Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Siinä täytyy olla rakkautta

Heheei, täällä ollaan! Killen serkun häistä toipuminen vei oman aikansa, siitä pieni blogihiljaisuus. Ajattelin nyt kuitenkin vielä palata ...

Heheei, täällä ollaan! Killen serkun häistä toipuminen vei oman aikansa, siitä pieni blogihiljaisuus. Ajattelin nyt kuitenkin vielä palata viime lauantain tunnelmiin, oli nimittäin vallan hyvät häät! 


Häissä sattui monenlaista. Heti alkajaisiksi vieressäni istuva Killen isotäti otti huolekseen Killen hälyttävän suuren laihtumisen (mitä ei ole tapahtunut). Totesin ystävällisesti tädille, että syödään kyllä hyvin ja monipuolisesti eikä asiasta varmastikaan tarvitse olla huolissaan. Korrekti ja huomaavainen tätihahmo jatkoikin iloisesti todeten, että no sinä ainakin näytät siltä että syöt, mutta älä nyt ihan kaikkea sentään aina syö. Kuten voitte kuvitella, olin vilpittömän kiitollinen tästä huomaavaisesta kommentista. Isotädin kanssa rupattelun sijaan keskityinkin syömään ja juomaan tasaiseen tahtiin. Mielialani parani vasta, kun Kille kertoi toisen sukulaistädin kyselleen, että onko ystäväsikin muotialalla, kun olette molemmat niin tyylikkäitä. Ihanaa, että edes jotkut osaavat käyttäytyä. 

Häiden menu oli muuten todella onnistunut. Erityisesti häränfile oli taivaallista ja suli kielelle. Moitteen sijaa ei ole, eikä tietenkään tarvitsekaan olla. Häämenuja syödessä aina harmittelee sitä, ettei pääse juhlimaan häitä esimerkiksi joka viikonloppu. Tai ei niillä häillä niin väliä, voisin ihan vain käydä syömässä vaikka jämiä seuraavana päivänä, sekin käy! Kutsuja otetaan vastaan.

Häät olivat muutenkin kaikin puolin ihanat. Ohjelmaa oli sopivasti ja juhlapuheet olivat aidosti liikuttavia ja tulivat sydämestä olematta kuitenkaan pateettisia tai teennäisiä. Vaikka hääpari lähipiireineen olikin itselleni tyystin vieras ja heidän historiansa on tuttua lähinnä Killen puheiden perusteella, jouduin itsekin vähän väliä pyyhkäisemään silmäkulmaa.

Olen viime vuosina käynyt melko paljon häissä ja yhtä asiaa en lakkaa ikinä ihmettelemästä: merkittävä osa suomalaisista häistä pidetään ruokottomaan kuntoon päässeissä seurojen taloissa ja vastaavissa rakennuksissa. Juhlapaikoille on selvästi kysyntää, mutta miksi paikat päästetään repsahtamaan niin pahasti? Tässäkin kyseisessä juhlapaikassakin vessanovet aukeilivat ja jumittuivat ja naistenvessan oveenkin oli kiinnitetty lappu, jossa kiellettiin käyttämästä ovea. En ole raksamies, mutta voisin kuvitella, ettei oven korjaaminen tai varsinkaan vaihtaminen olisi kovin suuri tai kallis askare. Itse en ainakaan aio omissa häissäni jännittää, jäänkö jumiin vessakoppiin tai putoaako ikkuna karmeistaan, kuten vuosien saatossa on joissain juhlissa saanut varoa.

Pelkäksi vetistelyksi häät eivät kuitenkaan menneet: paikalla oli tietenkin myös bändi, ja illan edetessä tunnelma yltyikin melko huimaksi: bändi soitti Ihmisten edessä, jota jorattiin Killen kanssa aivan kreiseinä. Neon2:n Kemiaa taas tanssin perinteisen paritanssin ottein Killen mummin kanssa, jota Kille itse ei sillä hetkellä ehtinyt tanssittamaan :D.

"Mites mummi on Homopoikaan suhtautunut?
- No tuolla ne just tanssii yhdessä, katso vaikka itse!"
Killen siskon poikaystävän ja Killen serkun keskustelu

Illan kohokohta oli kuitenkin kesken tanssin väliimme ilmestynyt Timo Soinin näköinen mies. Mies kysyi vaativaan sävyyn, että kumpi lähtee tanssimaan? Itse vähän hämmennyin ja koitin ehdottaa, että jos tässä nyt vaan kaikki tanssitaan kollektiivisesti ringissä, mutta Kille lähti miehen pyöritettäväksi. Valssin pyörteissä mies oli kertonut, kuinka 10-vuotias poikani kysyi, että miksi maailma on niin julma, ettei kaksi miestä voi mennä naimisiin ja jouduin vastaamaan että en tiedä. Niin sitä usein saa yllättyä ihmisiä tavatessaan. Luojan kiitos joskus jopa positiivisessa mielessä.

  "10-vuotias poikani kysyi, että miksi maailma on niin julma, ettei kaksi miestä voi mennä naimisiin ja jouduin vastaamaan että en tiedä"
Timo Soinin näköinen mies Killelle

 Juhlat olisivat jatkuneet luultavasti aamuun asti, mutta vähän uupuneina ja toisaalta myös Dynamon janoisina lähdimme kohti kotia jo isovanhemmille ja muille iäkkäämmille vieraille tarkoitetulla aikaisemmalla paluukuljetuksella.

 Ennen lähtöä häissä oli kuitenkin ilotulitus. Elokuun alun hämärä on jo sen verran hämärää, että ilotulitus erottui kauniisti taivaalta. Juhlava lopetus viralliselle ohjelmalle.


 Tähän loppuun vielä kuva meikämandoliinista ja Killestä häissä, hääasuissa. Kuvassa näkyy, joskin ehkä vähän heikosti, jo etukäteen keskustelua herättänyt Killen hattu. Toisin kuin etukäteen otaksuimme, ei hatusta tullut minkäänlaista negatiivista kommenttia. Eikä toki ollut syytäkään tulla, sillä hattu on mainio. 

 Näitä kuvia otettiin huomattavan laaja setti, joten tulette luultavasti näkemään näitä myöhemmin vielä lisää! 

Miltäs hääasut näyttävät teidän silmiinne? Ainakin Killen blogin puolella tuli jo kovasti kehuja! Oletteko te, lukija-mussukat, päässeet juhlimaan häissä tai muissa suuremmissa kesäjuhlissa?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Aikas ihanat häät teillä näyttää olleen. Tosi mukavaa kuulla että juhlitte poikaparina yhdessä ja saitte positiivista ja hyväksyvää palautetta. Mitenköhän ois mennyt täällä lestadiolaisella pohjanmaalla?? Hmm....

  Asuvalintojanne ei voi kuin kehua. Rentoa ja nuorekasta ja silti tyylikästä kesäjuhla pukeutumista. Osoittaa jälleen kerran, että kun hankittu vaate on laadultaan hyvä, niin sitä voi luovasti yhdistellen käyttää niin arjessa kuin juhlassa. Ekonomista, ekologista ja esteettistä.

  Killen hattu sopi hänelle kuin, no, hattu päähän. Pirteä ja raikas, ihanan erilainen.

  Kukkahattu tätien puheista ei kannata pahastua, tädit vaan ovat sellaisia, että katsovat oikeudekseen laukoa "epämiellyttäviä totuuksia" sen kummemmin miettimättä. Mun mielestä sä olet kuin "jykevä suomalainen graniittinen peruskallio jonka suojassa Killen kaltainen hentoinen ansarikasvi voi turvassa kasvaa ja kukoistaa". (Heh menipäs nyt varsin lyyriseksi) No tärkeintä on kuitenkin se että olette onnellisia toistenne seurassa, ei se miltä jonkun silmiin näytätte.

  Kiitos hienosta postauksesta kauniiden kuvien kera. Niitä on kiva katsella, Teidän tulevia kesähäitänne odotellessa...

  VastaaPoista
 2. Hauskoilta kuulosti teidän häät :) Ja en voinut kuin nauraa tuolle Killen tädin kommentille :D

  Itse olen aikuisiällä ollut vasta yksissä häissä ja ilman avecia melkolailla tuntemattomista ihmisistä koostuneessa seurassa olo oli välillä vähän orpo ja siellä olisin varmaan ottanut keskustelukumppanikseni vaikka jonkun hömelön tädinkin, jos sellainen olisi viereeni istutettu... :) Seuraaviin häihin, jos sellaisia tuttavapiiriin osuu, pitää yrittää metsästää se avec mukaan että voidaan olla sitten yhdessä orpoja :D

  VastaaPoista
 3. Oi tätihahmo kuulostaa upealta ihmiseltä :D Se on aina myös yhtä ihanaa, kun käy sukuloimassa, ja joku tätihahmo tulee toteemaan, että "oletpas sinä kasvanut," ja pituuskasvu on loppunut vuosia sitten :D
  Onneks muut häävieraat vaikutti ainaki tän postauksen perusteella oikein mukavilta c:

  Häissä oon viimeks ollut alle kouluikäisenä, ei tuppaa lähipiirissä ihmiset menemään naimisiin :D Isosen hommissa on kuitenkin onneks päässyt riparilaisten juhliin aina välillä käymään, ei sielläkään tosin oo turhaan kauaa kehdannut aikaan viettää :D


  VastaaPoista
 4. Ei häiden häitä eikä muitakaan kemuja tänä kesänä. Omat kakskymppisetkin meni penkin alle, vieraita ei juurikaan saapunu...
  Ensi vuonna sitten muutamatkin sukulaisten rippijuhlat ja josko jonkun häihinkin välillä pääsis... Elämäni aikana oon ollu yksissä häissä ja niissäkin morsiusneitona joten näkökulma oli erilainen.

  VastaaPoista
 5. Hei! Hieno blogi! Tämä tulee nyt vähän myöhään, mutta mietin, mikä juhlatila tämä mahtoi olla? Kiitos etukäteen. :)
  T. Anu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Kiitos! Rymättylän VPK-talo tai jokin vastaava paikka se oli :).

   Poista