisiä miespanoja, mutta sitä en ole tehnyt, enkä aiokaan.

   Poista
 4. "Kai nyt voidaan blogata siitä miten kaikki räppärit on oikeesti homoja ja Frederik kans! - -"

  No voidaan? Eihän tällaset yleistykset mitenkään päteviä ole, mutta en mä nää miksei asiasta saisi spekuloida. Varsinkin jos esiintyvä taitelija jotain sukupuolisuudesta ja seksuaalisuudesta esittää, niin sitä luulisi ettei aihe olisi tälle mikään tabu ja biisien viesteistä yms. saisi keskustella. Ja mää en ainakaan ottanut tota aiempaakaan Cheek-postausta mitenkään haudanvakavasti, ja tuskinpa olisi ottanut Cheek itsekään jos sen olisi lukenut :D

  Mä en ole kuunnellut Cheekiä eikä mulla ole kaverista mitään mielipidettä. Itse tosin ihmettelin, että miksi ihmeessä jostain ihan täällä koto-Suomessa pidettävästä keikasta täytyi pitää tiedotustilaisuus. Tai siis; onko se urheilustadioni nyt muka jotenkin erityisen spesiaali paikka? Iso on joo, mutta silti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin!

   Siis onhan Olympiastadionin keikka iso juttu, eipä siellä ole tainnut suomalainen artisti yksin, omalla keikallaan ennen olla. Siinä mielessä kyse on spesiaalista paikasta.

   Poista
 5. Mä epäilen ettei Homopoika oikeasti ole homo. Se on vaan huomannut että tekemällä homoudestaan numeron ja kirjoittamalla kaikista asioista homonäkökulmasta, saa mukavasti julkisuutta. Varmaan täyttä feikkiä kaikki; Killen kanssa on vaan päätetty lyödä hynttyyt yhteen muka homoparina, että saadaan kummallekin maksimaalisesti huomiota. Tällaisia spekulaatioita on täysin asiallista esittää Homopojan logiikkaa mukaellen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saat kaikin mokomin epäillä asiaa, mutta vähän pitävämpiä perusteluita kaipaan. Julkisuutta olisi todennäköisesti saanut huomattavasti enemmän jollain yleismaailmallisella höttöblogilla, sikäli en nyt ihan hirveästi lähtisi kreisibailaamaan tämän asian suhteen. Maksimaalinen huomio on siis jäänyt saamatta.

   Mutta en suinkaan estele sinua spekuloimasta, anna mennä vaan!

   Poista
 6. Miksei täällä ole tykkää nappia! :D Tykkäisin jos olis!

  VastaaPoista
 7. Media sen haloon tiedotustilaisuuden ympärille rakensi eikä suinkaan Cheek itse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oletko nyt ihan varma? Cheek järjesti tiedotustilaisuuden ja hehkutti paljastavansa jotain suurta. Tietenkin oli selvää, että media innostuu tällaisesta.

   Poista