Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

Juhannus Majatalo Myötätuulessa

Juhannus oli ihana. Ihana . Sain ennen juhannusta yhteydenottoa omalta pikkukylältäni, Somerolta, jonka luonnonrauhassa sijaitsee vasta...

Juhannus oli ihana. Ihana.

Sain ennen juhannusta yhteydenottoa omalta pikkukylältäni, Somerolta, jonka luonnonrauhassa sijaitsee vasta jonkin aikaa toiminut Majatalo Myötätuuli. Myötätuuli kutsui minut ja Killen juhannuksenviettoon, ja ihana juhannus siitä syntyikin. Myötätuulesta löytyy kahdeksan erilaista huonetta. Minä ja Kille majoituimme huoneeseen numero kuusi, jos joku haluaa lähteä pyhiinvaellusmatkalle.

Lähdimme matkaan Turusta reippaalla retkihengellä. Ajomatka Turusta Somerolle ei totisesti ole pitkä, mutta oikeaoppisella huviretkellä pitää tietenkin tehdä pysähdyksiä. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Tarvasjoen Seo-baarissa. Ulospäin todella epäilyttävältä näyttävä huoltoasema olikin oikeastaan ihan sympaattinen: limua lasipulloista (käsi ylös, jos tiesit, että 7Upia valmistetaan yhä), Seo-pahvimukeja, lihapiirakkaa ja berliininmunkkia. 

Kirsikkana kakun päällä WC-maksu 5 euroa muilta kuin asiakkailta. Tuohon hintaan kannattaa jo siemaista kahvit ja ottaa vielä kenorivikin päälle.
Kaupunginkasvatti-Kille oli innoissaan nähdessään sekä luonnossa eläviä, että rauhoitettuja traktoreita. Rauhoitetun museotraktorin viereen Kille uskaltautui kuvaankin. 
 


Pysähdyimme myös Koskella koskella. Olen monesti mennyt kosken ohi, mutta koskaan en ole päässyt siellä pysähtymään. Idyllinen paikka, ja vesi vilvoitti mukavasti matkanhiostamia tassuja. Koskihan tuli tunnetuksi taannoin isommissakin medioissa, kun paikkakunnan pappi rekisteröi parisuhteensa. Mahtavaa, oli siis pysähtymisen arvoinen paikka siinäkin suhteessa.
Viimein, parituntisen viipyilevän matkanteon jälkeen pääsimme perille Majatalo Myötätuuleen. Vastaanotto oli lämmin ja huonekin ihanan idyllinen. Majatalo oli täynnä juhannustansseihin suuntaavia asiakkaita, joten saimme olla koko aattoillan aivan keskenämme majatalon rauhassa (tai niin ainakin kuvittelimme, meille kun unohdettiin mainita yhdestä pitkäaikaismajoittujasta, joka yllätti minut ja Killen laulamasta ja soittamasta pianoa).

Aattoilta kului viiniä siemaillen ja grillaillen. Raahasimme mukanamme ruokaa jopa oman mittapuuni mukaan suhteettoman paljon. Ostoksia tehdessämme huomasinkin, että juhannukseen on alettu suhtautua aivan kuin jouluun: ihmiset menevät ruokaostoksilla täysin sekaisin.  Ei siis auttanut muu kuin sekoilla mukana ja ostaa kassit pinkeiksi. Loppujen lopuksi ostoksemme eivät olleet kovinkaan ylimitoitettuja: takaisin toimme kesäkurpitsan, sipsipussin ja ruisleivän. Ylijäämätarvikkeetkin on tässä vaiheessa jo käytännössä syöty.


Myötätuuli tarjoaa asiakkailleen aamiaisen, jolla jaksaa melko pitkälle. Suunnitteilla on kuulemani mukaan lisätä myöhemmin palveluihin muutakin purtavaa. Myötätuulesta löytyy myös hyvä keittiö asiakkaiden tarpeisiin, joten omista eväistä kokkailu onnistuu mainiosti.


 Juhannusyönä lähdimme juhannusyön kävelylle. Näimme yhden ohiajavan auton, muuten oli tyystin hiljaista ja hillittyä, mitä nyt itse vähän juhannustunnelmissa riekuimme. Sekään ei haitannut, sillä kukaan ei totisesti ollut kuulemassa. Juhannuspäivä kului sekin varsin leppoisasti: Kille ui Myötätuulen pihalammessa useampaankin otteeseen. Itse keskityin uittamaan jalkoja, syömään piknik-eväitä ja ihastelemaan sudenkorentoja. Tatuointi kun esti uimisen, vaikka se hyvää tahtia onkin parantunut. 


Kaiken kaikkiaan juhannus oli valtavan ihana. Viime juhannus Portugalissa pitää kyllä juhannuksenviettotapojen ykkössijaa, mutta juhannus Myötätuulessa tulee kyllä hyvänä ja vahvana kakkosena. Vähän itseäni kyllä hämmensi, kuinka mukavalta juhannus maaseudun rauhassa, syöden ja juoden hyvässä seurassa, oikein tuntuikaan.Untakin tuli saatua riittävästi: yöunet sijoittuivat täysin normaalille aikavälille 23-09.00, päiväunia sai ottaa eikä krapulakaan liittynyt seuraamme, vaikka kyse oli sentään juhannuksenvietosta. Hyvien yöunien jälkeen otin myös useammat päiväunet. Minua päiväunilta herätellessään Kille sai vain vastaukseksi unista mutinaa, jonka mukaan olin vasta saanut narun päästä kiinni...

Olen yleisesti ottaen pitänyt itseäni hyvin vahvasti cityihmisenä, mutta pienet irtiotot ovat näköjään välillä paikallaan. Olo tervehenkisen maalaisloman jäljiltä on miellyttävän fresh. Toisaalta myös paluu Turkuun tuntui poikkeuksellisen hyvältä pienen poissaolon jälkeen. Niin sitä vain osaa arvostaa asioita, kun niistä nauttii oikeassa suhteessa.
 

(Postaus tehty yhteistyössä Majatalo Myötätuulen kanssa, mutta olisin kyllä kirjoittanut näin vaikka olisimme lomastamme maksaneetkin.)

You Might Also Like

6 kommenttia

 1. Nostan käden ylös täällä Sallassa (Middle of nowhere), jossa itse lomailen. Seven up on parhaita janojuomia. Rattoisasti ja rauhallisesti hyvän ruuan, juoman ja seuran parissa meni Juhannus täälläkin vaikkei omaa Killeä olekaan löytynyt.

  VastaaPoista
 2. Käso ylhäällä täälläkin!

  VastaaPoista
 3. Nähdäänkö teitä lauantaina kulkueessa?

  VastaaPoista
 4. Mahaks tuntee Somerolta -86 syntynyttä Joonasta.. Paras kaveri on (oli) Christian. (Ois kiva jos tiiät :D)

  VastaaPoista
 5. Hih, ihana Tarvasjoen Seo! Pitää poiketa siellä taas, kun seuraavan kerran menen moikkaamaan sukulaisia Tarvasjoelle.

  Tuollaiset huoltoasemat saavat harmittelemaan sitä, että persoonattomia ABC-asemia on joka nurkan takana.

  VastaaPoista