Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Munaa tarvii pullien päälle - kuvaus yöleipomisesta

"Hei homo, nyt leivotaan pullaa", hihkaisi Kille sunnuntaina iltamyöhällä keittiöstä. Mikäs siinä, vastasin minä ja ryhdyin toime...

"Hei homo, nyt leivotaan pullaa", hihkaisi Kille sunnuntaina iltamyöhällä keittiöstä. Mikäs siinä, vastasin minä ja ryhdyin toimeen.


Ihan oikeasti en ryhtynyt heti toimeen, vaan ensin piti tietysti lähteä lähimpään yhteentoista asti palvelevaan elintarvikemyymälään. Sellainen oli lähellä entistä asuntoani. Tietysti sinne saakka käveltyämme oli loogista käydä kurkistamassa edellisen asunnon nimitaulusta, joko uusi asukki on löytänyt asuntooni. Matkan varrella törmäsimme entisiin naapurinpoikiin, kuinkas muutenkaan. Välttääkseni nolon "meinasin vahingossa mennä vanhaan kämppään"-luulon, oikaisin tilanteen välittömästi kertomalla, että stalkkausretkellä ollaan. Toinen pojista vieläpä virnuili, että blogipostausta on tulossa. Kielsin kaiken, tämä kun on cool lifestyleblogi, jossa ei stalkkailla, mutta no, niin, tavallaan niinku ehkä saatoin vähän erehtyä blogini kuvauksessa. 

Ruuanlaitossa olen etevä, mutta samaa ei voi sanoa leipomisesta. Leipomushistoriani on vähän surkuhupaisa: yläasteella tein kotitaloustunnilla kääretorttua, josta tuli katastrofi. Viime syntymäpäiväkseni tein suklaatorttua, joka onnistui täydellisesti ohjeen mukaan, mutta ohje oli fiasko. Yleensä olen hyvinkin lähdekriittinen, mutta silloin netistä reseptiä etsiessäni jostain syystä en. Jälkeenpäin katsottuna ohjetta olivat monet kotikokit kommentoineet esim. seuraavilla paljon puhuvilla kommenteilla: "Pettymys". "Komppaan edellistä, suuri pettymys". "Kamalaa". "En voi suositella, pahaa". Leipomisen edetessä Kille ilmaisikin epäilevänsä järkeään, kun päästi minut leipomaan. 


Mutta huoli oli turhaa! Otin leipomisfilosofiakseni muutenkin viljelemäni "voita paljon, ei voi hävitä"-lauseen ja hyväähän siitä tuli. Koska olen eräänlainen mahtisonni, tuli myös pullistani varsin messevän kokoisia. Killen tehtäväksi jäi voidella pullat munalla.

Sitä en tiedä, onko pullanleipomisessa keskellä yötä minkään valtakunnan järkeä. Toisaalta lämmin pulla ja maitolasi is always lämmin pulla ja maitolasi, myös yhdeltä yöllä. Olo oli myös melko ylväs, kun sain kutsua heti aamutuimaan seuraavana päivänä ystävättäreni aamupäiväpullakaakaolle. Killekin sai töihin vietäväksi pullaa. Hyväksi onneksi myös vanhempani puksuttelivat kotikylältä Turkuun yllätysvisiitille. Saivat pullaa hekin! 

 (Loppusanat: En olisi ikinä uskonut lainaavani Popedaa blogini otsikkoon. Nyt on sekin tehty.)

You Might Also Like

12 kommenttia

 1. Tää oli aivan ihana postaus :)

  VastaaPoista
 2. ^^ Niin oli! Minäkin pidin, ihanaa arkielämää ja arkisia ajatuksia!

  VastaaPoista
 3. Pusuja. Petyin ainoastaan siihen, kun otsikko lupaili pitkästä aikaa kertomusta seksielämästäsi, niin siihen ei viitattu edes rivien välissä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aika kevyesti lupaili... Ylipäätään täällä olleet viittaukset seksielämääni ovat olleet melko kevyitä ja viitteellisiä, niin kummallista jos täällä niiden takia kukaan roikkuu. Kerrottakoon nälkääsi kuitenkin sen verran, että sillä saralla on kaikki kondiksessa!

   Poista
 4. MUTTA jos Kille olisikin sanonut pelkästään, että herää homo ja leivotaan nyt ja tässä, niin mitä sitten olisit leiponut?

  VastaaPoista
 5. Hei,
  Ekaa kertaa tänne eksyin ja siulla on todella mukavan oloinen blogi, jota meinaan seurata jatkossakin :).

  Mutta.. Mitä sie teet tuossa ekassa kuvassa? Jos mie nään oikein, niin lisäät voita tohon taikinaan? Mut mie en oo ikinä nähny voita lisättävän tolleen. Miten toi toimii? Selvennyksenä mie aina sulatan sen voin ensin kattilassa ja sit kippaan sen taikinan sekaan.
  Tykkään leipoa ja oon aina hirveen utelias jos joku tekee eri tavalla ku mie. Sitä pitää sit kokeilla josko se oliski parempi tapa :)

  -Jansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi!

   Kiitti! Tervetuloa seuraamaan :).

   Joo, silleen "nyppimällä" sekoitin voin. Ihan toimiva se kuitenkin oli! Kannattaa kokeilla jos siltä tuntuu, mutta sulatettu voi tosiaan olisi ehkä helpompi. Itse en ole ihan hirveästi leiponut, kuten postauksessa sanoin, joten noudatan ohjeita melko orjallisesti kun sellaista näppituntumallatekemistaitoa ei ole leipomiseen vielä kehittynyt.

   Poista