Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Pihalla - taidetta ulkoilmassa

Eilen juhlittiin Turun Koroistenniemellä Pihalla-ulkoilmataidenäyttelyn avajaisia.   Näyttelyn taiteilijoihin kuuluva Rakel Liekki vinkk...

Eilen juhlittiin Turun Koroistenniemellä Pihalla-ulkoilmataidenäyttelyn avajaisia. 

 Näyttelyn taiteilijoihin kuuluva Rakel Liekki vinkkasi alkuviikosta meikäpallerolle Instagramissa avajaisista, joihin tietysti seurapiirihirmuna suuntasin. Oikeasti tämä seurapiirihirmu nukkui umpiunessa kaksituntia kestäneitä vartin päiväuniaan vielä tuntia ennen avajaisten alkua. Ihmeen kaupalla sain itseni nostettua suihkuun, pukeutumaan ja vielä kävelemään joenvartta pitkin näyttelypaikalle.

Ulkoilmanäyttelylle tyypillisesti sää oli vähän sateinen, mutta en antanut sen haitata. Sadetakki ylle ja lasinpohja kohti taivasta: ei päässyt sadevesi laimentamaan viiniä. 

Ilta sujuikin mukavasti: ensin näyttelyyn tutustuen (suosittelen tutustumaan, näyttely sopii monin paikoin bloginkin teemoihin), sitten musiikkiesityksiä kuunnellen ja sen jälkeen vapaammin viinilasillisen ääressä seurustellen. Illan kuumiksi puheenaiheiksi nousivat esimerkiksi kainalokarvat, niistä syntyvät taideteokset, Instagram-videot ja koirat. Pääsimme myös melko pitkälle suunnitellessamme käyttötapoja rumalle vauvalle: mitä kaikkea rumalla vauvalla voisikaan tehdä. Nettimeemit, t-paidat, tv-sarjat, rumasta vauvasta saa kaiken! 

Kaikki näyttelyn taiteilijat yhteispotretissa.
Koska sää ei oikein suosinut, jatkoi avajaisseurue vielä Raunistulan Pulina Pubiin. Verraton paikka sekin, sillä sieltä saa myös ruokaa: listalta löytyivät vingsit sekä makkara perunat. Myös erilaisia viikon loppu tarjouksia paikassa oli! 

Näyttely ja sen pitopaikka on oikeasti nerokas: vierestä kulkee kulttuurikuntopolku, jota turkulaiset myös runsain mitoin käyttävät. Mainittakoon, että polulla tuli vastaan lukuisia urheilullisia ja komeita miehiä, pitäkää siis silmänne auki! Silmänruuan lisäksi paikalla voi nauttia ihan oikeaakin ravintoa, sillä Koroistenniemi soveltuu mainiosti piknikpaikaksi. Näyttelypaikalta on myös kohtuullisen hauska näkymä Turkuun: Pihalla-näyttely on nähtävissä 21.8. asti. Näyttely on avoinna 24 tuntia vuorokaudessa ja sinne on vapaa pääsy. Alla vielä tarkemmat infot näyttelystä:


"Lilli Haapalan, Liisa Aholan ja Janelin Kinnusen keväällä 2011 perustama Kuvankantajat-taiteilijaryhmä toteuttaa kolmatta kertaa omavaraisesti ulkoilmataidenäyttelyn Aurajoen varrella Koroistenniemellä. Näyttelyn nimi ”Pihalla” on toiminut pohjana teoksille. Näyttelyssä on nähtävillä valokuvia, maalauksia ja installaatioita.

Ulkoilmagalleriamme on auki 24 tuntia vuorokaudessa, joten tervetuloa mihin vuorokauden aikaan tahansa ihastelemaan ja kummastelemaan. Näyttely on maksuton.


Näyttelyssä mukana olevat taiteilijat:

Lilli Haapala,Nina Riski, Sirja Moberg, Henrik Mikander, Sohvi Vehkala, Salla Nevala, Sanna Peuri, Enni Rasimus, Anna Gradistanac, Liisa Ahola, Sanna Veteläinen, Eve Heino, Aino Salmi, Riikka Korpela, Janelin Kinnunen, Reetta Partanen, Tanja Heikkilä, Anna Kuokkanen, Rakel Liekki
"
You Might Also Like

0 kommenttia