Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Meidän pitää keksiä säännöt pelaamiselle - vinkkejä pelileskeyteen

Pitkään ja hartaasti odotettu peliuutuus on täällä ja Kille menetetty pelikonsolille. Kyse ei suinkaan ole GTA:sta, Änäristä eikä e...Pitkään ja hartaasti odotettu peliuutuus on täällä ja Kille menetetty pelikonsolille. Kyse ei suinkaan ole GTA:sta, Änäristä eikä edes Angry Birdsistä, vaan Pokémonista. Se tietää auttamatta onnettomia pelileskiaikoja minulle.


Kille nimittäin on auttamattomasti kreisinä Pokemoniin. Uutta, lauantaina ilmestynyttä peliä on odotettu kuin kuuta nousevaa ja julkistettuja tiedonmurusia luettu yötä päivää. 

Tällainen pelileskeys lienee tuttua ainakin GTA:ta ja Änäriä läheltä tai sivustaseuranneille. En oikein vielä tiedä, millaiseksi lesken elämä muodostuu: Kille luultavasti uhraa ainakin jouluun asti kaiken aikansa Pokemonille, joten talouden ylläpito jäänee suurimmissa määrin hennoille harteilleni. Myöskään mitään yhteistä menoa en saa kuulemma lähipäiville suunnitella, sillä liikenevä aika on tarkoitettu Pokemonille, ei minulle. Ainakin vapaa-aikaa minulla on nyt riittämiin! Mitähän sitä kaikella ylimääräisellä vapaa-ajalla tekisi? Jos aloittaisi vaikka jonkun kivan uuden harrastuksen.

Pokémon on muuten kohtuullisen queer. Kaikki tietää Pokemon-sarjassa nähdyt tyttöilyjutut, mutta niiden lisäksi myös itse peli on aika piilopervo: Kille juuri raportoi jostain pinkkiasuisesta miehestä, joka haluaa bondailla hotellissa Killen pelihahmon kanssa... Vai sillä lailla. Uudessa pelissä on myös joku vaaleanpunainen marenkipokemon, josta on hetkessä tullut Killen suosikki. Uudessa pelissä voi myös silittää Pokemoneja. Ihan totta. Itsekin kokeilin äsken, mutta onnistuin vain lyömään Pokemonia. Lienee siis parempi, etten ainakaan itse kokeile Pokemonia sen enempää...

Henkilökohtaisessa FB-profiilissani kyselin myös vinkkejä pelileskeyden kokeneilta tilanteesta selviämiseen. Tärkeää on kuulemma ainakin olla itse kokeilematta, sillä jos pelin havaitsee jotenkin hyväksi, ei pelaamisesta nalkuttaminen ole enää uskottavaa. Peliriippuvuus myös havaintojen mukaan on pitkälle jatkuvaa: addiktio hellittää vasta, kun uusi peli ilmestyy. Synkimpien skenaarioiden mukaan paluuta ei enää ole.

Tilanne saattaa äityä vakavaksi. Senpä varalta voisinkin laatia listan asioista, joita ei saa tapahtua, tai joiden tapahtuessa tarvitaan seuraamuksia. Rakkaus on rajoja, kuten lastenkasvatusoppaansa lukeneet tietävät. Meidän pitää keksiä säännöt rakkaudelle ja eritoten pelaamiselle.

1) Jos pelaavan Killen syliin istuessa saan pyynnön lakata häiritsemästä, on seurauksena kolmen tunnin pelikielto.
2) Jos pelaavan Killen syliin ilman housuja istuessa saan pyynnön lakata häiritsemästä, on seurauksena välitön pelin menetys ikuisiksi ajoiksi tai ainakin viikoksi, silläkin uhalla, että Pokemonit mätänevät metsiin kuin marjat ja sienet.
3) Jos peliriippuvuus aiheuttaa velvollisuuksien laiminlyöntiä, on seurauksena ohjaus terapiaan.
4) Jos joudun ääntelemään Pokemonin lailla huomiota saadakseni, saa Kille nukkua olohuoneessa ja miettiä asioiden tärkeysjärjestystä.
5) Minkäänlaisiin Pokemon-asuihin en suostu pukeutumaan, missään olosuhteissa. 
6) Myönnytyksenä sanottakoon, että kohtuullisuuden nimissä voin suostua katsomaan Pokemon-elokuvan, kunhan leffaherkut ovat asianmukaiset.

Pokemon saa minusta esiin näemmä todella pirttihirmuja piirteitä. On ehkä parempi uskottavuussyistä jättää kertomatta, että joskus olen haaveillut oikeassa elämässä seikkailevista Pokemoneista. Pokemonit tekisivät maailmasta ehkä pikkuisen paremman paikan.

Onko lukijoilla samoja kokemuksia pelileskeydestä? Tai onko Pokemonin pelaajia ruutujen toisella puolella? Kaipaan myös vinkkejä leskeyden keskelle.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. täältä löytyy ainakin yks fanaattinen pokemonin pelaaja... tota uusinta joudun tosin odottamaan vielä pari viikkoa, sattuu ihan katsoa näitä kuvia siitä :(

  VastaaPoista
 2. Minä joudun jonkin aikaa olemaan pelileski aina silloin, kun uusi Änäri ilmestyy. Tänä vuonna positiivista oli se, että muija sai pelata pahimman alkuhuumansa pois sinä aikana kun itse lösötin koulun penkillä, mutta kyllä joskus minunkin sisäinen pirttihirmuni näyttäytyy kun toinen vain hakkaa pleikkaria ja itsellä on kamalan tylsää :D Ehkä voisin kokeilla noiden sääntöjen toimivuutta. Tosin suostuin jo tässä vastikään menemään elokuviin kun siellä pyöri Sel8nne, se uusi jääkiekkolegendan elämänkertaan perustuva dokumentin tapainen, eikä se loppupeleissä edes ollut niin pitkäveteinen kuin mitä olin kuvitellut. Taidan olla itsekin hurahtamassa tuohon jääkiekkoon, mikä on ihmeellistä koska yhteen aikaan inhosin ihan kaikkea millä oli mitään tekemistä urheilun kanssa :o

  Mutta niin, suosittelen että kehität itsellesi jotain vähemmän tylsää tekemistä sille ajalle jonka Kille viettää Pokémonin maailmassa. Jotain sellaista minkä parissa uskot viihtyväsi useamman tunnin putkeen, minulla sellainen aktiviteetti taitaa olla roolipelaaminen. Jos tilanteesta täytyy jotain hyvää repäistä, niin se on varmaan sitten juurikin se että toisen pelatessa saa itse tehdä mitä haluaa, ilman että kukaan tylsistyy tai joutuu kuuntelemaan murnutusta siitä ettei saa tarpeeksi huomiota :D Kyllä hätä keinot keksii!

  Terveisin,
  superfunkyduck

  VastaaPoista
 3. Tuo kuulostaa aika pitkälti mun elämältä exän kanssa, eli tiedän kyllä KAIKEN pelileskeydestä!Nuo säännöt vähän huvitti, olis itekin vissiin pitänyt kokeilla samaa, varsinkin kun syliin kesken pelaamisen yrittäessä sai yleensä vastauksen "älä häiritse" tai "pois eestä".

  Terveisin entinen änäri-, warcraft-, ym. leski :)

  VastaaPoista
 4. Meillä pelileskeyden ongelmaa ei koskaan syntynytkään: molemmat olemme fanaattisia pelaajia, ja kun konsolit, käsikonsolit ja PC:t yhteenlaskettuina pelivälineitä on 6, on molemmille aina tekemistä. Tosin, ongelmaksi muodostuu joskus se, että näemme toisiamme vain vaihtaessa koneelta toiselle, kun toinen haluaa pelata jotain muuta. Onneksi ajan kanssa on opittu asettamaan rajoja pelaamiselle. :)
  Ratkaisuksi pelileskeyteen ehdotan, että sovitte Killen kanssa yhdessä miten monta tuntia päivässä on sopivaa pelata niin, ettet tunne itseäsi hylätyksi, mutta että Kille saa täytettyä pelihimonsa.
  - Cid

  VastaaPoista
 5. Laita ite se ipad pois ja mieti uuelleen

  VastaaPoista