Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

"Liikaa homotusta" ei ollutkaan sketsiohjelma

Yle TV2 esitti eilen suomalaisen komedian maratonin. Ilta alkoi Silminnäkijä: Liikaa homotusta-ohjelmalla ja jatkui Pasilan ja Jopet-show&#...

Yle TV2 esitti eilen suomalaisen komedian maratonin. Ilta alkoi Silminnäkijä: Liikaa homotusta-ohjelmalla ja jatkui Pasilan ja Jopet-show'n parissa. 

 

Ylen Silminnäkijä: Liikaa homotusta-ohjelma esitteli Suomen tv-katsojille kaksi uutta, rakastetuimpien Putous-hahmojen veroista, sketsihahmoa. Erityisesti vanhoja hyviä aikoja Halosen mädättämän homoyhteiskunnan tilalle kaipaava Jani Viinikainen ja suuret silmät kiiluen Raamatun sanomaa tulkitseva vakaumuksellinen kristitty Maria Rajakari naurattivat. Kyllä on hyvät käsikirjoittajat löytyneet ohjelmalle! Viinikainenkin ihanku Pasilasta! Nyt on vastinetta YLE-verolle!

Eiku mitä ei, tää onkin ajankohtaisohjelma, ei torstain komediaputki. Sipsit takaisin pussiin ja homot takaisin kaappiin. Asiatyyli päälle ja kirjoitushommiin, tästä tulee vakava asiamerkintä blogiin.

"Kyse on kuitenkin vähemmistön eikä enemmistön asiasta."

Nimenomaan, Maria Rajakari. Ymmärrätköhän ajattelusi sokeutta itse? Olet käsittääkseni nainen, ja samalla tavalla naisten oikeuksista on väännetty loppujen lopuksi aika vähän aikaa sitten. Kristillisissä piireissä väännetään paikoin yhä. Seksuaalivähemmistöjen vertaaminen naisiin on toki moneen kertaan pelattu kortti, mutta omat oikeutensakin vasta hiljattain saanut nainen vastustamassa muiden oikeuksia on aina sellainen shakkinappula, josta en pääse yli enkä ympäri. 

Nettisivusi kertovat myös vammaisesta lapsestasi. Tahtomattaan vähemmistöön kuuluvista ihmisistä on kyse vammaistenkin kohdalla. Ymmärtäisivät nyt olevansa vähemmistöä ja tyytyisivät osaansa. Miltä tuntuu ajatus kehitysvammaisten ihmisoikeuksien polkemisesta? Sattuuko kenties?

Haluaisin ihan julmetun paljon tietää, mikä vähemmistön oikeuksissa oikein pelottaa? Millä tapaa ne ovat enemmistöltä pois? Millä tapaa ne rajoittavat enemmistön oloja? Sekö siinä juuri pelottaa? Ajatus siitä, että enemmistön valta enemmistönä vähenee, jos vähemmistö kasvaa?

Jani Viinikainen sen sijaan oli hellyyttävä hahmo, kaikessa karskiudessaan pehmeä nallekarhu. Hahmon voisi puhetapaa ja sanavalintoja myöden siirtää vaikka animaatiosarja Pasilan hahmoksi. Tai oikeastaan Viinikainen on ehkä juuri Pasilasta poimittu. Tuulesta temmattu huoli Setan otteesta ja siitä, kuinka  

"Seta kannustaa poikia laittamaan mekon päälle kun menevät tarhaan tai kouluun"

on hulvaton. Toisaalta ihmisen aito huoli on aina vakava paikka eikä sille pidä virnuilla. Viinikaisen vahva puolustuskanta herätti vain ajatuksia siitä, millainen trauma kaiken takana on. Onko Viinikaisen oma poika halunnut pukeutua mekkoon? Tai Viinikainen itse? Kuka on kieltänyt? Jos näin on, ja vaikkei olisikaan, kannattaa ihan rohkeasti kokeilla, vaikka ihan salaa itseltäänkin. Varsinkin kesäaikaan tuulenvire mekon alla pitää nivuset raikkaina Halosen mädättämässä yhteiskunnassakin.

Ja ei, kenestäkään ei tule homoa tai lesboa siksi, että Seta käy kouluissa puhumassa. Onnellisempi ja tasapainoisempi toivottavasti, mutta seksuaalisuus ei herranjestas yhdellä kouluvierailulla muutu. Jos kouluissa kiertävät puhujat vaikuttaisivat noin vahvasti lasten ja nuorten identiteettiin, olisin minä jo huumehelvetistäni kirjan kirjoittanut seurakunnalla työskentelevä kuvataiteen emeritusprofessori. Ai niin, ala-asteella koulussani vieraili myös eestiläinen barokkiyhtye. Minulla olisi siis myös vahva kiinnostus barokkimusiikin soittamiseen. Voin kertoa, että mitään näistä ei ole. Ei kannata siis liikaa huolehtia kouluvierailuista. 

"Jos sä liian voimakkaasti ajat jotain asiaa niin sillon myös vastapuoli herää".

 Heräisit nyt herranjestas sinäkin, Maria Rajakari, ja miettisit ihan kaikessa rauhassa, että kuka tässä on voimakkaasti ajanut? Mikähän puoli tässä on tuominnut vuosisatojen ajan homoja syntisiksi ja helvettiin ja pitänyt epäihmisenä ja yhä edelleen rajaa vähemmistön eriarvoiseen karsinaan? Soita kelloa, kun luulet tietäväsi vastauksen ja saat vastausvuoron. 

Ajatuksesi siitä, että Maailmassa nyt vaan aina jotain kiusataan, eikä siitä saa nostaa meteliä, jotta yhteiskunnassa säilyisi rauha on julma ja kylmä ajatus perhepäivähoitajalta. Toivon syvästi, että kukaan lapsi ei ole omaksunut sinulta minkäänlaisia oppeja elämäänsä. 

"Ennenhän siellä (Linnan juhlissa) oli Marskin ritareita, nykyään on sitten jotain muita ritareita." 
 on Viinikaiselta repliikki, jonka aion teettää sisustustarraksi ja liimata olohuoneeni seinään. Hauska ja suorastaan hersyvä, toimii. Ehdottomasti paras lohkaisu koko lähetyksessä.

Ohjelmassa pohdittiin myös sitä, onko nykymaailmassa enää luvallista olla hetero. Nyt ihan totta, vaadin konkreettisen todisteen ja kuvauksen tosielämän tilanteesta, jossa hetero on kohdannut heterofobiaa. Ja ei, nyt ei puhuta siitä, kuinka hetero on joutunut näkemään Salkkareissa homon tai lukemaan teksti-tv:n uutisista homoliittouutisen. Haluan tilanteen, jossa hetero on heteroutensa vuoksi kokenut todellista itseensä kohdistuvaa uhkaa

Samaan syssyyn joku asiantuntija voisi myös kertoa siitä tasa-arvosta, jota Hetero Pridellä nyt halutaan heteroille hakea. Mikä keskeinen tasa-arvon alue heteroilta puuttuu? Vastaukseksi ei edelleenkään käy jo edellisessä kohdassa mainitut homouutiset teksti-tv:ssä, vaan konkreettinen asia, jota hetero ei heteroutensa takia voi tehdä.
Lopuksi haluan vielä toivottaa onnea ja iloisia vuosia Jani Viinikaiselle tulevaisuudessa teini-ikäisen poikansa kanssa. Kun vanhempi oikein kunnostautuu homojen vastustamisessa, on kapinoivan teinin loogista vastareaktiona kiinnostua kielletystä hedelmästä ja antautua oikein railakkaaseen homoiluun. Siitä tulee hauskaa.

You Might Also Like

14 kommenttia

 1. auttaako noiden haukkuminen
  http://yle.fi/uutiset/vanhempien_asenteet_pitavat_opettajat_kaapissa/6815104

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenen haukkumisesta mahdat puhua, arvon Anonyymi?

   Poista
 2. Hyvä Eino!
  Argh, en muista koska oisin ollu nän vihanen.
  Ainakin maksan YLE-veroa tulevaisuudessa ilomielin

  VastaaPoista
 3. Hienosti olet onnistunut kiteyttämään samat asiat mitä itsekkin jäin miettimään ohjelman katsomisen jälkeen.

  VastaaPoista
 4. Jani on varmaan saanut ryhmä alen kun on tilannut noita paitojaan. Täällä eilisten lisäksi pari muuta klassikkoa. http://persuista.blogspot.fi/2012/01/jani-viinikainen-perussuomalaisten.html?m=1

  VastaaPoista
 5. Kun minä kävin vielä koulua, saapui nuoria valistamaan korkeintaan kristillinen nuorisotyöntekijä. Ei kannustanut homouteen hän. Ei sitä kyllä tehnyt kukaan muukaan, päinvastoin. Miksi minusta siitäkin huolimatta tuli homoseksuaali? Hmm.

  VastaaPoista
 6. "Suuri homosaatio" -ilta oli pettymys – hirveä pannukakku. Pääosissa olleet Viinikainen ja Rajakari olivat juuri sitä samaa uskovaista heteroseksimiä ja sukupuolinormatiivisuutta edustavaa genreä jota näimme jo homoillassa vuosien tarpeiksi. Luomista, Raamattua ja muuta ihmisoikeuskysymysten kannalta yhdentekevää hömppää oli tarjolla merkittävä osa puolesta tunnista. Tää kaikki on ni-i-in nähty jo.

  Viinikaisen ajattelun keskeneräisyys ja kehittymättömyys oli kuitenkin silmiin pistävää. Valitettavasti ajan tapa on, että toimittaja vain kuvaa ja nauhoittaa mitä haastateltava sanoo tarttumatta mihinkään, esittämättä jatkokysymyksiä ja – herra paratkoon ehdottomasti! – kyseenalaistamatta haastateltavan sanomaa. Viinikainen toistaa ajatusta siitä etteivät heterot ole tasa-arvoisia. Minusta homosaatio-illan suurin floppi ole se, ettei toimittaja porautunut tähän väitteeseen. Olisi herkullista nähdä miten tyhmä Viininainen todella on kun tätä teesiä ruvetaan analysoimaan kriittis-rationaalisesti. Mies parka on todella solmussa maskuliinisuuden kanssa ja tarvitsisi kipeästi terapiaa. Hänen harhansa siitä että hänen kaltaisensa vihamieliset homofobikot ovat enemmistönä Suomessa likenee epätervettä. Tarttumasi pukeutumiskommentti on toinen erinomainen esimerkki.

  Viinikaisen limbojen rinnalla Rajakarin perusteeton heteroperheiden idealisointi, "on parasta olla valtavirtaa, marginaalissa on kamalaa" ja vaientaminen olivat aika pieniä ihmettelyn aiheita. Hän kuitenkin viittasi netissä kerättävään addressiin "perinteisen" avioliittokäsityksen puolesta. Niistä 38 tuhannesta allekirjoituksesta julkisesti on tehty ehkä puolet. Niistä joita voi arvioida noin joka 20. on akuankka, jeesus tai joku muu taruolento. Saman verran joukossa on yhteisallekirjoituksia tai riittämättömien tietojen vuoksi kelvottomia allekirjoituksia. Edelleen, pikaisellakin halulla onnistuin bongaamaan yhden kuopiolaisen kristillisteokraatin listalla kolme kertaa ja entisestä kotipitäjästä lahkolaisen kahdesti. Sanoisin että addressin todellinen allekirjoitusten määrä on siis lähempänä 30 tuhatta. Vertailun vuoksi kansalaisaloitteessa allekirjoituksia on 155 000 eikä siinä ole kuolleita sieluja mukana.

  Lyhyen kameon homosaatioillassa tehnyt Jani Salo esitti illan suurimmaan valheen: Hetero Pride ei ole ketään vastaan. Mikään koko ohjelmassa, FB-sivulla tai -ryhmässä esitetty ei tue tätä väitettä. HP:ssä ei ole mitään iloista tai leikkimielistä vaan kaikesta siihen liittyvästä puheesta kuultaa läpi heteroseksismi ja homofobia.

  VastaaPoista
 7. Voi homosaatio sentään! :D Jokaisella on oikeus mielipiteeseensä, mutta koville otti katsoa tätä ohjelmaa. Enpä ole huomannut, että homoja tunkisi joka tuutista. Ai niin, paitsi itsenäisyyspäivänä, kun on ne homojen juhlat linnassa! :)

  Kunpa jokainen voisi olla oma itsensä. Meidän on pystyttävä elämään yhdessä ja myös Rajakarilla ja Viinikaisella on oikeus mielipiteisiinsä, vaikka en ole samaa mieltä heidän kanssaan.

  VastaaPoista
 8. http://www.menaiset.fi/artikkeli/ajankohtaista/ihmiset/usko_teki_homosta_heteron

  Joko olit kuullut tuosta Me Naiset-lehden artikkelista?

  VastaaPoista
 9. Viinikainen taisi tokaista lopussa myös jotain, että hyväksykää minut, niin minä hyväsyn teidät. Mitähän mahtoi tuolla tarkoittaa, eikä varmaan ollut loppuun asti mietitty. Varsinkaan jos peilaa siihen, että hän sanoi pettyvänsä jos hänen poikansa onkin homo. Siinä ei taida isän mielipiteen hyväksyminen herättää sen suurempaa hyväksyntää poikaa kohtaan, tai lieventää pettymystä.

  Tunteita herättävä. Enkä tarkoita positiivisia. Siitä olen samaa mieltä, että homosaatioota on tietyllä tavalla ilmassa. Mutta siksi pitäisikin miettiä syytä, miksi niin oikeasti on, ja tarvisiko niin edes olla?! Eikö voitaisi sitten ruveta myös piinaamaan "viihdelehtiä" siitä, miksi otsikoissa on aina Matti Nykänen, eikä joku tavis...

  VastaaPoista
 10. Mun ehdoton suosikki oli kyseisessä ohjelmassa kun pojut suunnitteli heteroprideä ja puhuivat jotain tähän tyyliin.. "Tää ei suuntaudu ketään vastaan millään tavalla ja et ihan hupimielisest jutust on kyse". Sitten pohtivat yhdessä et vois olla "yks iso kyltti et seis homosaatiolle" johon kaveri komppaa et "joo se ois ihan hauska". Siis ihan oikeesti?

  Ps. Tää blogikirjotus oli loistava!

  VastaaPoista
 11. Itse henkilökohtaisesti en edes vaivautunut katsomaan ohjelmaa, mutta tämän tekstin kyllä luin ja lähinnä vain nauroin, koska kirjoitit niin hauskasti ja osuvasti, etenkin viimeinen lause oli kultaa!

  Olen onnellinen, etten katsonut, todennäköisesti olisin suuttunut niin paljon, että olisi kallistelkkari lentänyt kalliista ikkunasta ulos päin kallista autoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,oo ilonen ettet kattonu,koska mulla oli niin lähellä,että oisin heittäny telkkarin ikkunasta kadulle jonkun viattoman ohikulkijan niskaan. :D

   Poista
 12. En kans pystynyt katsomaan ko. ohjelmaa, joten kiitos tästä postauksesta.
  Suomessa monissa asioissa vaikka väitetään, et ollaan niin suvaitsevaisia ja tasa-arvosia ei oikeesti kuitenkaan olla. Eli musta minkää keskustelu syrjinnästä ei ole turha. Eikä erilaisuutta voida näyttää liikaa. Erilaisuus on maailman luonnollisin asia. Sitä odotelleessa, et millo kaikki sen tajuu...
  En oo muuten ikinä tajunnu tota "äääk homoja salkkareissa" koska hei Larias o niin paras :D

  VastaaPoista