Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Radio Helsinki on hipsterille kuin Nokia perussuomalaiselle

Voi miten kurja uutinen aloittikaan aamuni! Radio Helsinkiä uhkaa kuulemma lopettaminen.  En tiedä miksi lähdin aiheesta kirjoittamaan, ...

Voi miten kurja uutinen aloittikaan aamuni! Radio Helsinkiä uhkaa kuulemma lopettaminen. 


En tiedä miksi lähdin aiheesta kirjoittamaan, sillä en oikeastaan kuuntele radiota. Ja kun sanon, etten kuuntele, tarkoitan että en kuuntele. En Radio Helsinkiä enkä mitään muutakaan. Sympatiani ovat kuitenkin Radio Helsingin puolella, olenhan sentään vieraillut lähetyksessä ja todennut radion hyväksi, toimivaksi ja pienen pienessä studiossa tehtäväksi.

Twitterissä ja sosiaalisessa mediassa muutenkin tietyt ihmiset ehtivät heti irvailemaan, kuinka Radio Helsinki on nyt yhtäkkiä kaikille hirveän rakas radiokanava, jota ei missään nimessä saa lakkauttaa. Mielestäni Radio Helsingin tärkeys on varsin ymmärrettävää: ei tarvitse olla kummoinenkaan mediakentällä liikkuja, että Radio Helsingin lopettaminen koskettaa. Jos ei itseä, niin varmasti tuttavaa, kaveria, sukulaista tai ystävää. Radio Helsingin ja YT-neuvotteluiden jäljiltä jää kuitenkin muutama työntekijä sekä pitkä liuta avustajia. Siinä mielessä Radio Helsinki on näille parjatuille hipstereille sama kuin Nokia perussuomalaiselle: työpaikkoja lähtee, työkokemusta on vaikeampi lähteä hankkimaan ja paikallisia ylpeyden aiheita on taas yksi vähemmän.

Kuten sanottu, en kuuntele radiota harvoja poikkeuksia lukuunottamatta. Mielestäni musiikki on parhaimmillaan ihan musiikkina kuunneltuna, ilman mainoksia ja vertavuodattavia biisien pätkimisiä. Kuitenkin tiedostan, miksi Radio Helsinki on merkittävä: Radio Helsinki on hyvinkin viimeisiä soittolistattomia, oikeasti sisällöltään vapaita kanavia. Vapaudesta on syntynyt hienoja uusia ideoita. Ohjelmisto on laadukasta, ja ohjelmia tekevät pätevät ihmiset. Samaa ei voi sanoa kovinkaan monesta suuremmasta kanavasta. Ymmärrän siis Radio Helsingin merkityksen yleisesti, vaikkei sen merkitys minulle olekaan kovin suuri. Samoin ymmärrän esimerkiksi Rolling Stonesin tai U2:n merkityksen rock-musiikille, vaikken itse haluakaan kumpaakaan kuunnella. Samalla tavalla ymmärrän, miksi Nokia on merkittävä perussuomalaiselle kansanosalle, vaikken itse suin surminkaan käyttäisi Nokiaa.

Siinä mielessä minusta on turha siis irvailla suuntaan taikka toiseen. Ihmisryhmille tärkeitä asioita putoilee, ensin Nokia juntimmalta kansanosalta ja pian Radio Helsinki eittämättä paremmalta kansanosalta. Koitetaan siis ymmärtää toistemme menetyksiä, ehkä jopa lohduttaa toisiamme. Sillä vain Nokian menettänyt voi tuntea saman tuskan, kuin Radio Helsinkiä murehtiva hipsteri. Tuntea, miltä tuntuu, kun KAIKKI MENI.

You Might Also Like

7 kommenttia

 1. Ehkä kannattaa olla kirjoittamatta blogiin enää persuista ainakaan vähään aikaan... Sisänsä ymmärrettävää, että persut ovat henk.koht. ärsyttävä ja tärkeä asia sinulle, mutta tämä tapa jolla käsittelet meitä perus suomalaisia maalla asuvia on jollakin tavalla naivi ja joku truepersu voisi jopa vetää melonit nenään... kahden viime postauksen aikana uskottavuutesi on karissut puoleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt näe, mikä tässä on ollut niin väärin, en ole sanonut mitään ikävää. En myöskään ole tarkoittanut puoluetta, vaan nimenomaisesti perussuomalaisia. Ikävää, jos olet pahoittanut mielesi.

   Poista
  2. Olisit voinut vähän paremmin ilmaista, jos et puolueesta puhunut, vaan "keskivertosuomalaisista", koska perus-etuliitteessä on niin vahva persuassosiaatio.

   Ihan toinen Anonyymi

   Poista
 2. Nokia on hyvä kestävä laadukas ja käytännöllinen puhelin. En asu helsingissä niin en oo radio helsinkii.kuunnellu. ENKÄ OLE JUNTTI!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En valitettavasti voi allekirjoittaa näkemystäsi Nokiasta, vaikka kovasti haluaisinkin.

   Radio Helsinki kuuluu myös netissä, asuinpaikka ei siis estä kuuntelemasta.

   Ja mitä junttiuteen tulee, voin kertoa sinulle, että mainintani "juntimmasta" ja "eittämättä paremmasta" kansanosasta oli sarkasmia.

   Poista
  2. Kyllähän minä kuuntelinkin radio helsinkiä kun sinä olit siellä. En vain näe tarpeelliseksi kuunnella radio helsinkiä kun olen oulusta. Ja soittolistattomuus: se on hieno juttu. Ja tämä kirjoitus oli helposti väärin ymmärrettävissä, joten unohdetaan asia ja jatketaan elämää. Ymmärsin kyllä postauksen pointin.

   Poista
 3. Mitä enemmän lukijoita, sitä enemmän mahdollisuuksia tulla väärinymmärretyksi. En ole Perussuomalainen, en keskivertosuomalainen, en persusuomalainen, en juntti enkä hipsteri minkään vallalla olevan määritelmän mukaan. Silti ymmärsin (tai ehkä juuri siksi) mistä kirjoituksessa oli kysymys (en ole kuunnellut koskaan tietoisesti Radio Helsinkiä) ja ymmärrän kirjoittajaa. Sen sijaan en ymmärrä kommentoijia. 1. Nokia tekee paskoja puhelimia, on tehnyt aina sitten 3110 mallin jälkeen ja sitä ennen. 2. Bloggarin tekstissä ei ole mitään mitä voisi sanoa "helposti väärin ymmärrettäväksi" sillä jo otsikko kertoo tietyn asteen ironiasta, joka on erittäin todellista.

  Lukekaa kokonaisuus, älkää vain satunnaisia sanoja. Bloggari osaa asiansa, edelleen.

  VastaaPoista