Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Muutosta

Uskokaa tai älkää, vanha pesä saatiin kuin saatiinkin tyhjäksi. Mieli oli haikea, mutta uusi asunto on jo täyttänyt edellisen jättämän tyh...

Uskokaa tai älkää, vanha pesä saatiin kuin saatiinkin tyhjäksi. Mieli oli haikea, mutta uusi asunto on jo täyttänyt edellisen jättämän tyhjiön.

Tosiaan, olemme muuttaneet Killen kanssa yhteiseen pesään. Muuttopuuhien ja muun elämän yhdistäminen on ollut aika raskasta ja huomasinkin juuri, etten ole oikeastaan ehtinyt bloggaamaan omasta elämästäni mitään aikoihin. Järjesteltävää ja pohdittavaa on yllättävän paljon, kun on tarkoitus sovittaa kahden ihmisen omaisuus yhdeksi toimivaksi kokonaisuudeksi. Muutosta seuraa muutoksia.

Osasin kyllä odottaa, että muutto ottaa voimille. Kiinnyn herkästi kaikenlaisiin tavaroihin, mikä tarkoittaa tietysti melko laajaa maallista omaisuutta. En ehkä itse ihan hahmottanut omaisuuteni laajuutta: Kille tuijotti laatikkovuoria silmät lasittuneina: "et oo tosissas". Muuttoapuna ollut kaveri taas tarttui hartioista ja tuijotti tiiviisti silmiin. "Kuules nyt. Sulla on aivan vitusti pussukoita", hän sanoi vähätellessäni erilaisten laatikoiden ja kassien ja pussukoiden määrää.

Pieniä takaiskujakin muuton myötä sattui: vasta muuttopäivänä selvisi, että Killen maanmainio sohva ei mahdu asuntomme ovesta sisään. Ei sitten millään. Tilapäisratkaisuna elämme ilman sohvaa. Puutelistalle voidaan lisätä myös kattovalaisimet sekä kaikenlaiset kadonneet asiat: ensimmäiset päivät jouduin lipsuttelemaan kaupungilla ikivanhoissa muuttotennareissani, sillä kaikki muut kengät olivat kadoksissa muuton keskellä. Lopulta ikivanhat tossuni hajosivat kirjaimellisesti pienen pieneksi silpuksi hissin lattialle.

Lisäjännitystä asumisemme alkupäiville toi myös makuuhuoneen seinään ilmestynyt epäilyttävä, harmaa läikkä. Jokainen tietenkin ymmärtää tällaisen läikän olevan potentiaalinen kosteusvaurio, joka tietää kuukausien kuivurin hurinoita ja albanialaisia remonttimiehiä aamukuudesta iltakymmeneen. Jännitys kesti aina tähän päivään asti, jolloin ammattimies kävi tutkimassa seinää, ja totesi että kyse ei ole kosteusvauriosta. Meistä kumpikaan ei tosin ollut paikalla ammattimiehen käydessä paikalla, todisteena on vain ammattimiehen Killelle lähettämä tekstiviesti sekä asunnossa leijaillut lounastauon jälkeinen etnisen ravintolan tuoksu.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Onnea uuteen kotiin :)

    VastaaPoista
  2. Ihanaa sait taas hymyn huulille :) kirjottelet nii huolettomasti kaikest, mitä on tosi kiva lukee. Onnee teille uutee asuntoo :)

    VastaaPoista