Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Disney-löytöjä ja kesäseikkailuja

Kylläpä kannattikin valitella kesän loppumisen aiheuttamaa ahdistustaan! Heti sen jälkeen on tullut täysin yllättäen ihania ja kivoja kesäp...

Kylläpä kannattikin valitella kesän loppumisen aiheuttamaa ahdistustaan! Heti sen jälkeen on tullut täysin yllättäen ihania ja kivoja kesäpäiviä, jotka ovat vieneet toinen toistaan hauskempiin kesäpuuhiin.

 Sunnuntai-aamuna heräsin iloiseen aamiaispiknik-kutsupuheluun. Hetkessä ponkaisin ylös sängystä, kaivoin jääkaapista piknikille sopivia eväitä kassiin ja lähdin viipottamaan kohti puistoa. "Ei meillä kauheesti mitään oo"-teemaisella piknikillä syötiin loppujen lopuksi croissantteja juustolla, hillolla ja kurkulla, pannukakkuja ja hilloa, mustikoita, kirsikkatomaatteja, herneitä, omenaa, sipsejä ja kaakaota vaahtokarkeilla. Ei meillä kauheesti mitään oo, niin.

Luulin sunnuntain palaavan normaaleihin uomiinsa piknikin päätyttyä. Kotiin kävellessäni huomasin Facebookista Portsassa järjestettävät pihamarkkinat. Markkinaohjelmassa oli portsalaisten puutalojen sisäpihoja, kirpputoripöytiä, elävää musiikkia ja kahvia ja leivonnaisia. Kuulosti hauskalta, joten juoksin oikeaan suuntaan kotia kohti kävelevän piknik-seurani kiinni ja muutamassa hetkessä olimmekin matkalla kohti Portsan pihamarkkinoita.

Tässä vaiheessa huomasin, etten todellakaan ollut pukeutunut sopivasti ihmisten ilmoille: eilispäivän hikinen paita, tukka sojotti, laukkuna ihana mutta vähän itseäni kypsemmille rouville suunniteltu Ted Bakerin kauppakassi sekä kymmenen vuotta vanhat kesämiessandaalit. Ei ihan se look, jolla yleisesti ottaen haluan näyttäytyä ihmisille. 

Markkinoille kuitenkin kannatti lähteä. Olen toki maininnut Disney-fanituksestani ja keräilykokoelmastani täällä joskus ennenkin. Pidin kirpputoripöytiä kolutessani silmäni tiiviisti auki potentiaalisten aarteiden suhteen. Siksi koinkin toimintaelokuvamaisen hidastetusti elämäni tyrmistyttävimmän tilanteen: näen yhdessä myyntipöydässä, n. puolen metrin päässä erittäin hyväkuntoisen Pocahontas-barbien. Samalla hetkellä näen myös pikkutytön, joka likaisilla pikkulapsen käsillään tarttuu nukkeen ostopäätöksen merkiksi. Ei saa ottaa toisen kädestä ja muut päiväkodin aikaiset opit olivat todentotta unohtua sillä hetkellä, sillä ei ole mitenkään mahdollista löytää noin hyväkuntoista (kaulakoru ja kaikki tallessa) käytettyä 90-luvun puolivälin lelua kirpputoripöydästä. Mieleni kelasi läpi vaihtoehtoja aina lapsen ryöstämisestä nuken ryöstämiseen ja nuken ryöstämisestä kymmenkertaisen hinnan maksuun. Lopulta luovuin aikeistani ja tyydyin kaivelemaan pöytää, josko jotain kotiinviemistä kuitenkin vielä löytyisi.


Ja löytyihän sitä: Pocahontasin lisäksi pöydässä nökötti kulahtanut John Smith, joka ei niinkään kiinnostanut. John Smithille seuraa piti kuitenkin uimapukuversio Aladdinista. Täsmälleen sama Aladdin löytyi lapsuudessani lelulaatikostani, mutta sen olinpaikasta ei ole tietoa. Maksoin kiltisti kolme euroa löydöstäni ja aloin kuumeisesti miettiä Killelle syitä ja perusteluita, miksi tämäkin aarre on tuotava kotiin.


Aladdin-löydön lisäksi on mainittava Portsan ihana tunnelma (mitäs muutakaan idyllisellä puutaloalueella voisi olla, kysyn vaan) sekä lukuisat suloiset koirat, kissat, kanit ja oravat, joita näin. Loppuun pitää laittaa vielä kissakevennys. En tiedä teistä, mutta ainakaan minä en ole tiennyt, että kissalla voisi olla pantterikuvioinen turkki!


Mitenkäs muut syksyn lähestymisestä kärsivät kanssaeläjät? Onko mukavia loppukesän elämyksiä koettu? Miltä muuten Disney-harrastusjutut kuulostaisivat? Kaapeissa lojuu keoittain Disney-kokoelmaa, joka ikään kuin voisi olla esiteltävissä blogin puolella. Olisiko kiinnostusta tällaiselle postaukselle?

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Itsekin kovana Disney-fanina kiinnostaa kaikenlaiset Disney-kokoelmat, että kuvia kehiin vaan.

  VastaaPoista
 2. Disneyjuttuja kehiin vaan! :)

  VastaaPoista
 3. Animaatio-opiskelija ja vannoutunut Disney-fani kannattaa innolla Disney-postauksia! Aina :D Minulla taisi pienenä olla mainitsemasi kaltainen Pocahontas-barbie (ja Pocahontas-puku ihan vain itselleni), mutta en surukseni enää tiedä sen olinpaikasta. Elättelen toivoa, että se löytyisi jostain äitini varastosta. Oih. Niin ja on kyllä ollut kerrassaan mukavaa, kun lämpimiä kesäpäiviä on vielä tullut. Vaikka juuri nyt Turussa satelee, toivottavasti lämpimiä päiviä tullee vielä lissääki! Tullee niitä. Se on ny päätetty :D

  VastaaPoista
 4. Mikä Facebook-sivusto tuollaisista kivoista tapahtumista kertoo? Asun Portsan vieressä ja nyt harmittaa, kun en hoksannut mitään tuollaista tapahtumaa, näyttää ja kuulostaa tosi kivalta!

  VastaaPoista
 5. Disney kiinnostaa aina, etenkin vanhimmat klassikot!

  VastaaPoista
 6. Mielellään saa postailla disneystäkin. Killelle perusteluna vois olla vaikka, et sun Aladdin tarvitsi kaverin, ettei oo yksinäinen varsinkin nyt ku syksy alkaa :D

  VastaaPoista
 7. Kaapista ulos Disney-kokoelma nyt vaan! :)

  VastaaPoista