Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Suloinen sunnuntai

Tänään oli väsynyt mutta reipas ulkoilupäivä!  Olin eilen töissä 14-01 ja unta riitti mukavasti puoleen päivään tänään. Iltapäivällä eh...

Tänään oli väsynyt mutta reipas ulkoilupäivä! 

Olin eilen töissä 14-01 ja unta riitti mukavasti puoleen päivään tänään. Iltapäivällä ehdittiin kuitenkin mukavasti sunnuntaikävelylle. Jääkaapista löytyi kivasti evääksi Killen leipompia kuppikakkuja, jotka nautittiin asianmukaisesti venelaiturin vieressä Aurajoen rannassa. Koko kesän kateellisena katselin ohi kulkiessani ihmisten järjestämiä ruokahetkiä venelaiturin viereisillä pöytäryhmillä. Luoja ties mitä herkkuja ihmiset olivat aterioilleen keksineet! Erään kerran näin seurueen, jolla hulppeiden tarjoilujen ja kuohuviinin lisäksi oli mukanaan aivan oikeat astiat! Omana eväänämme oli tosiaan kuppikakkuja, kraanavettä muovipullossa sekä repun pohjalta löytynyt Fazerina, mutta mukavaa oli yhtäkaikki! 


Huomatkaa kuvan taustalla myös ihanan herttainen vanha pariskunta!

Kävelyretkemme jatkui Turun linnalle, jossa haistelimme syksystä huolimatta yllättävän terhakkaa yrttipenkkiä sekä rohkeaa pikkulintua, joka meistä välittämättä etsi kuumeisesti jotain, ilmeisesti ruokaa, yrttipenkistä! Ihana pikkulintu, toivon sinulle kaikkea hyvää läpi syksyn ja talven!


Kävelyllämme ehdimme vielä vähän ihastella syksyn väriloistoa. Kuvittelin, että kaikki loisto olisi jo ehtinyt haihtua, mutta ei! Näin myös ensimmäisen kerran jäätä tänä talvena: kuvan lätäkkö oli jäätynyt. Talvi siis tulee, ja nyt on korkea aika alkaa kauhulla odottaa sitä hetkeä, jolloin Aurajoki jäätyy umpeen ja kaikenlaiset hullut pääsevät hiihtämään jokiparkamme jäälle. 

Tästäpä muuten muistui mieleeni näkemäni tilanne, johon liittyy olennaisesti kaikenlaiset hullut sekä Aurajoki. Hiljattain näin ilmeisen nokialaisen perheen Aurajokea ihmettelemässä. Seurueessa oli myös perheen ulkopuolinen, ilmeisesti turkulainen henkilö, joka ylpeänä totesi että niin, tällainen tosiaan tämä meidän Aurajokemme on. Siihen nokialaisperheen isä niinikään kotiseutuylpeänä totesi, että no, meillä Nokialla tällaisiä vesiä kutsutaan puroiksi. Hieno juttu hei! Teillä Nokiallahan on tunnetusti aihetta ylpeillä vedellä!


Turun linnalta taipaleemme jatkui takaisin kohti keskustaa. Kävely oli muuten onnistunut kävely, mutta keskustaa lähestyessämme havaitsin aivan liikaa näyteikkunoita, joita halusin vallan kovasti tutkia. Täydellisennäköisen villakangastakin lisäksi havaitsin myös antiikkiliikkeen ikkunassa eeppisen karahvisetin. Minullahan toki karahvisetti asiaankuuluvine laseineen jo onkin, säilytän sitä jo kolmatta vuotta sänkyni alla avaamattomassa pakkauksessa, aivan kuten äitinikin teki toistakymmentä vuotta ennen karahvisetin siirtymistä minulle. Karahvisettiä yritettiin joskus myös myydä kirpputorilla, mutta selvästi sen on tarkoitus kulkea suvussa, kukaan ei sitä nimittäin halunnut. Tässä nimenomaisessa karahvisetissä on kuitenkin mahtavat korkit! Nämä jos mitkä ovat kohtuullisen fabulous. Lasiset diskopallot, mahtavaa!


Ehdottomasti eeppisin näky oli kuitenkin hautaustoimiston ikkunassa! Diamant-arkkuja mainostettiin Timantit ovat ikuisia-tekstillä. En nyt sillee oo ihan varma, että onko kyseinen lause Cheekin uutuushitinkään myötä ihan kauheen hyvä mainoslause hauta-arkuille: kukaan ei halua yhdistää suruaikaansa Cheekiä, eikä toisaalta arkunkaan ehkä ole toivottavaa kestää maan povessa ikuisesti. Ei jatkoon.


Tällaisen sunnuntain myötä lähden uuteen viikkoon iloisin mielin! Ihan jo siitäkin syystä, että vietän tällä viikolla syyslomaa! Alkuviikon saan aika pitkälti olla ihan leppoisin lomamielin, mutta loppuviikosta onkin sitten äksöniä: torstaina PMMP, perjantaina turkulaisten Lily-tapaaminen ja sunnuntaina taas, viimeisen kerran PMMP.

Miten te muut? Onko ollut hyvä viikonloppu? Onko lukijoissa syyslomailijoita, lomansa päättäviä tai aloittavia?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Meillä on edessä kaksi samaa PMMP:n keikkaa ensi viikon aikana! Mulla on alkamaisillaan hyvä syysloma :)

  VastaaPoista
 2. Mulla kans alkaa tos syysloma huomenna. Saatanpa tehä kuppikakkuja, kun noi Killen leipomukset näyttää tosi hyviltä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvää lomaa! Suosittelen ehdottomasti kuppikakkuja!

   Poista
 3. Haha samaa mieltä nokian vedestä ;D ite asun nokialla ja ihan paskaa vettä täällä on!:D

  VastaaPoista
 4. Terve!
  Nyt muutaman kuukauden blogiasi seuranneena ei voi kun kehua! Postaukset ovat hyviä, kuvat ovat hyviä.. Kirjoitustyyli vallan mainio :) Hyvältä näyttää kuppikakut, tekisipä mullakin mieli... Täytyy loppuun sanoa,että vaikutayte Killen kanssa ihanalta,mahtavalta ja suloiselta parilta! Syksyjä teille ja kiitokset hienosta blogista (:
  -S

  VastaaPoista