Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Lady Gagan Applause julkaistu - miltä minusta nyt tuntuu?

Maailma on pitkin vuotta odottanut silmät sikkuralla Lady Gagan tulevia julkaisuja: varsinkin tuleva Artpop-albumi on herättänyt paljolti k...

Maailma on pitkin vuotta odottanut silmät sikkuralla Lady Gagan tulevia julkaisuja: varsinkin tuleva Artpop-albumi on herättänyt paljolti kiinnostusta. Tällä viikolla tapahtui yhtäkkiä paljon, sillä levyn ensimmäinen sinkku Applause julkaistiin yhtäkkiä virallisestikin etuajassa biisin vuodettua laittomasti.

Olen seurannut innolla Gagan tulevia kuvioita: eniten huomiotani kiinnitti tapa, jolla Gaga katosi tyystin julkisuudesta toviksi ennen uudelleensyntymäänsä. Jopa Gagan Twitter-tili hiljeni kadonnutta profiilikuvaa myöden. 

Pikkuhiljaa tietoa alkoi kuitenkin tihkua: julkaisupäiviä, promokuvia ja kansikuvia. Kuvat näyttivät hyvältä, elegantin omaperäiseltä. Se tuntui vähän nolostuttavien Born This Way-biisien ja moottoripyöräkuvien jälkeen varsin ilahduttavalta. Eilen bongasin kuvia Gagasta Applause-singlen kansikuvan henkisissä vesivärimeikeissä. Vaikka Gaga on jo uuden tulonsa myötä nähty pikkustringeissä ja läpinäkyvässä asussaan esittelemässä maailman parasta takapuoltaan, haluan silti ajatella Gagan jotenkin uudestisyntyneenä: ehkä Artpop-kaudella Gagan ei tarvitse ihan kaiken aikaa näyttäytyä ilman housuja. Vesivärimeikki ja jakkupuku on ainakin toimiva yhdistelmä: tuo mieleen piristyneen Batmanin Jokerin tai Japanipopiin siirtyneen Marilyn Mansonin.

Gagan vesivärimeikki. (KUVA: Splash/AOP)
Oli vaatteita tai ei, luulen, että Artpopin myötä Gagan taso jälleen nousee. Born This Way saa jäädä tulevaisuuden historiaan vähemmän puhuttuna ja ei ihan nappiin menneenä väsyneenä välivaiheena. En usko, että Artpop-levy tulee oikeasti olemaan minkäänluokan artpopia, mutta Gaga itse on kuitenkin niin pop art, joten väliäkö tuolla. Uskon, että levy tulee kuitenkin olemaan hyvä. Rauhassa kypsytelty, eli kypsä ja aikuisemmalta kuulostava.

Kuten sanottu, Born This Way oli ainakin itselleni pikkuisen nuhjuinen välikausihaalari, josta en erityisemmin innostunut. Keikkaakin olin katsomassa takarivin piippuhyllyllä. Seuraavaa Suomen keikkaa olen takuuvarmasti joraamassa eturivissä, vesivärimeikit naamalla. Uusi into Gagan tekemisiin on syttynyt. 

Ja niin, se Applause: tajuntani ei räjähtänyt, toisaalta ei räjähtänyt myöskään pääni. Fiilikset ovat positiivisen neutraalit. Kuulostaa Gagalta, kuitenkaan toistamatta täysin samalla kaavalla aikaisempia Gagalta tuttuja juttuja. Applause, plause-hokemaakaan ei voi ihan suoraviivaisesti nähdä ärsyttävänä Gaga-hokemana. 

 Kummasti tämä on soinut repeatilla koko aamun, varsinkin Spotifyyn ilmestyttyään.

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Mulle jäi tästä vähän sama fiilis, kuin Gagan ekasta "Poker Face" sinkusta jolla se ponkaisi tunnettuuteen... ne elementit, joista itse eniten kappaleissa pidän puuttuu kokonaan ja jäljelle jää "jotakin vähän kaikille".

  Ei sillä, tulevalta albumilta löytyy varmasti myös koukuttajabiisit, sillä näin on aina käynyt ja luotan kuvion toistuvan jälleen kerran :-)

  Musiikkimakuni tosin on hyvin kirjava painottuen enemmänkin kappaleiden ääniin, melodiaan, vauhdikkuuteen - käytän myös usein termiä "minkä värisiä kappaleet ovat", sanoitus on lähes poikkeuksetta toisarvoinen asia jonka perusteella arvotan musiikkia. Tästä johtuukin, että harva kotimainen artisti soi soittopeleissäni - meillä musiikin tekemisessä tuntuu olevan vahvasti sanoituspainotus melodian jäädessä toissijaiseksi elementiksi.  -Mac

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika jännä, mä taas olen nimenomaisesti sanoituspainotteinen ihminen! Mutta pääasia, että musiikista saa jotain irti :).

   Poista
 2. Siis oonko mä oikeesti ainoa, jonka mielestä Born This Way oli ihan mielettömän hyvin kirjoitettu ja tuotettu levy? :D Et ole Homopoika ensimmäinen, jonka suusta kuulen tämän ”BTW ei ollut sitä parasta Gagaa”. Mun mielestä Gaga on kokoajan noussut ja parantunut, joten odotukset ARTPOP-levylle on kovat.

  Joo, Applause ei vielä parin kuuntelukerran räjäyttänyt tajuntaa. Lyriikat eivät ole ihan vielä auenneet... mun mielestä Gagan biiseissä ehkä parasta on moniselitteiset lyriikat, joista tajuaa aina jotain uutta. Nyt tuntuu, että Applausen lyriikat olivat aika selkeää pässin lihaa, mutta toivottavasti näin ei ole ja sieltä nousee jotain uusia tasoja vielä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. BORN THIS WAY OLI PARAS

   Poista
  2. Luulen, ettet ole kuitenkaan ainoa :D. Mutta omassa kaveripiirissäni ainakin Born This Wayn myötä suurin into laski, mikä näkyi esim. siinä, että jouduin BTW-keikallekin yksin piippuhyllylle, kun edellisellä keikalla bailattiin eturivissä...

   Mutta kyllä tästä hyvä tulee!

   Poista
 3. Tykkäsin tästä biisistä, jäi vaan vähän lyhyeksi. Vois olla vähän monisävyisempi, hiukan yksinkertanen mut niinkai sen ekan sinkun pitääkin olla, joka radioissa soi. :D Sinänsä harmi vaikka ymmärtäähän sen, moni ei osaa kuunnella monimutkaista musiikkia.

  VastaaPoista