Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Huomenna jatkuu Salkkarit, oujee!

Huomenna maanantaina on suuri päivä! Salkkarit nimittäin palaavat ruutuun!  Olen blogissa valitellut ahdistustani kesän loppumisesta:...


Huomenna maanantaina on suuri päivä! Salkkarit nimittäin palaavat ruutuun! 


Olen blogissa valitellut ahdistustani kesän loppumisesta: tulee kylmä, vapaus riistetään, täytyy mennä luennoille, täytyy laittaa vaatteita, ei voi juoksennella shortseissa ulkona. 

Yksi asia kuitenkin on, jonka myötä voin hitaasti luopua kesästä ja antaa syksylle luvan. Se on Salattujen elämien palaaminen ruutuun!


Tottakai nyt tietyt tahot ovat helisemässä, Salkkarit kun tunnetusti on pahimmanluokan homosaation levittäjä: Salkkareiden noin kahdestakymmenestäviidestä päähenkilöstä huimat kolme ovat homoseksuaaleja. Tällaisista homoasioista kuuleva lapsi voi asioiden merkityksiä ymmärtämättä käyttää sanaa väärin, mihin tietenkin huoltaja voi reagoida vain säntäämällä mediaan kauhistelemaan tätä katastrofaalista homosaatiota, jonka uhriksi hänen viaton lapsensakin on joutunut. Asiaa kun ei voi hoitaa asiasta keskustelemalla, sillä lapsi saattaa usein olla niin tyhmä, ettei ymmärrä järkipuhetta.

Eipä sillä, vähän saman tyyppisesti hoidettiin Salkkareiden katselu myös minun nuoruudessani: kun Kallen homoilu kävi hurjimmillaan, meillä pistettiin televisio kiinni "meillä ei tällaista homoilua katsota"-hengessä. Harmi silleen, että vahinko oli yllättäen jo päässyt tapahtumaan ja taloudessa kasvoi ilman Salkkareitakin ihan oikea homo.


 Joka tapauksessa, Salkkarit jatkuvat huomenna. Etukäteen on jo nostettu kohua kannibalismiin viittaavalla trailerilla. En suhtaudu kovinkaan innolla mihinkään kannibalismi-juonenkäänteisiin. Tuntuu sen verran absurdilta ajatukselta jopa Salkkareille, että haistan palaneen kohunherättämisen käryä. Niinikään yhdentekevää itselleni on myös Ossin, Heidin, Joonatanin ja Cindyn parinvaihtopiiri. Who cares! 

Ismon syöpäkin on juonenkäänteenä ilmiselvä: Ismoa ei vaan voi kirjoittaa sarjasta ulos, se olisi sarjalle varma kuolinisku. Ei se mitään kuole, vaan paranee syövästään kuten moni muukin nyky-Suomessa.

Innolla odotan sen sijaan Kallen äidin arvoitusta: onko Liisa Laitela sittenkin elossa? Vai onko Kallella salaperäinen äitihahmo, josta kukaan ei ole koskaan puhunut? 

Kaikkein suurimmalla jännityksellä odotan kuitenkin Lariaksen tulevaisuutta: lipsahdin lukemaan juonipaljastuksia, mikä ei sinäänsä muuttanut mitään: olin arvannut tulevat, melko ilmiselvät "käänteet" jo hyvissä ajoin keväällä. 

Vuodatin jälleen yksinäisen kyyneleen katsoessani kolmatta kertaa Salkkareiden kevään päätösjakson tänään. Sen verran uskallan juonipaljastuksiin viitata, että todennäköisesti tässä syksyn varrella saa kyynelehtiä lisää. Huomenna siis nessukaupoille, ja tv-vastaanottimen ääreen tuttuun aikaan klo 19.30!

You Might Also Like

4 kommenttia

 1. Salaa jo ootinkin Salkkarit palaa -postausta ja kyllä se vaan niin on että siitä se syksy alkaa kun arkisin puoli kahdeksalta on syy liimautua ruudun ääreen :)

  VastaaPoista
 2. En ole seurannut Salkkareita moneen vuoteen. Nyt on syy ollut jo viime keväästä asti: Larias. Täydellinen pari <3

  VastaaPoista
 3. Salkkarit on huonosti toteutettu ja ennalta-arvattava sarja, mutta samalla jotenkin viihdyttävä. Hetkeksi saa laittaa aivot narikkaan. Vuosiin en katsonut, mutta nyt viime vuoden syksystä alkaen taas tullut seurattua :)

  VastaaPoista
 4. Mulle tuo Elias / Lari-kuvio tuo aina vahvasti mieleen omat nuoruusmuistot. Olin 16-17-vuotiaana hiljainen ja arka kiusattu pikkuhomo ja salaa ihailin mun luokalla ollutta suosittua, huumorintajuista ja mielettömän seksikästä uimaripoikaa. Tuo jätkä ei koskaan osallistunut mun kiusaamiseen, vaan jutteli ihan normaalisti ja ystävällisesti ja oli aina tosi reilu mua kohtaan. Koko lukion ajan ihailin häntä salaa ja vasta kun olimme armeijassa samaa aikaa uskalsin kertoa hänelle tunteistani. Ei hän silloinkaan suuttunut tai pilkannut, halasi vaan lämpimästi ja kertoi olevansa sataprosentinen hetero. Intin jälkeen tiemme erosivat, ihastukseni meni naimisiin ja tuli isäksi. Nyt ei olla enää vuosi kausiin nähty, mutta silti aina joskus muistot tulee mieleen ja lämmittää.

  VastaaPoista