Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Ravintolakulttuurin sykkivällä valtimolla

Hui, miten edelleen väsyttää viikonlopun jäljiltä. Jäi sitten eilen kirjoittamatta viikonlopusta, joten kirjoitettakoon merkintä nyt!  ...

Hui, miten edelleen väsyttää viikonlopun jäljiltä. Jäi sitten eilen kirjoittamatta viikonlopusta, joten kirjoitettakoon merkintä nyt! 


Killen mummilta lähdettyämme suuntasimme siis kulkumme syntymäpäiväjuhliin. Juhlat olivat yo-kylässä, joka oli Killelle ihan uusi tuttavuus. "Siis onks nää kaikki opiskelija-asuntoja? En mä tienny ett tällastaki on Turussa!". Ihana. Yo-kylä kieltämättä näyttää aika kreisiltä ghetolta ulkoapäin, mutta sisältä katsottuna asunnot ovat hyvinkin usein viihtyisiä, niin myös juhlapaikkamme.

Juhlat olivat siinäkin mielessä merkitykselliset, että siemailin vuosien tauon jälkeen kossubatterya! Olen juonut tuota jaloa juhlajuomaa viimeksi ehkä 19-vuotiaana, enkä olisi uskonut sitä enää tässä iässä juovani... Maku oli edelleen kainostelemattoman järkky, miten se on joskus voinut olla jotenkin hyvää? Tämä jos mikä kertoo kypsymisestäni aikuisikään ja näin ollen makuni hienovaraisten nyanssien kehittymisestä. Vuosikertaviinejä ja Espanjan loma-osakkeita tänne, kiitos!

Toinen olennainen osa juhlia oli Tilda, joka aiheutti suurta hypetystä jo etukäteen. Tänne tulee kohta mopsi, joka on hirveen söpö ja sillä on koko ajan kieli ulkona, ainaki Instagram-kuvissa, kertoi juhlien emäntä innoissaan useampaan otteeseen. Ja kyllähän se vain söpö otus olikin, kuten mopsit yleensäkin! Ja kieli toden totta oli usein ulkona, myös tässä omassa instakuvassani...


Myös Kille oli juhlissa suuri yllättäjä: tien oli tarkoitus johtaa meidät illan edetessä Dynamoon, jossa Kille ei vielä koskaan ollut käynyt eikä ihan hirveän palavasti olisi halunnut nytkään. Kille ei ole varsinainen baarihile, mutta nyt Kille joraili ihan kreisinä koko illan ja oli ihan fiiliksissä. Uskomatonta mutta totta! Hyvä Kille! Jee! Sama meno jatkuu toivottavasti tulevilla yhteissynttäreillämme.

Dynamosta lähtiessämme saimme yllätysyökylään jo synttäreilläkin olleen Artun (moi Arttu!). Aikaisesta kotiinlähdöstä huolimatta ilta venyi Hese-eväiden kanssa aamun puolelle keskustellessa tärkeistä yhteiskunnallisista kysymyksistä, kuten siitä ketä artisteja olet nähnyt kännissä. Artun aamulla lähtiessä alkuperäiseen yöpaikkaansa kuului ulko-ovelta vieno kujerrus moikka pojat, joka olisi voinut aiheuttaa kerrosnaapureissa paheksuntaa läpi yön jatkuneista gay-orgioista, ellei seinänaapurimmekin sattuisi olemaan kreisi bilehomo. Ajatus oli kuitenkin hauska!

Koska viikonloppumme oli ollut ravintosuosituksiltaan pahasti miinusmerkkinen, päätimme lähteä taputtelemaan juhlafiilistä pakettiin Kortteliravintola Kertun hampparibuffettiin. Yllätys oli melko erikoinen, kun ovelle päästessämme saimme lukea, että Kerttu onkin kesäsunnuntaisin kiinni. Erikoinen uutinen sinäänsä, että asiasta ei ollut minkäänlaista tiedostusta missään muualla: ei Facebookissa, ei nettisivuilla, ei missään. Samaa lafkaa oleva, nurkan takana sijaitseva ja kesäksi suljettu Cup&Pint sen sijaan neuvoi näyttävissä mainoksissaan suuntaamaan koko kesän palvelevaan Kerttuun... Nettisivut vain kehuivat Ruisrock-viikonlopun laajennettua aukioloa. Ilmeisesti heinäkuun ensimmäinen viikonloppu ei siis sisälly kesäviikonloppuihin.

No, koska olemme ravintolaelämän sykkivällä valtimolla eläviä nuoria, tiesimme suunnistaa Kertun sisarliikkeeseen Rantakerttuun. Se sentään palveli, mutta vähän epämääräisesti sekin. Nettisivujen epämääräinen ilmoitus "RantaKertussa kesänajan herkullinen kesämenu, joka ei valitettavasti ole luettavissa sivuillamme" tarkoitti käytännössä sitä, että hampparibuffetin lisäksi oli saatavilla kaksi vaihtoehtoa: vegeburger ja possuburger. Hampparibuffet oli hyvä ja Putte-possu-burgerinkin olen aiemmin havainnut hyväksi, mutta kyrpii tällainen salamyhkäisyys. On ihan ok ottaa kesäksi outo kesämenu, mutta tällaista vaihtoehtojen naurettavaa rajaamista olemattomiin on typerää peitellä sillä, että asiakas joutuu ravintolaan asti toteamaan, että menu on naurettavan olematon.

Varsin runsaan asioinnin perusteella aikojen saatossa kivaksi havaittu ravintola onnistui kyllä vetämään muodostuneen hyvän mielikuvan yhden päivän aikana melko kylmäksi. Ja kaikki tämä vain huonolla ja harhaanjohtavalla tiedottamisella.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Rantakerttu on hyvä. Asun vain pohjoisessa niin turussa tulee harvoin käytyä

  VastaaPoista
 2. a) ihanaa että asuntoni saa vihdoin laaja-alaista blogihuomiota koska se on kuin suoraan sisustuslehdestä!

  b) siis voi vittu mikä valehtelija säääki oot! Te mittää siel oven takan ollu! Me sinne pyöräiltiin ja säästettiin teidät ylimääräisiltä askelilta.

  ps. neilikatkin hais paskalle vaikken niitä ole edes kertaakaana haistanut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. b) Olet kyllä oikeassa, ei kävelty. Piti vähän oikoa mutkia suoriksi, ettei tekstistä olisi tullut ihan järjettömän pitkää. Ja mitä väliä kuka sinne käveli, kun joku kuitenkin käveli!

   ps. :DDDDD

   Poista
 3. Tämmöne tyhmä huomio mut hyvät noi sun Suosituimmat postaukset: Ekana ja tokana Larias :DDDDDDD + ihana tuo mopsi AAAAW!

  VastaaPoista
 4. "SeinånaapurimmeKIN sattuu olemaan kreisi bilehomo". Eli tekin olette kreisejä bilehomoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä. Tajuttoman kreisejä. Killekin oli just vappuna ulkona, jatkuvasti krebaillaan!

   Poista
 5. Oletkos nähny tämän, sain facebookin jakona:
  http://www.buzzfeed.com/copyranter/16-homoerotic-photos-of-vladimir-putin
  Hih hih:).
  Onnea teille mussukoille uuteen kämppäänne!

  VastaaPoista