Tietoa mainostajalle ›

Tein sulle kesäruuan salaateista vain

... Tomaateista, pekoneista, rakkaus rinnassain. Tämä viikonloppu meni Killen kanssa niin yltäkylläisesti erilaisten syömisten par...

... Tomaateista, pekoneista, rakkaus rinnassain.




Tämä viikonloppu meni Killen kanssa niin yltäkylläisesti erilaisten syömisten parissa. Heti lauantai-aamuna juhlistettiin uutta kämppäämme köyhillä ritareilla, kermavaahdolla ja luomumustikkahillolla. Iloinen ateriointi jatkui myöhemmin iltapäivällä, kun Etiketti-lehden inspiroimana päädyimme valmistamaan Cobb Saladia eli Cobbin salaattia.

Ainakaan itseni ei tee yleensä kesähelteillä mieli syödä mitään lämmintä ruokaa. Lämpimän ruuan aiheuttaman lisähikoilun lisäksi kuuman lieden äärellä puuhastelu ei houkuttele. Silloin salaatti on hyvä vaihtoehto. Itse kuitenkin vähän karsastan salaatteja pääruokana: liian köykäisestä salaatista jää herkästi vain nälkä, ja silloin herkästi kiukuttaa. Cobbin salaatin kohdalla näin ei käy, sillä salaatti on amerikkalaiseen tapaan varsin tuhtia tavaraa. Salaatti myös koostuu monista lempiasioistani: pekonista, avokadosta, kirsikkatomaateista... Ei voi olla huonoa.

Täydellisiä avokadoja! Awesome!
Alunperin ohje on siis bongattu Etiketti-lehdestä, mutta erilaisia variaatioita siitä löytyy ympäri nettiä. Itsekin varioimme Killen kanssa ohjetta jossain määrin, laitan tähän siis oman variaatiomme:


Cobb Salad
(Alunperin 4-6 hengelle, Killen kanssa söimme 2 kertaa tästä annoksesta)

Sopivasti salaattia, itse käytimme pussillisen jotain kaupan valmista sekoitusta
Paketti (8 siivua) pekonia
2 avokadoa (varmista kypsyys!) 
18 kirsikkatomaattia 
Broilerin ohutleikkeitä (pakastimesta löytyi kolmen leikkeen paketti, leikeltiin ne paloiksi ja paistettiin)
1dl sinihomejuustoa murusina

Kastike:
3rkl punaviinietikkaa
2tl dijon-sinaappia
n. 1dl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Tältä se näyttää juuri ennen syömistä! Pahoittelut suttukuvasta, oli nälkä.
(Esivalmistelut: kaada viiniä lasiin ruuanlaiton nautinnon maksimoimiseksi)
1. Aloitettiin kastikkeen sekoittamisesta: ensin sinappi ja viinietikka keskenään, sen jälkeen vähitellen koko ajan sekoittaen öljyä.
2. Pese ja silppua salaatit astiaan.
(Muista siemaista viiniä sopivissa valmistusvaiheissa) 
3. Paista pekonit rapeaksi, pilko pieniksi paloiksi ja sekoita salaatin joukkoon. 
4. Poista avokadoista kivet ja kuoret, kuutioi hedelmäliha. 
5. Puolita tomaatit ja leikkele broilerit, ellet käytä valmiita suikaleita.
6. Kaada kastike salaattiin ja sekoita huolellisesti. Tässä salaatissa kastike vaikuttaa mielestäni lopputulokseen ja makuun erityisen paljon, kannattaa siis huolehtia, että kastike on sekoitettu huolellisesti.
7. Ripottele joukkoon sinihomejuustomuruja. 


Ruuan kanssa nautimme 

Viininä palveli ihanaan kesään sopiva ihana  La Jara Organic Rosé Frizzante. Ennen en jotenkin osannut innostua roseeviineistä: Kille joi näitä pitkin viime vuotta ja itse ihmettelin näitä enemmän tai vähemmän punaviinietikkaan vivahtavia litkuja. Voi, miten väärässä olinkaan! Roseet ovat nimittäin ihania.

Tänä kesänä, vahvasti ihanan Eeva Kolun roseehehkutuspostausten innoittamana, sain minäkin vahvan tunteen siitä, että kesä ja rosee ovat match made in heaven. Ja niinhän ne ovatkin. Sopii kesäisen salaatin kanssa tai ihan vain seurusteluun. Seurustelimmekin Killen kanssa ruuan jälkeen pitkän tovin roseen siivittämänä tuuletusparvekkeella.

Mainittu viini on myös erityisen hyvä kesärientoihin: viinipullonavaaja unohtuu hyvin herkästi matkasta. Kruunukorkkiin soveltuva avaaja löytyy yleensä kesäiltoina vähintään yhdeltä seurueen jäseneltä. Iloiseen kesämieleen se johdatti ainakin lauantai-iltana.


Sellaista tämän viikonlopun ohjelmassa! Mitäs teille kuuluu? Tällaisia ruokapostauksia on vallan hauska mielestäni näpytellä, kun ruokaakin tulee tehtyä lähestulkoon aina kun on nälkä. Kiinnostaisivatko ruokapostaukset useamminkin? 

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Aikast hyvältä kuulosti, pitää itekki kokeilla väsäillä salaattia jossain vaiheessa :)

    VastaaPoista
  2. Kiinnostaa ruokapostauksetkin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä tietää! Tuskin näitä mitenkään jatkuvasti alkaa tulla, mutta aina välillä on mielestäni kiva kirjoittaa ruuastakin.

      Poista