Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Salkkareiden kauden päätös: Lari tuli kaapista - mitä tästä seuraa?

Angsti-Elias (Petteri Paavola) ja Lari (Ronny Roslöf). (KUVA: MTV3) Näin on taas yksi kausi Salkkareita saatu päätökseen. Jos vuoden ta...

Angsti-Elias (Petteri Paavola) ja Lari (Ronny Roslöf). (KUVA: MTV3)

Näin on taas yksi kausi Salkkareita saatu päätökseen. Jos vuoden takainen päätösjakso sai kaikki paikat jyskyttämään monessakin mielessä, oli tämän kevään jakso vähintäänkin yhtä jännittävä, vaikkakin eri syistä.

Viime keväänähän Lari ja Elias yltyivät intohimoiseen aktiin, joka oli pudottaa silmät päästä jopa meikäläiseltä: kyse ei nimittäin ollut mistään hellästä vahinkosuukosta, vaan toiminta oli ihan totista jyystöä (mitä ei tietenkään televisioruudussa näytetty). Jännittävä käänne oli myös Kallen palaaminen Pihlajakadulle, tosta noin vaan, yhtäkkiä yllättäen! 

Angsti-Elias (Petteri Paavola) ja Lari (Ronny Roslöf). (KUVA: MTV3)

Lari ja Elias olivat kantavia voimia myös kevään 2013 päätösjaksossa. Ensin Lari ja Elias riitelivät  Larin kaappiinpiiloutumisesta ja kulissityttöystävästä ja riidan päätteeksi Lari tulikin isälleen kaapista. En muista kirjoitinko asiasta Twitteriin vai tänne blogiin, mutta olin jo ikuisuus sitten vakuuttunut Larin kaapistatulon olevan osa kauden finaalia. Tämä oli mielestäni hyvin nähtävissä jo siitä, kuinka Lariaksen juonikuvio tuntui olevan hyvän tovin käytännössä jäissä. 

"Ala oleen Lotan kaa. Mee vaik paneen sitä jos se tekee faijas onnelliseks!"  
Juonen jääminen keväällä kesken tarkoittaa tietysti sitä, että tilanteen selvittely jatkuu varmasti pitkälle syksyyn! Veikkaan kuvion jatkuvan samalla klassisen kliseisellä linjalla kuin se on tähänkin asti mennyt: Ilkan ja Larin välit luultavasti menevät. Onneksi Pihlajakadun residenssissä on tilaa ja Lari luultavasti voi muuttaa Katariinan, Kallen ja Eliaksen luo... Luonteva asumisjärjestely minusta! 
"Sä olit just tulossa kaapista. Nyt sä aiot sukeltaa sinne niin syvälle, että heräät aamulla jostain Narniasta."

(KUVA: MTV3)
Toisaalta toivoisin juonelle vähän lempeämpää jatkoa: tosielämässä kun kaapistatulo ei taida kovin usein ainakaan lopullisesti katkaista välejä perheenjäseniin, vaikka se yleinen pelko onkin. Tällainen tv-viihde herkästi vahvistaa pelkoja, ja kukaties antaa tiedostamattomia toimintamallejakin. Toisaalta Salkkarit ovat handlanneet homoaiheen käsittelyn niin hienosti, että luultavasti yhteiskunnallisessa vaikuttamisessa kuitenkin jäädään plussan puolelle. Taas kerran pitää kehua ja kiitellä, mahtavaa Salkkarit!

 
(KUVA: MTV3)

Jännittävä on myös tämä mystinen äitihahmo, jota Kalle kevään viimeisissä jaksoissa yritti tavoitella. Mistä mahtaa olla kyse? Aiemmin tällä viikolla ehdin jo hetkittäin pohtia, voisiko olla mahdollista, että esimerkiksi Miia olisi jollain ovelalla tavalla pystytty sittenkin jättämään henkiin. Oikeilla jäljillä kuitenkin olin, sillä kyse on ilmeisesti Kallen äidistä. Toisaalta jopa minusta olisi kuitenkin mautonta, jos syöpään ennen sarjan alkua kuollut hahmo olisikin yhtäkkiä sittenkin elossa. Luulen, että meitä pyritään nyt vedättämään.

Loistava käänne olisi, jos Kallen "äidiksi" paljastuisikin jonkinlainen faghag. Homoemo voisi olla ylipainoinen ja muutenkin överi drag queen-äitihahmo, joka istuu metsän keskellä mökissään valtaistuimellaan, ja jonka luo Kalle on paennut menetettyä Brasilian rakkauttaan. Hahmoa voisi näytellä vaikka drag queeniksi puettu Esko Kovero.

Mutta nyt on Salkkari-kausi paketissa! Mitähän sitä tekee koko kesän? On nimittäin vaikea tilanne: kun ei ole Salkkareita katsottavana, jää kauheasti aikaa skitsoilla ja odottaa Salkkareiden jatkumista. Elämäni ehkä kaipaa jotain parempaa sisältöä. 

Loppuun vielä loppukevennys. Yksityiskone matkalla Hawaijille. Parasta ikinä.

(KUVA: MTV3)

You Might Also Like

3 kommenttia

 1. :D aattelinki, et varmaan kirjotat vielä iiihanasta lariaksesta. Repesin ääneen tolle faghag-idealle varsinkin ku ehdotuksessasi esittäjänä oli Kovero :D
  En oo seurannu yhtäkään aiemmista salkkarien nettisarjoista. Tän kesän sarjassa pääosassa on Tale, mutta lariasta löytyy vissiin sivuosista. Taitaa olla pakko vierotusoireisena kattoo sitä. Pakko myöntää täälläkin salkkarit tärkeä osa elämää :)

  VastaaPoista
 2. Mää olisin enemmän halkunnu nähä draamaa Larin kaapista tulossa. Joo ja varmaan Lari "joutuu" muuttamaan Kallen, Katariinan ja Eliaksen kommuuniin kun Ilkka saa jonkin asteen latvaräjähyksen.

  VastaaPoista
 3. Salkkarifanittaja :D20. tammikuuta 2015 klo 13.39

  lari on kiva/paras hahmo salkkareissa :D

  VastaaPoista