Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Raivostuttava munattomuus Venäjän edessä

Kukaan tuskin voi olla arvaamatta ajatuksiani Venäjän homopropagandalaista.  Homopropagandalaki lienee blogin lukijoille jo tuttu. ...


Kukaan tuskin voi olla arvaamatta ajatuksiani Venäjän homopropagandalaista. 


Homopropagandalaki lienee blogin lukijoille jo tuttu. En siis mene sen tarkemmin lain yksityiskohtiin. Sanomattakin lienee selvää, että laki on minusta ahdistava, suorastaan kuvottava. Suomessa monilla tuntuu olevan Venäjää kohtaan hyvinkin vahvoja historiaan pohjautuvia antipatioita. En ole oikein ikinä osannut ymmärtää sitä, ja olen parhaani mukaan yrittänyt saada ihmisiä ymmärtämään tällaisen ajattelun järjettömyyden. Valitettavasti homopropagandalain tyyppiset notkahdukset päästävät omankin mielikuvani notkahtamaan. 

Pahinta mielestäni on kuitenkin varsinkin lehtien keskustelupalstoilla näkyvä monien suomalaisten asennoituminen lakiin. Lakiuudistusta pidetään jopa hyvänä, koska "homoja tuputetaan muutenkin joka paikassa". Vaikuttaa aivan siltä, että muuten äärimmäisen uhkaava ja pahaa verta synnyttävä Venäjä olisikin yhtäkkiä muuttunut näiden ihmisten silmissä vähän paremmaksi. Se on minusta pelottavaa. 

Onneksi meillä on Paavo Arhinmäki, jonka sateenkaarilipun heiluttamisesta MM-kisakatsomossa olen valtavan iloinen, kiitollinen ja ylpeä. Hienoa, että jotkut uskaltavat. Hienoa, että se joku on juuri Suomesta. Rakkaan kotikaupunkini Turun typerät Putin-nuoleskelut kunniamerkkeineen ja Sauli Niinistön täytesanat ilman sisältöä antoivat jo syytä epätoivoon. Yleinen munattomuus raivostuttaa minua muutenkin, mutta erityisesti se raivostuttaa silloin, kun munaa nimenomaan tarvitaan. Hiljainen myötäily tässä tilanteessa antaa kuvan, että samaa mieltä ollaan, antaa mennä, vaikken uskokaan kenenkään oikeasti olevan sitä mieltä. Puheet siitä, että urheiluun ei pidä yhdistää politiikkaa ovat silkkaa typeryyttä silloin, kun yhdistämättä jättäminenkin on mitä suurimmissa määrin poliittinen teko.

Nyt on erityisen tärkeää nousta vastarintaan ja näyttää, ettei pelkää, vaikka vähän pelkäisikin.

You Might Also Like

5 kommenttia

 1. Oon kasvavaa kauhua tuntien seurannut tuota Venäjän viime vuosien kehitystä. Tuo homopropaganda laki on aivan pöyristyttävä; sen tulkinnan mukaan esim. samaa sukupuolta olevien julkiset hellyydenosoitukset voidaan tulkita olevan rangaistavaa homopropagandan levittämistä. Tuon uuden lain myötä useat seksuaalivähemmistöihin kuuluvat ovat ryhtyneet vakavasti harkitsemaan muuttamista pois Venäjältä.

  Jos yhteiskunta kieltää hellyyden, rakkauden ja välittämisen osoittamisen omalle rakkaalle, niin jotain on todella pahasti vialla. Ajattele jos sut ja Kille voitaisiin pidättää ja heittää vankilaan vain sen takia, että kuljette käsi kädessä kadulla tai halaatte julkisesti. Aivan sairasta!! Miten kukaan voi hyväksyä/ymmärtää tuollaisia lakeja. Nehän menevät suoraan ihmisenä olemisen ytimeen, kieltävät sen mitä tekee meistä inhimillisiä olentoja.

  Mun mielestä Arhinmäen teko Moskovassa oli kunnioitetttavaa. Saattoi hänellä tietysti olla poliittinen ketunhäntä kainalossa, mutta hän ainakin teki jotain, pisti itsensä likoon ihanteidensa puolesta. Toivoisin että Suomen poliittinen johto tuomitsisi Venäjän homovastaisuuden selkeästi ja rohkeasti, mutta pelkäänpä että kauppasuhteiden vaaliminen vie jälleen kerran voiton inhimillisyydestä.

  Yritetään me täällä Suomessa sentään pitää meteliä asiasta ainakin kansalaistasolla. Ja muistaa että meillä on täällä oikeus ja lupa rakastaa ketä ikinä haluamme. Voimia ja suukkoja sulle ja Killelle! Olkaa rohkeita ja rakastakaa toisianne vaikka välillä tää maailma voi tuntua ihan järjettömältä.

  VastaaPoista
 2. Nimenomaan... Suomi on jäänyt näköjään 70-luvulle, edelleen pitää kaikessa mielistellä Venäjää. Aivan älytöntä.

  VastaaPoista
 3. Tuo "homostelua tuputetaan joka paikassa" -ajatus osoittaa ettei sanoja/kirjoittaja ole millään tapaa sisäistänyt ajatusta ettei seksuaalisen halun kohteella ole mitään vaikutusta ihmisen oikeuksiin tai velvollisuuksiin. Se paljastaa että hän pitää edelleen heteroseksuaalisuutta parempana vaihtoehtona. Heterous näkyy kaikkialla joten miksei homouskin?

  VastaaPoista
 4. ARHINMÄKI ON KOVA JÄTKÄ

  VastaaPoista
 5. Ja kuinka siinä kävikään? Arhinmäkeä eniten ovat arvostelleet persut, jotka ovat todella tehokkaasti ryhtyneet nuolemaan Putinin hanuria. Eli onko nykyinen Venäjä persujen ihannevaltio? Ja paluu kekkosslovakian aikaan venäläisten nuolemisineen, on täyttä juhlaa persuille.

  Sitä minä vaan tässä kyselen.

  VastaaPoista