Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Venäjän homopropagandalaki: Viikon kannanottajat - Björn Borg ja Helsingin kaupunginvaltuusto

 Ruotsalainen vaatemerkki Björn Borg avaa Venäjälle verkkokaupan kaikissa sateenkaaren väreissä.  Björn Borg in Moscow Times issa julka...

 Ruotsalainen vaatemerkki Björn Borg avaa Venäjälle verkkokaupan kaikissa sateenkaaren väreissä. 


Björn Borgin Moscow Timesissa julkaisemassa mainoksessa värikkäät alusvaatteet on pinottu päällekäin niin, että ne muodostavat yhdessä sateenkaaren. Merkin tiedotteen mukaan kyseessä on kannanotto Venäjän homopropagandalakiin. Kampanjalla Björn Borg haluaa ilmaista tukensa seksuaalivähemmistöille ja levittää viestiä tasa-arvoisen yhteiskunnan puolesta.

Mainos on nähtävissä alapuolella. Suuressa roolissa sateenkaaren värit ovat myös Björn Borgin uuden verkkokaupan etusivulla. Verkkokaupan voi tsekata täältä.


Hieno homma Björn Borgilta. Hienoa, että uskallusta löytyy! Mielenkiinnolla seuraan, mitä tästä seuraa.
 
Suomessakin Venäjän propagandalaista on keskusteltu eilen Helsingin kaupunginvaltuustossa. Thomas Wallgren (sd) esitti aloitteessaan Helsingin ja Pietarin ystävyyskaupunkisuhteen irtisanomista, juurikin homopropagandalain takia. Aloitteesta keskustellessa viiltävän terävän älynsä osoittivat ainakin keskustan Markku Vuorinen, niinikään demari Ilkka Taipale sekä perussuomalaisten Harri Lindell. Lindellin mukaan Suomen ei ole järkevää puuttua Venäjän asioihin. Myös Vuorinen oli samoilla linjoilla kysyessään, kaivataanko valtuustossa uutta talvisotaa. Ilkka Taipale taas jatkoi homosaatio-hengessä todetessaan jatkuvan sateenkaariasian tuputuksen olevan rasittavaa, maailmassa olevan vakavampiakin ihmisoikeusongelmia ja toivovansa, että lihaa syövät heterot saisivat olla hetken rauhassa.

Typeriä kommentteja kaikilta, mutta ihan erityisen paljon stereotyyppiseltä sketsihahmolta onnistui kuulostamaan Ilkka Taipale. Ihan totta, Taipale-hyvä. Koko Helsingin kaupunginvaltuuston voisi lakkauttaa, jos kaikki asiat voisi sivuuttaa sillä, että on olemassa vakavampiakin ongelmia. Hirveän ikävää on myös se, että koet toisten ihmisten ihmisoikeudet rasittavina. Jos kokee toisten ihmisten oikeuksien ajamisen rasittavana, ei hirveästi kannattaisi huudella omien rauhassaolemisen oikeuksiensa puolesta, koska 1) oma rauhasi ei ole millään tapaa uhattuna ja 2) lihaa syövä hetero on niiiiin läpäksi taipunut ilmaisu, että yhtä hyvin olisit voinut vakuutella ihmisiä mielipiteestäsi lainaamalla rivin Mielensäpahoittajasta. Kyllä ei ole valtuuston asia nämä ihmisoikeudet.

Järjen ääntäkin onneksi valtuustossa kuultiin: vasemmistoliiton Veronika Honkasalo huomautti asiallisesti ja täysin oikein, että vähemmistöistä puhuttaessa on muistettava heidän olevan läsnä kaikkialla, myös kaupunginvaltuustossa. Se on asia, joka tulisi muistaa kaikkialla. Seksuaalivähemmistöt ovat ryhmä, joka on läsnä kaikkialla. Meitä siis ei voi ulkoistaa omaksi ryhmäkseen, oman elämänsä ulkopuolelle. Ryhmäksi, joka on aina jossain muualla kuin missä itse elää ja puhuu typeryyksiä. Sillä vaikka kuinka Ilkka Taipale haluaisi, sateenkaariasioiden tuputtamisen lopettaminenkaan ei poista seksuaalivähemmistöjä.

You Might Also Like

1 kommenttia

  1. Hei homopoika! Onko sulla jossain postausta, jossa kerrottais sun "kaapistatulemistarina"? Jollei ole, olisi mahtavaa jos sen kirjoittaisit :)

    VastaaPoista