Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Päivän paras uutinen: Jani Toivolasta tulee isä

Jani Toivola. (KUVA: Wikipedia) Kaksplus kertoi tänään ensimmäisenä ihanan uutisen. Jani Toivolasta tulee loppuvuodesta isä. Ehdin j...

Jani Toivola. (KUVA: Wikipedia)

Kaksplus kertoi tänään ensimmäisenä ihanan uutisen. Jani Toivolasta tulee loppuvuodesta isä.

Ehdin jo heti aamutuimaan vähän asettua alavireeseen. Kurjia uutisia, ikäviä asioita, masentavia muistoja, ulkona on harmaata. Klassinen torstai, siis. Sitten avasin Twitterin, ja mieleni parani sekunnin sadasosassa toimittaja Kaisa Pyykön twiitin luettuani. Silmät kostuivat ja hymy levisi naamalleni. 

Jani Toivolasta tulee viimein, vuosien haaveilun jälkeen, isä. 

Olen ennenkin puhunut Imagen hienosta jutusta, jossa Jani Toivola puhuu isyyshaaveistaan. Nyt juttu löytyy näköjään myös Imagen nettisivuilta. Juttu on vuosien aikana toiminut jonkinlaisena voimatekstinäni: se palaa säännöllisin väliajoin mieleeni ja palaan lukemaan juttua aina silloin tällöin. Huomattavasti useammin kuin perus-aikakauslehtijuttua. Vaikka jutun aihe, lapsensaannin vaikeus, onkin vähän alavireinen, on juttu ja Toivola itse hyvinkin toiveikas.

Joskus toiveikkuus ja usko asiaansa kuitenkin kannattaa, kuten Jani Toivolakin hienosti todeksi näytti. Asia on tietysti tärkein Toivolan itsensä kannalta, ja olen Toivolan puolesta vilpittömän onnellinen. Hienoa tämä on kuitenkin myös yhteiskunnan kannalta: viimeistään nyt nekin tahot, joille sateenkaariperheet ja muut ydinperheestä eroavat perhemuodot ovat vieraita tai tietyllä tapaa uskomattomia, pääsevät näkemään, että sateenkaariperheet todella ovat olemassa. Ne ovat täällä, tässä ja nyt, eivät jossain muualla ulottumattomissa. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. ihanaa, ihanaa, ihanaa!
    ilmeisesti en ole ainoa joka on tän asian suhteen ihan onnensa kukkuloilla!
    oon hihitelly ja itkeny onnesta vuorotellen koko päivän, voi mahdoton. :3

    VastaaPoista